Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 9. 6. 2015.

| Društvo

Počela "Nedelja Univerziteta" povodom 50. godišnjice

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Univerzitet
"Nedelja fakulteta" počela programom u holu

Sajmom izdavaštva Univerziteta u Nišu, promocijom knjige "Svet izvan" Sunčice Denić i koncertom studenata Fakulteta umetnosti počela je "Nedelja Univerziteta" kojom se obeležava pola veka postojanja ove ustanove.

tand-Univerzitet Na štandovima u holu Univerziteta, njegovi fakulteti, Centar za naučno-istraživački rad SANU i Centar za vizantijsko-slovenske studije Univerziteta i Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ prikazali su najnovija izdanja.

Kako je izgledalo svečano otvaranje Univerziteta 1965. godine posetioci su mogli da vide na video bimu, a knjigu "Svet izvan" redovnog profesora Učiteljskog fakulteta u Vranju Sunčice Denić predstavili su profesori Goran Maksimović, Slađana Gristić Gorgiev i sama autorka.

Knjiga je okarakterisana kao roman ili zbirka međusobno povezanih priča posvećenih Ugljaru - predgrađu Prištine, Kosovu i tragičnim životnim pričama srpskih
izbeglica.

Likovi prikazani u ovoj knjizi zasnovani su na pravim žiteljima Ugljara, a autorka, koja je rođena u njemu, istakla je da je pripovedanje zasnovala na njihovim teškim  životnim iskustvima i pričama.

Fakultet-umetnosti Jubilej obeležavaju i studenti Fakulteta umetnostiProfesori su istakli da se i pored toga što je tema teška i govori o velikoj patnji i poniženju prikazanih junaka, iz knjige ipak nazire iskra nade da će jednom biti bolje.

Veče je završeno uz muziku najboljih vokalnih i instrumentalnih izvođača Fakulteta umetnosti koji su u sali u Knjaževačkoj održali koncert "Vivat academia".

Program obeležavanja 50 godina Univerziteta čine koncerti, promocije, izložbe, književne večeri, pozorišni maraton i ostali događaji koji će se održavati do ponedeljka 15. juna.

Detaljan program možete pogledati u tekstu Južnih vesti

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: