Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 21. 12. 2023.

| Društvo

Niški studenti pripremaju novogodišnje paketiće za decu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
paketići
Za decu iz Niša i sa Kosova i Metohije; foto: A. Kostić

Studentski parlament Univerziteta u Nišu novogodišnjim paketićima želi da obraduje decu iz Niša i sa Kosova i Metohije pa će na svojim fakultetima od 18. do 27. decembra prikupljati slatkiše, slaniše, igračke i školski pribor. Studenti će sakupljati i novac za pravljenje paketića u kutijama postavljenim u holovima fakulteta, ali i kroz brojne humanitarne događaje.

slatkisi "Vreme darivanja, ljubavi i brige"; foto: S. V. Iz Studentskog parlamenta kažu da ovim humanim gestom žele da izmame što više dečijih osmeha tokom praznika.

Ovo divno vreme godine podseća na važnost zajedništva i saosećanja prema onima koji su najmlađi među nama. Kroz poklone koje donosimo deci, pokazujemo da je vreme darivanja, ljubavi i brige. Neka ovo vreme praznika bude podsećanje na snagu ljubavi i saosećanja koje delimo jedni s drugima - navodi predsednik Studentskog parlamenta Denis Stojiljković.

Studenti će kroz predavanja, tribine, kvizove znanja, karaoke druženja, maskenbale i predstave prikupljati novac za pravljenje paketića, a potpredsednica Studenskog parlamenta Univerziteta u Nišu zadužena za humanitarni rad Marija Trailović kaže da će deo priloga otići deci sa Kosova i Metohije.

Potrudićemo se da obezbedimo paketiće svim korisnicima socijalnih ustanova u Nišu i najmlađim pacijentima Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Takođe, deo priloga namenjen je deci sa Kosova i Metohije - ističe Trailović.

Univerzitet u Nišu Studenti niškog Univerziteta u humanitarnoj akciji; foto: JV Akciju prikupljanja paketića za decu sa Kosova i Metohije pokrenula Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS), a Studentski parlament Univrziteta u Nišu je jedan od mnogobrojnih Studentskih parlamenata u Srbiji koji se priključio tome. Predsednik skupštine SKONUS-a Đorđe Petrović naglašava da je studenti već šestu godinu zaredom daruju svoje najmlađe sugrađane.

Ove godine, pored dece sa Kosova i Metohije, paketići će biti uručeni našim najmlađim sugrađanima i specijalizovanim institucijama čije je sedište u univerzitetskim gradovima sa kojima SKONUS i studentski parlamenti imaju saradnju - kaže Petrović.

Kako navode studenti, predstavnici svih fakulteta su se odazvali humanitarnoj akciji pa se nadaju da će akcija biti najveća do sada i najkvalitetnija. Pozivaju sve da im se pridruže i daju svoj doprinos humanitarnoj akciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    12:00 // 22. 12. 2023.

    Браво децо!Леп гест...насупрот онима који се"циркусирају"испред РИК-а и бију чланове Изборне комисије...избори се тако не добијају!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: