Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 20. 8. 2017.

| Društvo

Promene u Nacionalnom savetu Roma, Mihajlović smenjen

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Mihajlović i sam iznenađen smenom; foto: Lj.M.

Od ukupno 32 člana, 24 je glasalo za smenu dugogodišnjeg predsednika Nacionalnog saveta Roma Vitomira Mihajlovića, a umesto njega je izabran Terik Ramadanović iz Zemuna.

Smene su usledile na sinoćnjoj sednici Nacionalnog saveta Roma koja je zakazana po redovnoj proceduri i nije bilo tačke o smeni Mihajlovića, međutim, na predlog 12 članova, u dopunu dnevnog reda uvršten je predlog za glasanje o poverenju predsedniku, nakon čega je Mihajlović smenjen sa te funkcije.

Dojučerašnji predsednik Vitomir Mihajlović kaže da je i sam iznenađen smenom. Tvrdi da iza svega stoji ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, koji je, kako kaže Mihajlović, postavio svog čoveka Terika Ramadanovića.

Ipak, Mihajlović dodaje da je imao odličnu saradnju sa Vladom Srbije i da je sve planove u potpunosti realizovao, ali da je bilo mnogo opstrukcije unutar samog Saveta.

Inače, novo rukovodstvo, pored novog predsednika, čine Dejan Živković iz Prokuplja, Duško i Jelena Jovanović iz Novog Sada kao zamenici, ali i potpredsednici Nevenka Vasić iz Vlasotinca i Nenad Tairović iz Surdulice.

Za predsednika Izvršnog odbora izabran je Miloš Paunković iz Beograda.

Podsetimo, pre samo nekoliko dana pojavila se informacija da je deo članova Nacionalnog saveta Roma na telefonskoj sednici smenio Mihajlovića, ali je on sam tada to odmah demantovao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: