Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 10. 4. 2013.

| Društvo

Slabo punjenje niškog budžeta

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Perisic-456.jpg
Zoran Perišić, arhivska fotografija

Novih zaduživanja neće biti, obaveze moraju da se izmiruju na vreme, a svaka pomoć države je dobrodošla, ukratko je opisao trenutno stanje u budžetu gradonačelnik Niša.

Situacija sa budžetom Grada daleko je od idealne, a gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je najveći problem priliv novca u gradsku kasu.

- Stanje gradskog budžeta je dosta teško, punjenje budžeta je dosta slabo i ja ću iskoristiti sve izvore kojima mogu da olakšam finansiranje aktivnosti koje su za grad potrebne - rekao je Perišić.

On ostaje, kako kaže, pri stavu da moraju da se isplate zaostali dugovi, pa tek onda da se prave novi.

- Smemo da potrošimo onoliko koliko imamo. Ja ne želim da se zadužujem niti da poredim rad ove gradske vlasti sa radom prethodne, jer na kraju godine ja polažem račune - kaže Perišić.

Zato će, kako je rekao, najverovatnije veliki investicioni projekat sređivanja centralnih gradskih ulica biti realizovan uz pomoć republike.

- Ulice kao što su Dušanova, Koste Stamenkovića, 9. brigade i mnoge druge su u takvom stanju da je zaista potrebno njihovo obnavljanje. Ukoliko ove godine dobijemo pomoć republike ja ću to oberučke prihvatiti - rekao je Perišić.

On je pojasnio da bi se u tom slučaju projekat rekonstrukcije ulica finansirao pola iz gradskog budžeta, a pola iz sredstava Nacionalnog investicionog plana.

Na sastanku koji je nedavno održan u Beogradu, bilo je reči o nekoliko projekata koji bi mogli da se realizuju u saradnji sa NIP-om. Kako je rekao Perišić, među njima su pored rekonstrukcije ulica i izgradnja novih obdaništa, ali i sanacija škola.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • LIDIJA

    00:43 // 12. 4. 2013.

    Gradonacelnik je stavioveto zaposljavanja u svim opstinama jedino on i njemu bliski smeju da zaposljavaju svoje ljude. Da li se pitate zasto je u Paliluli poslao skoro inspekciju,iako se zna da je to mala opstina i siromasna, sramota sta oni rade,zaposlili su sve svoje ljude u vodovodu i toplani, zato ne reaguju kako treba na pretnje novinaru,gradonacelnik je covek koji voli slikanje i intervjue u medijima samo sto i tada pri tom pojavljivanju sve ono sto kaze malo ko mu poveruje, jer svaki posten domacin prvo sredi svoje pa tek onda prelazi u tudje dvoriste...

  • Nura

    12:44 // 11. 4. 2013.

    Politika koja se vodi od strane Gradonačelnika je toliko vulgarna da bi je trebalo opisati, kao “Prostituciju intelekta”.

  • Izložba Naprednih

    12:08 // 11. 4. 2013.

    Ova izložba koju gledamo je zapravo interaktivni docu art show s elementima političke manipulacije, kiča, ideološke groznice, političkih perverzija i neukusa, agitpropovskog sentimenta, ironije…. Akteri ,glavni likovi izložbe navode na utisak da je danas moguće ponovo zamisliti da se na sceni pojave Gazda Jezda ili Dafina.
    Bilo bi jako puno humora, ali ta ista lica akteri izložbe su lica koja su odgovorna u proteklim 90 -tim za nesretne sudbine ljudi.
    Da li je Perišić bio član Jula?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: