Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 16. 9. 2023.

Niški biciklisti voze za manju zavisnost od automobila

Karavan ide od Soluna do Beča Defile niških biciklista u okviru Evropske nedelje mobilnosti; Ilustracija; foto: JV/Vanja Keser

Grad Niš se priključuje Evropskoj nedelji mobilnosti organizovanjem defilea niških biciklista u nedelju, 17. septembra od 11 sati na Trgu kralja Milana. Fokus defilea će, kažu organizatori, biti na podsticanju građana da smanje zavisnost od automobila kao prevoznog sredstva.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • profesor

    09:45 // 16. 9. 2023.

    Još da Nišlije sa motornim vozilima nauče da uvažavaju bicikliste kao učesnike saobraćaja...

    • Postovanje se zasluzuje. Niko nece da te postuje ako ti ne postujes druge

      10:47 // 16. 9. 2023.

      Profesore, jos samo kad bi i biciklisti naucili osnove saobracaja. Na pesacki se bicikla gura a ne vozi se, ne vozis bez obe ruke na volan, slusalice u oba uva su zabranjene, ne blejis u fon dok vozis biciklu, biciklisti ne smeju da voze paralelno nego u koloni jedan iza drugog, crveno na semaforu vazi i za bicikliste, zabranjena je voznja bicikle trotoarom i u pesacku zonu, svetla su obavezna ...

    • Ortak Velja

      12:36 // 16. 9. 2023.

      Na obelezenoj stazi za bicikle koja prolazi pored ili kroz pesacki p. biciklista ne treba da gura biciklu a automobil je duzan da ga propusti!

  • Saki

    10:15 // 16. 9. 2023.

    To je prava stvar - bicikl. Auto koristim, u gradu, samo kada treba nešto da se preveze što ne može biciklom ili kada je baš neki "kijamet" od vremena. Pogledajte mnoge gradove u Evropi a pogotovo Amsterdam i Kopenhagen kakav je biciklistički saobraćaj. Da li su oni glupi? Višestruka korist u odnosu na automobil. Časkom dođeš "od vrata do vrata". Eeee, ali potrebna je volja. Bez volje, nema bolje.

    • Suunto

      10:39 // 16. 9. 2023.

      Prijatelju, a gde parkiras biciklu kad krenes sa njom da zavrsavas obaveze po grad? Jel ti znas sve one bicikle sto se prodaju kod nas na cikloberzu i kp odakle su stigle? Pa sve je to ukradeno u evropu a pola je iz amsterdam i kopenhagen. Aktivan sam biciklista ali samo po zaplanje vozim a po grad ni u ludilu jer ne zelim da ostavim bajs na izvolte lopovima.

  • Bajker

    10:44 // 16. 9. 2023.

    Bicikli su prevazidjeni,sad se voze trotineti i skuteri.

  • Miloš

    11:15 // 16. 9. 2023.

    Vidimo se na događaju!

  • Saki

    13:08 // 16. 9. 2023.

    @ Suunto
    Odgovor je - parkiram bicikl gde mogu, na javnoj površini. Za 20 i više godina koliko se krećem biciklom po gradu jednom su mi ukrali bicikl i jednom su pokušali ali bezuspešno. To je sve, za sada. Sve u svemu, nije preveliki rizik i šteta u odnosu na dužinu perioda korišćenja i koristi koju sam imao. I ja sam ranije vozio po Zaplanju. Na istoj smo strani - biciklističkoj. Živ bio.

  • Srba

    16:18 // 16. 9. 2023.

    Još samo da biciklisti nauče pravila saobraćaja, ne voze po trotoarima kao sumanuti, ne ignorišu semafore i pešačke prelaze i ljude koji prelaze iste- pa se možda i složimo…….svaki put kad izadjem da prošetam samo gledam odakle će manijački da me strefe.

  • Za profesora

    21:28 // 16. 9. 2023.

    Kad naucite da se ne vozi bicikl preko pesackog, da ne vozite paralelno ulicama, da morate da imate odgovarajuce osvetljenje, da i za vas vaze svetla na semaforu, da ne izlecete sa trotoara gde i kako vam se cefne (jer i voznja trotoarom je zabranjena), kad naucite da je pesacka zona pesacka a ne biciklisticka, tada ce vozaci motornih vozila da vas ispostuju maksimalno. Do tada .....

    • Dragoslav Petrović

      13:18 // 17. 9. 2023.

      "Do tada ....." će te gaziti nas bicikliste. Tako to ide u Srboji.

  • Aleksandar Milosevic

    08:01 // 17. 9. 2023.

    Obzirom na velicinu Nisa bicikla je idealni nacin prevoza za vecinu gradjana. Ovo treba da bude akcija I prioritet Grada a ne jednogodisnji dogadjaj kancelarije za EU. O cenama goriva da ne pricamo.

  • 1.

    07:55 // 18. 9. 2023.

    To je početni znak,.......

  • Biciklista

    10:24 // 18. 9. 2023.

    Da je uradjena infrastruktura za bicikliste mnogi bi to izabrali kao prevozno sredstvo

  • Jasar

    10:48 // 18. 9. 2023.

    Ne menjam auto ni za kakvu biciklu, da mogu biciklom da vozim decu ženu, i namirnice sa pijace e onda cu voziti, znači nikada...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: