Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 9. 2. 2024.

Poznato gde bi mogla da bude premeštena Glavna autobuska stanica u Nišu

glavna autobuska stanica niš Izmeštanje najavljivano više puta do sada; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Odbornici niških gradskih opština dali su danas pozitivno mišljenje na predlog izmeštanja prigradske i gradske autobuske stanice na Bulevar Heroja sa Košara. To je deo Generalnog urbanističkog plana Niša, koji podrazumeva i izgradnju poslovno-proizvodno-trgovinskog kompleksa između železničke stanice i Sarajevske ulice.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Qgo

    16:48 // 9. 2. 2024.

    Alo pametnjakovici, mogu li ja da dam jedan kretenski predlog. Najgora od svih opcija je da autobuska i zeleznicka stanica budu jedna pored druge i nemoj slucajno da vam padne na pamet da ih tako postavite. Najbolje je da autobuska bude u Brzi brod a zeleznicka na Ledenu stenu pa da svi putnici koji su tu u prolazu potrose neku kintu dok se maju po grad. Cisto da se ugledamo malo na Beograd...

  • A Dušanova

    16:57 // 9. 2. 2024.

    Završite tržni centar u Dušanovoj, ruglo stoje zidine 20 godina

  • Гага

    17:02 // 9. 2. 2024.

    Свуда у Свету су аутоб.станице поред желеозничких...Ниш има две велике(путничке)жели.ст...поред њих,две аутобуске...за правац југ и север?!?Логично...

    • Snežana

      17:59 // 9. 2. 2024.

      Samo vozova i putnika nigde. Bilo nekad.

  • Pajko

    17:12 // 9. 2. 2024.

    Ja mislim da je najbolje da bude pored Doma zdravlja jer tamo ce se siri klinicki centar , tako doneli odluku,pa taman da uglave i bus stanicu, ce ima mesta...a i blizu delta

  • Komsija

    17:22 // 9. 2. 2024.

    El ce glasa i odbornik SNSa Krle penzionisani vojnik po ugovoru padobranac? I njegov kolega penzionisani vojnik po ugovoru Bulatovic-bivsi rodonacelnik?

  • Qgo

    17:27 // 9. 2. 2024.

    @A Dusanova Brate, zavrsili bi ga oni odavno ali im se ne da jer se dvaes godina smisljaju gde ce da bude parking za taj trzni centar.

  • Sava Savic

    17:31 // 9. 2. 2024.

    Nemam kanalizaciju a zivim 2 kilometara od grada sramota i za grad Nis i za drzavu Srbiju.Stari put za Aleksinac ili ti Camurliski put od grada do Toponice sela sa strane Trupale Camurlija Vrtiste nema kanalizaciju a drzava pravi stadione i smislja stalno neka izmestanja i kradje novcca.SRAMOTA.

    • Dule

      08:23 // 10. 2. 2024.

      Zato sad opet glasaj za njih,pa će ti obećati kanalizaciju krajem 22.veka.

  • Realan

    19:19 // 9. 2. 2024.

    Prazne priče. Autobuska stanica je legalan objekat sagrađen sa izdatom građevinskom dozvolom u vlasništvu Nišekspresa sada privatne kompanije.Niko nije lud u Nišekspresu da baca milone evra da gradi novu autobusku stanicu kada već poseduje svoju autobusku stanicu.Drugim rečima grad Niš mora da plati izgradnju nove autobuske stanice jer Niš ekspres sigurno to nema nameru da plati i baci svoj novac.

    • Mitko

      16:49 // 10. 2. 2024.

      Zemljište i stanicu je Niš Ekspres dobio kao gradsko preduzeće od grada. Nekad su i autobusi kupovani samodoprinosom

  • Ixci

    01:45 // 10. 2. 2024.

    Prvo opština Crveni Krst da obezbedi vodu u 21.veku u svim svojim selima, kao i kanalizaciju i asfalt, pa onda da grade iz šuplje u prazno.
    Put Hum-Leskovik kopan po tri puta za godinu dana,da izostavimo Hum zbog kanalizacije, koji će trajati 3 godine... bar asfaltirajte ono što iskopate, a ne da ostavljate katakombe, kroz Rujnik do Leskovika ne mogu dva auta da se mimoiđu. Sramotaaa i bruka.

  • Kondukter

    06:22 // 10. 2. 2024.

    Samo je ortodoksna budaletina mogla doći na ideju da autobusku stanicu locira na tu lokaciju.Da li to dvoje-troje tupoglavaca razmišlja šta znači ekstra zagađivač u zoni sa koje vetrovi nose sve u centar grada?Da li tupoglavci imaju viziju kolika je površina potrebna za jednu modernu,razvojnu autobusku stanicu ili smatraju da je dovoljan kapacitet Svrljiške ili Gacžinhanske stanice. Patriote(evro)

  • Alo

    08:20 // 10. 2. 2024.

    Autobuska stanica i zelena pijaca mora da se uklone oko tvrdjave jel je ono ruglo grada kao u Palestini a ko će to da finansira grad ili Niš ekspres neka sami traže rešenje!

  • Dijana Zdravkovic

    09:27 // 10. 2. 2024.

    Aman ljudi, tj celnici grada, sredite puteve po gradu prvo, trotoare, polomismo i noge i automobile, ocistite kanalizacione odvode, ja nemam pijacu vodu na 10 km od grada, ej pijacu vodu nemamo u 21.veku. Sredite elementarne stvari pa onda izmestajte, premestajte, gradite, ulepsavajte aman bre vise.

  • ???

    10:43 // 10. 2. 2024.

    Znate li vi koliko to kosta? Znate li koliko treba platiti ljudima koji tu zive? Nije to "pljuni pa zalepi".

  • Mike

    11:06 // 10. 2. 2024.

    Gradski celnici-a prave racun bez krcmara u mnogim slucajevima u gradu kao sto je sa autobuskom stanicom nad kojom oni nemaju ama bas nikakve ingerencije, kao sto upravo rade u ulici Vojvode Gojka gde postavljaju stubice ispod pruge da bi onemogucili parkiranje, i tu je problem jer se ogradjuje zemljiste vlasnistva Zeleznice a nengrada.

  • milutin

    13:31 // 10. 2. 2024.

    Čekamo gosp.Sotirovski da da predlog,verovatno će aut.stanica biti na nekom kružnom toku.Toliko su pametni ovi naprednjaci da i ovo nije isključeno.

  • Milan

    13:54 // 10. 2. 2024.

    Kad krene obećani prevoz sa leteći automobili suvišno je graditi autobusku stanicu. Bolje da se aerodrom proširi.

  • Ekonomski tigar - skriveni zmaj

    13:56 // 10. 2. 2024.

    Do izbora očekujem najavu izgradnje osmog svetskog čuda, nakon izbora nastavak pljačke i otimačine. Šta je sve u stanju ovaj BLESAVI narod da proguta i u šta je sve u stanju da poveruje, to je za rubriku verovali ili ne!

  • Dule Kadirov

    18:58 // 10. 2. 2024.

    Izmestite carinu i napravite tamo autobusku stanicu. Kad se glavna železnička prebaci na crveni krst imaćemo autobusku, železničku i aerodrom zajedno.

  • Milan jankovic

    19:00 // 10. 2. 2024.

    Ja sam ivalid i tesko hodam za mene odgovara ovako da bude stanica i pijaca blizo

  • Nebojša stanković

    19:50 // 10. 2. 2024.

    Ja već 23 godine ne živim u Nišu ,dolazimo svake godine.Ali nekoliko zadnjih.godina to je katastrofa. Ok izmesti stanicu,ali prvi izvesti rome iz centara grada.i kazandziskog.sokaceta, nemozes piće da.popijes a.kamoli nešto da.pojedes,jer ti non stop skaču.ma.glavu
    Bliži centar grada(kovanlucka nema kanalizaciju a ti.ces da.mi praviš.neke.aleje,pa.sta.moze.kad.niko.od njih.nema.ni srednju školu.

  • Bizoni u preriji

    21:34 // 10. 2. 2024.

    Sredite kisnu kanalizaciju od Elektronske do Medosevca da ne plavi ljudima kuce i podrume bando, svaka kisa kad padne steta, vlaga, budj. Manite se vise pranja para i finansiranje utopijskih projekata i izmestanje stanica tamo de niko ne zivi a taksi vozila koje ste ubacili u taxi udruzenja da vam zaradjuju pare ce da trljaju ruke od bezmozgovickih projekata.

  • NSS

    07:32 // 11. 2. 2024.

    Ako se misli na prostor pored Nelta onda to mozda i nije lose resenje. Ima tu mesta da se izgradi moderna stanica. Autobusi bi onda mogli da izadju direktno na autoput bez potrebe da prolaze kroz grad i to bi verovatno malo rasteretilo saobracaj i smanjilo zagadjenje s'obzirom da su svi autobusi dizel. Ipak izbori su blizu, svaki dan novo obecanje (ludom radovanje) pa treba uzeti sve sa rezervom.

  • Steva n

    10:04 // 11. 2. 2024.

    Oštro se protivim premeštanju stanice.

  • Naissus

    16:04 // 11. 2. 2024.

    Treba da se izmesti ali da bude bliže železničkoj stanici. To je praktično

  • Seljak

    07:26 // 12. 2. 2024.

    Kada bi nazovi "stručni" urbanisti,građevinci,zaštitari i svi ostali koji bi trebalo da se razumeju u lokacijske uslove,a pod uslovom da su japanci istog momenta bi pocepali svoje diplome prihvativši ovu lokaciju.Razumem da umišljeni "nalogodavci" imaju svoj interes,pre svega finansijski,ali bi "struka" trebala taj kretenizam da odbaci kao bolestan.Ajde "stručnjaci" objasnite narodu, zašto baš tu?

  • Seljak

    07:32 // 12. 2. 2024.

    Čitam gornje komentare gde se potvrđuje pravilo da botovi skreću temu sa drugim problemčićima, imamo kretene koji uopšte ne razumeju problem, ali je bitno da nešto napišu, imamo većinu koja ne razmišlja o gradu u celini. Niko ne postavlja pitanje sa kojim pravom ovi kupljeni klimoglavci odlučuju o životnim, vitalnim pitanjima ovog grada, bez Referenduma? Ko ima interes da bude baš tu?

  • Kubeti13

    07:35 // 12. 2. 2024.

    Protiv premještanja,funkcionira savršeno i nema nikakvih gužvi i dostupna je iz bilo kojeg Dela Niš a da se dolazi. Pare trebaju na kulturu da se troše ,to nam je skroz zapostavljeno.

  • gari

    10:28 // 13. 2. 2024.

    Da narod prvo PREMESTI I IZMESTI OVU,
    SNS & Co. BANDU U KPD NIŠ ( ili još bolje u neki rudnik),pa da onda raspravljamo o ponovnom vraćanju Niša u GRAD !!!!!
    Sa ovim ološem na vlasti, trenutno smo KASABA.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: