Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:25, 4. 9. 2023.

Skele oko zgrade PIO fonda u Dušanovoj stoje godinama - zbog greške u katastru

pio fond zgrada Skele ostale godinama zbog greške u katastru; foto: JV / Tamara Radovanović

Žice i skele oko zgrade PIO fonda i RFZO-a u Nišu stoje već godinama i građani kažu da su već zaboravili kako objekat izgleda bez njih. Za to vreme nema nikakvih radova, a delovi trotoara su zauzeti i neprohodni. Iz RFZO-a kažu da je zastoj nastao zbog greške u katastru i najavljuju rekonstrukciju za proleće 2024.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Qgo

    08:47 // 4. 9. 2023.

    "Tvrde da je ispravljanje te greške u toku?" Sta je u toku? Koliko im vremena treba da isprave tu gresku, 5 minuta ili 5 godina? Sta im je problem, treba li da oru, seju, okopavaju, beru, nose gajbice...? Inace, i ja sam bio pre destak dana da pitam imaju li nameru da sklone skele ili da ih mi sami sklanjamo.

  • pio

    08:51 // 4. 9. 2023.

    Barem će sakriju ruglo u raspadu, nemoj ih skidate uopšte.

  • Milutin M

    08:59 // 4. 9. 2023.

    Samo upisuju u katastar 3 god. Bravo

  • Tomica Kalač brdo

    09:02 // 4. 9. 2023.

    To vam je Srbija...Voćka koja je slična po obliku kao krastavac ali nije.Dosta je voli jedna životinja po kojoj je čovek navodno nastao, raste pretežno u africi a postoji i junak u crtanom filmu i u stripovima koji je povezan sa tim plodom.E ta voćka to vam je SRBIJA

  • Zika

    09:13 // 4. 9. 2023.

    Da li smo nesto drugo mogli da ocekujemo?

  • Komsija

    09:34 // 4. 9. 2023.

    Nista tu nije slucajno. Dnevno iznajmljivanje skela koje su stajale na Narodnoj skupstini Srbije 2016. je stajalo 20 000E. Neko se tu debelo ugradjuje za iznajmljivanje istih. Kakva nistarija od ljudi.

  • Ricardo

    09:41 // 4. 9. 2023.

    Скеле се изнајмљују дневно. Ko ће платити ову глупост.

  • Nezadovoljna stranka

    09:42 // 4. 9. 2023.

    Pitanje je ko sta tu radi.Ni oni sami ne znaju.
    U toj zgradi je RF zdravstvo, Uprava decje zastite grada, PIO,ludnica.
    Stranke ne znaju gde treba da idu i nikog nije briga za to.
    Dole bolesne strpaju u jedan hodnik na ceo dan a gore majke sa decom niko nece da usluzi.
    Srbija !!!

  • Mima

    09:59 // 4. 9. 2023.

    Da li neko od odgovornih vidi i zna od kada stoji ta ograda i da li oseća makar malo odgovornost. Sramota. Ljudi, fasada je u pitanju a koliko bi tek gradili.

  • Dragan Niš

    10:17 // 4. 9. 2023.

    A da nađu neku vezu da im to završi?? E sada vam je jasno kakvu tek muku muče građani sa katastrom i uopšte sa državnom birokratijom kada pokušaju da ostvare neko pravo ili isprave grešku nekog tamo činovnika.

  • popadija

    10:22 // 4. 9. 2023.

    zakup te skele ide na dnevnom nivou i redovno se plaća

  • Čiča (Miča)

    10:45 // 4. 9. 2023.

    Odgovor je toliko ponižavajući za onog kome je namenjen (javnost, narod) da se postavlja pitanje kakvi su oni koji odgovor "daju" ali i oni koji odgovor "primaju". Slično kao za odgovore tipa "pa šta". Moglo bi da se zaključi da smo jedni drugima neprijatelji ili "u najmanju ruku" da jedni drugima nismo ništa kada "mirne duše" možemo jedni druge ovim načinom da omalovažavamo i pravimo na b..... .

  • Snežana

    10:52 // 4. 9. 2023.

    Kad bi gospoda u Katastru bila plaćena po završenom predmetu bila bi druga situacija.Ovako radio-ne radio svira im radio i boli ih uvce za sve.

    • Milan

      15:42 // 4. 9. 2023.

      Ovde sigurno nije problem katastar, sta god da su zapoceli rade minimum 2-3 godine... jednostavno su nesposobni, kradu, lazu, namestaju i tako onda skele stoje godinama, trg resavaju godinama, biciklisticke staze resavaju godinama, pijacu u somborskom bulevaru godinama, sam somborski bulevar godinama.. sta god da pipnu ne umeju da urade i odugovlace ga iz ovog ili onog razloga.

  • mozda

    11:04 // 4. 9. 2023.

    mozda kad bi se uvela licna odgovornost zaposlenih u drzavnim firmama, pa da licno plati stetu, mozda sa ovakve stvari ne bi desavale

  • Anđelko Govedarević

    12:03 // 4. 9. 2023.

    Njima 3 godine treba da se upišu?Država državu upisuje 3 godine. Dakle, oni nisu normalni, ni jedni ni drugi. Da bar lepše lažu. Još onoliki milioni za papire... dal ih radi Atelje Zahe Hadid iz Londona?

  • Alex

    12:30 // 4. 9. 2023.

    Nemojte uopšte ni da skidate tu napravu. Navikli smo na nju. Postala je simbol grada. ''gde će se nađemo? pa, kod skelu...''

  • Dragan Petrovic

    13:10 // 4. 9. 2023.

    Ova skela posgtoji iz vremena dok je direktor bila g-djica Ceca inace narodna poslanica sns koja zastupa Nis...ovo je slika i prilika njene sposobnosti dok je upravljala ovom ustanovom,mada je mozda skela ceka da se vrati iz parlamenta...a ceka se i da nesto padne nekom na glavu,pa sumnjam da ce i tada biti sklonjeno.usput,ovo je i centar grda ,ovu ustanovu posecuju penzioneri,deca,bolesni.GAGOOO.

  • Pera

    13:59 // 4. 9. 2023.

    Šefa katastra i sve radnike u katastru treba raspustiti i dovesti radnike koji znaju da rade na računaru i u GIS programu. Niški katastar je najgori od svih u Srbiji! Nerad, neznanje, ne zainteresovanost za posao, nema niko da ih tera da rade...

    • Sve znamo a oni ne znaju

      13:27 // 5. 9. 2023.

      Proveriti kupljene diplome ne-radnika koji su po nepotizmu zaposleni u Katastru, primaju red. plate iz budžeta Srbije u koji svi mi uplaćujemo.Toliko su stručni da svoje kuće na preizgrađenim placevima, nisu ni uknjižili u Kat.kako ne bi plaćali porez na imovinu al zato raspolažu sa poverljivim podacima vlasnika nekretnina, imaju jmbg. uvid u imovno stanje svih od nas, saradjuju sa izvršiteljima

  • S.z

    14:01 // 4. 9. 2023.

    Dok katastar razreši i skela će istruli.

  • Možda

    15:15 // 4. 9. 2023.

    Rešenje je u toku, možda u kružnom toku

  • Miksa

    15:41 // 4. 9. 2023.

    Ogledalo raspadnutog grada kao i nedovršeni stadion, nedovršeni studentski dom, stanovi za mlade naučnike, sportski dispanzer koji pored bazena stoji, nedovršeni tržni centar Srbija u epicentru grada, raspadnuto staro groblje, pruga krou grad....Zbog skele i parking mesta i P Servis bećeži gubitke

  • Ustaj, majko zemljo

    16:17 // 4. 9. 2023.

    Skela na dan u Nišu, najbolji biznis za BG firme... šta se sve seti ova bagra... svaka čast.

  • Limunko

    16:29 // 4. 9. 2023.

    Da li to Socijalno reklamira Katastar? Njima treba tri godine da završe posao koji je na nivou tehničke greške. E, zemljo, treba da se dokrajčiš kad te stado naprednjačko vodi koje ima rezervne destinacije i račune.

  • Zlobnik II

    17:07 // 4. 9. 2023.

    Neka plate nekom iz katastra , "f-co dlan" 300-350€" i problem je ... rešen!

  • Goran stevanović

    19:17 // 4. 9. 2023.

    Ma kakav katastar!Da li neko ko je nešto zidao,ograđivao skelama,zna koliko košta jedan dan po kvadratu za tu skelu?Obrazloženje je bezobrazno,drsko.

    • Glet

      13:42 // 5. 9. 2023.

      Neka firma je naplacivala svakog dana iznajmljivanje skele.

  • Bole

    21:51 // 4. 9. 2023.

    Mnogo toga u ovom gradu stoji godinama, sve što se započne završi se do pola, grad liči na oranice

  • Zadruga

    22:26 // 4. 9. 2023.

    Za skoro 77 miliona dinara što ste spiskali za te budalaštine,mogli ste da kupite novu,lepu zgradicu,da se smestite ko ljudi,a ne da sedite u onaj ćumez.Ako papiri plaćate 72 miliona,majstori ce budu 720 miliona.Ej,bre,toliko se ne drpiše ni u bogatije zemlje.

  • Cvetanka

    23:22 // 4. 9. 2023.

    U katastar radi sa kupljenom diplomom pravnika, zaposlila je mama a i zeta iz Matejevca selca,svi potiču iz siromašnih porodica,imao im deda jedan plavi motor, a sada su se toliko nafatirali da samo menjaju kola ,češće nego gaće i čarape,korupcijsko i lopovsko preduzeće, treba ih sve pohapsiti i i dovesti nove ljude sa Biroa.

  • Auttrikter

    23:30 // 4. 9. 2023.

    Greska i nikom nista ! Normalno, nikog nije briga, sto ce se ljudi ubosti,pocepati odecu, nikoga ne interesuju majke sa kolicima i invalidi ( odgovor ce biti, sto idu Dusanovom)!

  • tony

    08:23 // 5. 9. 2023.

    ...pa da, uvek je neko drugi kriv, a zapravo su svi komplet nesposobni i nestručni da bilo šta urade, ali to nije najgore, najgore je što gradsku vlast ne zanima da bilo šta radi u gradu ako nemaju ličnu korist

  • Levandovski

    08:51 // 5. 9. 2023.

    Za skoro 80 miliona koliko su potrošili na nepotrebne papire i skalameriju koja visi sa zgradurine, mogli su da kupe novu zgradu u Nišu.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: