Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 25. 1. 2011.

| Društvo

Poznati dobitnici nagrada "31. januar"

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti

VRANJE – Slikar Zoran Stošić Vranjski dobitnik je ovogodišnjeg najvišeg priznanja grada Vranja “31. januar“ kojim se obeležava godišnjica oslobođenja Vranja od okupacije Turaka.

Zoran Stošić Vranjski je iz Sombora, a priznanje grada Vranja je dobio za poseban doprinos u umetničkom stvaralaštvu.

Ove godine nagradu "31. januar" za iskazanu humanost i plemenitost dobio je i novinar RTS-a Branko Stanković, autor i urednik emisije „Kvadratura kruga“. Nagradu za poseban doprinos u osnivanju i razvoju Škole animiranog filma dobio je Miroslav Simonović, dugogodišnji voditelj ŠAF-a. Prim. dr Radivoje Stanković iz Vranja, nagrađen je za izuzetne rezultate u zdravstvu, posebno u oblasti dispanzerske pedijatrije.

Javno preduzeće PTT Srbija nagrađeno je za poseban doprinos u razvoju privrede i grada, a duvački orkestar „Bakija Bakić“ pod upravom Ekrema Mamutovića dobio je nagradu za doprinos u muzičkom stvaralaštvu. Nagrađena je i Gimnazija „Bora Stanković“ iz Vranja u oblasti obrazovanja.

Posthumno nagradu je dobio prof. dr Srboljub Stamenković, dugogodišnji redovni profesor i dekan Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Priznanja će biti uručena na Svečanoj akademiji 31. januara u Sportskoj hali, kada će besplatni koncert povodom dana grada održati grupa Galija. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: