Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 13. 11. 2014.

| Društvo

Sneg čeka samo "Medijana"

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, NTV
medijana-zimska-sluzba1.jpg
Kamioni "Medijane" spremni za prvi sneg, arhivska fotografija

Pošto još nije izabrana firma koja će zajedno sa JKP “Medijana” čistiti niške ulice od snega, od 15. novembra, kada zvanično počinje rad zimske službe, Gradu će na raspolaganju biti samo kamioni niškog javnog komunalnog preduzeća.

Kako je rečeno na prvoj ovosezonskoj sednici Zimskog štaba, pristigle ponude pojedinih firmi trebalo bi da se otvore 20. novembra, a čitava procedura oko izbora još jednog preduzeća koje će čistiti Niš od snega trebalo bi da bude gotova do 1. decembra.

Prvi čovek Štaba Dragan Dimitrijević rekao je da će dok čitav tender ne bude završen na raspolaganju biti samo 8 kamiona “Medijane” koji će pre svega čistiti gradske ulice, i to najbitnije deonice.

Prioriteti su pre svega deonice ka bolnicama, Kliničkom centru, školama, obdaništima, glavni gradski bulevari. To su prioriteti, a kasnije sledi čišćenje ulica koje se uključuju na te pravce - rekao je Dimitrijević.

Dimitrijević je naglasio da soli, za sada, ima dovoljno.

Mi imamo soli za nalet, recimo za mesec da pokrijemo ako bi padao sneg i to bismo mogli da pokrijemo što se tiče zaliha soli i materijala kamenog agregata - rekao je Dimitrijević.

Na prvoj sednici Štaba bili su prisutni predstavnici svih relevantnih gradskih institucija i preduzeća, a Direkcija za javni prevoz će već od 15. novembra krenuti sa režimom rada u zimskim uslovima.

Inače, tokom snežnih dana pratiće se samo prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda, a prognoze ove institucije predviđaju prvi sneg u Nišu za kraj novembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata

    00:15 // 18. 11. 2014.

    Umesto sto ovu firmu merite po funkcijama koje dolaze i odlaze trebalo bi da je merite po ustima koje je hranila i hrani sve ove godine

  • Bata

    00:13 // 18. 11. 2014.

    Uvek je "Mediana"bila ta o cija ledja su se lomile sve vremenske nepogode grada Nisa,pa i sad je tako samo do kad ce ovo nevreme da traje ne zna se.

  • LosMi

    14:13 // 14. 11. 2014.

    Da pogadjamo i ove ce godine posao na odrzavanju ulica u zimskoj sluzbi dobiti preko "regularnog" tendera "experti" iz MD odnosno Niskogradnja Nis?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: