Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 16. 11. 2012.

| Društvo

Prokupački Dom zdravlja u minusu

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
Dom-zdravlja-Prokuplje.jpg

Za prvih šest meseci ove godine prokupački Dom zdravlja poslovao je sa manjkom od 2,9 miliona, a procenjuje se da su do sada dostigli minus od 4 miliona dinara.

- Za ustanovu ovog tipa, koju finansira Republika kao osnivač i delom lokalna samouprava, a koja ima i svojih prihoda, finansijsko stanje je katastrofalno - ocena je predsednika Upravnog odbora Doma zdravlja u Prokuplju Gorana Lakićevića.

On dodaje da će se tek prava situacija znati kada se postavi novi direktor koji će, kako saznajemo, biti iz prokupačkog SNS-a.

- Pre mesec dana u Domu zdravlja je postavljen nov Upravni odbor. Nama je predat izveštaj za prvih šest meseci koji je usvojio raniji Upravni odbor, sa jednim uzdržanim glasom. Prema tom izveštaju, samo za jedan telefonski račun dato je 340.000 dinara. Tako, na primer, vodovodne usluge koštaju u istom periodu 1,4 miliona dinara. To pravdaju time što je vodomer pokvaren i što su paušalno plaćali vodu - rekao je Lakićević.

On misli da su ove stavke samo deo onoga što je pokriveno i pojašnjava da je dosta novca odlazilo i za radnike na određeno vreme i takozvane neugovorene radnike.

- Za njih je, za prvih šest meseci, odvojeno 5 miliona dinara. Ukupno se 29 radnika vodilo pod ove dve katagorije. Pored novca koji Dom zdravlja dobija od osnivača, zaradio je dodatnih osam miliona za prvih šest meseci. Od participacije je dobijeno 1,8 miliona dinara uz ostale prihode od naplate mesta za kafanicu, prodavnicu, kiosk i antenu na krovu zgrade. Po toj logici zaista ne znam kako su uspeli da posluju sa manjkom - komentariše Lakićević.

Na sednici prokupačke Skupštine, zakazanoj za ponedeljak, trebalo bi da se postavi novi direktor u ovoj ustanovi, a prema saznanjima do kojih su došle Južne vesti, to će biti pedijatar dr Nebojša Vukadinović iz redova SNS.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kikiriki dzo

    09:23 // 24. 11. 2012.

    sve u zatvor zute

  • zoran.m

    16:59 // 20. 11. 2012.

    ma nisu u minus to opet smestaju hehehehhehe. uzimaju i sakom i kapom

  • Pitalica

    12:00 // 18. 11. 2012.

    Hoće li sadašnji direktor Doma zdravlja Mladen Djelić(DS) da odgovara za ovaj minus koji je napravljen u kasi kada dodje novi direktor(SNS)?
    Hoće li da odgovara pred zakonom i sadašnji pomoćnik direktora Kole Antonijevi(SPS), ili ćete njega da zaštitite jer je iz stranke koja je na vlasti? Ili da ga ne daj Bože ostavite na istoj funkciji?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: