Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 22. 3. 2011.

| Društvo

Naknade strelcima protivgradnih stanica

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Strelcima na protivgradnim stanicama juga Srbije ove godine iz republičke kase obezbeđena je mesečna nadoknada od 4.000 dinara, koliko bi trebalo da se isplati iz budžeta lokalnih samouprava.

Ta nadoknada, koja je ranijih godina često kasnila, bila je razlog što su pojedini strelci, izrazili negodovanje na seminaru koji je organizovao Radarski centar „Kukavica“.

Kako ističe Nataša Tomić, šefice Radarskog centra, uskoro služba protivgradne zaštite prelazi iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije u sektor za vanredne situcije, odnosno Upravu za upravljanje rizicima.

Boban Sokolović, načelnik Gradske uprave za privredu i poljoprivredu, podseća da će do kraja maja proraditi protvgradna stanica u Čukljeniku i obavljena rekonstrukcija pet protivgradnih stanica ukupne vrednosti 3.360.000 dinara.

- Rekonstrukcija je pređviđena na protivgradnim stanicama u Razgojni, Priboju, Dušanovu, Belom Potoku i Rajnom Polju, jer u njima trenutno nema gromobranskih instalacija i opasne su za dejstvo strelaca – kaže Boban Sokolović, načelnik Gradske uprave za privredu i poljoprivredu, najavljujući početak sezone odbrane od gradonosnih oblaka 15. aprila i završetak 15. oktobra.

U Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, koji su u nadležnosti Radarskog centra „Kukavica“, trebalo bi da bude aktivirano oko 90 protivgradnih stanica, a u leskovačkoj opštini ih je 30 u kojima je angažovano 60 strelaca.

- Mladi godinama odlaze sa sela i zato je među strelcima najviše starijih – kaže Nataša Tomiće, uz ocenu da su u Radarskom centru veoma zadovoljni njihovim radom pogotovo ako se zna da je u jednom trenutku bilo vrlo malo raketa.

Boban Sokolović ocenjuje rad strelaca „čistom peticom“ jer je lane pojava grada u leskovačkoj kraju registrovana u samo dve katastarske opštine, Dušanovu i Podrimcu, gde je pogođeno i delimično uništeno oko 200 hektara pod raznim kulturama, što je 0,1 odsto ukupnih površina na teritoriji grada.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: