Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:12, 30. 9. 2020.

Programeri iz Niša i njihovi advokati se izjašnjavali o izručenju Americi, na potezu Viši sud

visi sud Programeri saslušani pred Višim sudom; foto: Viši sud Beograd

Uhapšeni programeri i njihovi advokati, kako kaže zastupnik Milan Petrović, izjasnili su se da ne postoje uslovi za izručenje u SAD. Za to su, kaže, razlozi brojni, ali konačnu odluku u narednom periodu doneće krivično veće Višeg suda u Beogradu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pera

    17:29 // 30. 9. 2020.

    Da li neko zna ko su ovi programeri iz Nisa?

    • Nikola

      20:51 // 30. 9. 2020.

      1. To nisu programeri vec sitni kriminalci... trošili tuđe pare vozili Panamere, nosili samo Fendi i sad odjednom treba da ih žalimo. Dajte lepo imena pa da vidite da pojedini ni srednju školu nemaju. Nista oni nisu programirali samo su krali.

    • Milan

      21:34 // 30. 9. 2020.

      Ja znam jednog. Zet od jednog od mojih najboljih drugara. Nenormalna kolicina novca je u u pitanju. Zvanicna prica je bila da pare dobija od americke firme za koje nalazi fakultetski obrazovane radnike u aziju i evropu i dobija procenat od toga mada mu moj drugar a njegov tast nikad nije verovao cak se meni poveravao da misli da su pare od droge u pitanju.

  • Nikila Stamenkovic

    17:39 // 30. 9. 2020.

    Od kada za krivicno delo pocinjeno u Srbiji i jos njen gradjanin moze biti isporucen bilo kojoj zemlji...pa nismo mi portoriko ili nevada ????

  • Pera

    18:00 // 30. 9. 2020.

    Ma da tako je Milane svaka ti je ko u Njegoša naš narod kaže "mani se ćorava posla" vrag je odneo šalu nisi ti taj koji daje ocenu da li je ili nije odgovarajuće. Nije ti ovo "lokalna kombinacija" "pa će je završiš na kec." Smešan si stvarno..

  • LudiMilojko

    18:25 // 30. 9. 2020.

    Prosle godine su menjali zakone van Srbije i krenulo je proveravanje programerskih firmi.Zato sto su se firme koristile za pranje novca cije poreklo nepoznato.Jer imaju podatke kretanje velike sume novca u IT firmama.Krenuo krstaski pohod na IT firme koje ce promeniti stvari i vise nece se placati neke absurdne velike cifre.Sad ko je povezan i dosao u kontakt sa novcem sto istrazuju je kriv.

    • Ivan

      20:01 // 30. 9. 2020.

      O cemu ti pricas covece? Kakve veze imaju kolicine novca? Ako je prevara to je prevara, sve i da su 5 dinara zaradili. Ako je posten posao neka je i milijarda, posten je.

  • Alek

    18:40 // 30. 9. 2020.

    Programeri? Nista smesnije odavno nisam cuo.

  • Nislija86

    18:58 // 30. 9. 2020.

    cak i da ih u Srbiji oslobode optuznice,cela ekipa bice na interpolovoj poternici i prvom prilokom van granica srbije bice uhapseni.na zalost

  • Pera

    19:42 // 30. 9. 2020.

    Zašto advokati daju ovakve izjave da nema dokaza da nije tačno i tako dalje.. kada dobro znaju a evo pojasniću ja pošto vidim da ne znaju. U sporazumu piše: da strana koja potražuje lica iz kriminalnog dela to je u ovom slučaju Amerika nije dužna da drugoj strani predstavi optužnicu .. da li je sada jasno u kom pravcu će ići priča? Naravno da uvek kriminalce treba privesti pravdi.

    • Stručnjak

      08:14 // 1. 10. 2020.

      Baš si neki stručnjak za međunarodno pravo. Tako da ti predlažem da pokreneš proceduru za ekstradiciju Veslija Klarka Srbiji, ako ni zbog čega drugog, onda bar za sve stradale naše sugrađane u besomučnom sejanju kasetnih bombi po Nišu ! Tu se pokaži majstore !!!

    • Aca

      09:39 // 1. 10. 2020.

      Advokate ne ceka sigurna plata na kraju meseca kao sudije i tuzioce tako da moraju svasta da trtljaju i piskaraju da zarade neki dinar...

  • Riki

    19:54 // 30. 9. 2020.

    Ma kakvo izrucenje, sudijama po milion i eto ih ponovo u Eagle i Memento.. Videcete..

    • Pera

      21:27 // 30. 9. 2020.

      Hoće sigurno kod mene u selo kažu "takoje pričaše babe na zadušnicu" e moj Riki baš si kikiriki ..

  • NSS

    22:00 // 30. 9. 2020.

    Prevarom uzeli 60M i ostali da zive na adresama u Nisu gde imaju prebivaliste. Hmmmm... Pre par godina je jedna Bugarka izvela prevaru sa svojim Onecoin kripto valutom (koja i nije bila kripto valuta). Kad je videla da je sve blizu pucanja skupila je oko 300-400 miliona i nestala negde u nekoj drzavi Juznoj Americi. Tako da su ovi ili neverovatno glupi ili to sto su radili su radili za nekog.

    • LudiMilojko

      01:14 // 1. 10. 2020.

      Veca je suma u pitanju ako su dobili 60m to je onda 2% od sume koja je u pitanju.Nece ti Amerikanac dolazi za kikiriki u nasoj banana drzavi nego jure gde novac otisao.Oni su isplai posrednici u tom poslu bili placeni za odradjen posao.Sad sto nisu razmisljali sa mozak to je njihov problem.Jer izgleda su se suvise zaleteli.Jer za obicnog Srbina to je ogroman novac.

  • Ljuba

    23:18 // 30. 9. 2020.

    Nišlije. Onda ke KPD-om pun programera.
    Pametni smo mi..

  • Mara

    05:01 // 1. 10. 2020.

    strasno

  • Milos

    06:45 // 1. 10. 2020.

    Svaka cast tim momcima iz Nisa, valjda su samo dvojca pravi Nislije.
    Ako su krali sa racuna stranih kompanija i trosili, i ja da znam i ja bih krao!
    Sada ima lepo da idgovaraju za kradju dali ovde ili u SAD totalno nb kada izadju iz zatvora imace svoj stek.
    Samo nasi su to rade kinezi, amerikanci ne rade te kradje i prevare... Bitno da mi samo pljujemo jedni druge!! I da imamo np kredite i rac

  • Max

    08:46 // 1. 10. 2020.

    Gospodo advokati,sto ljudima ne kazete da se u ovoj situaciji Zakon o mpp ne primenjuje uopste,u samom zakonu jasno pise da se on primenjuje samo ukoliko sa nekom drzavom nemamo potpisan bilateralni ili multilateralni ugovor.Taj ugovor koji je potpisan mora biti u saglasnosti sa Ustavom.Posto Ustav RS ne zabranjuje izrucenje nasih drzavljana onda je ugovor sa SAD u saglasnosti sa Ustavom,sto znaci

  • Putin

    09:39 // 1. 10. 2020.

    Novi predizborni slogan: Kradi globalno, a mi ti u Srbiji sudimo lokalno!
    ps. ovde i onako niko nije ni za šta odgovarao!

  • Comsheeya

    09:49 // 1. 10. 2020.

    A paradoks je što advokata plaćaju verovatno novcem ljudi koje su oštetili..

  • milos t.

    12:40 // 1. 10. 2020.

    Da su neki jadnici bez para, bili bi isporiceni i pre zvanicnog zahteva Amerike. Ovako ima za sve, greota propustiti priliku da se zaradi koji milion$

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: