Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:56, 8. 12. 2010.

| Društvo

Štrajk u Niškoj televiziji

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Radnici Niške televizije stupiće u generalni štrajk 18. decembra, saopštio je za Južne vesti Saša Radović, predsednik Samostalnog sindikata radnika ovog javnog preduzeća.

On kaže da gradska uprava, osnivač televizije, nije ispunila obećanja tako da je proglašenje štrajka izvesno.

- Nama je Skupština grada na poslednjoj sednici odobrila devet miliona dinara rebalansom budžeta, ali taj novac je ostao na papiru. Bilo je obećano da ćemo svakog utorka do kraja godine da primamo deo novca, ali već dva utorka nismo primili ni dinar. Duguje nam se drugi deo plate od septembra, oktobarski i novembarski dohodak, a čak smo se složili da decembarski ne primimo. Od toga za sada nema ništa. Štrajk mogu da spreče ukoliko nam se ti dohoci izmire do 18. decembra - kaže Radović.

Radović dodaje da je NTV jedino javno preduzeće koje ne prima redovne dohotke i koje je smanjilo broj radnika.

Sa zahtevima radnika složio se i direktor televizije Slaviša Popović.

Budžetom grada za 2010. godinu za Nišku televiziju prvobitno je bilo namenjeno 35, ali je rebalansom taj iznos uvećan na 40 miliona dinara. Do 30. septembra, prema Izveštaju o realizaciji budžeta isplaćeno je 95 odsto do tada planiranog novca, odnosno 25 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • v. rakočević

    22:39 // 9. 12. 2010.

    Posle predsednika jedne niške gradske opštine koji je podržao štrajk zaposlenih u zaposlenika u upravi opštine kojoj je na čelu, evo i direktora televizije koji podržava štrajk svojih zaposlenih! Ista škola, jer nije slučajno što su obijica bili dugogodišnji radnici nekada moćne firme koja je sada pred izdisajem.
    Zaposleni imaju pravo na štrajk, imaju pravo na plate, ali ima li prvo onaj koji je najodgovorniji što je situacija takva kakva jeste da ih podržava. Pa ko njega podržava kad on podržava štrajkače?
    Izgleda sami štrajkači podržavaju direktora jer i on njih podržava sve čekajući da postanu javni servis! A onda će i jednima i drugom pasti kašika u med jer će uleteti u čisti komunizam - novinari da daju koliko mogu, a od ovog napaćenog naroda da uzmu koliko im treba! Direktor naravno najviše, jer će on biti i najzaslužniji za kašiku i med.
    O bruke! O jada! O, kuku nama!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: