Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 3. 9. 2012.

| Društvo

U Kuršumliji negoduju zbog poreza za oružje

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
1284368261lovacka-puska1.jpg
Ilustracija; foto: dubrovacki.hr

Obaveštenja o naplati poreza na oružje, koja su stigla na adresu meštana planinskih sela oko Kuršumije, izazvala su oštra negodovanja. Vlasnici oružja treba u proseku da plate više od 60.000 dinara za nekoliko godina unazad, a da pri tom, kako kažu nisu dobili rešenja o visini poreza.

- Odjednom smo počeli da dobijamo rešenja u kojem se, pored nenormalne sume, navodi da moramo da je isplatimo u zakonskom roku od 8 dana, ili će nam udariti zabrane na penzije i oduzimati imovinu - kaže Radovan Jelić, predsednik Mesne zajednice Dobri Do koja pokriva pet planinskih sela.

On dodaje da je njemu za dva pištolja stigao porez od 65.000 dinara i da on taj novac ne može da odvoji od svoje penzije.

- Mom bratu Radojici već su počeli da uzimaju novac sa računa. Od svakog dela penzije skinu mu po 12.000 dinara, što je dve trećine. Ne znam ko može i kako da ulazi na fizičke račune i uzima novac, bez prethodnog sudskog rešenja - pita se Jelić.

On kaže da će o problemu koji imaju obavestiti lokalnu samoupravu.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragisa Popadic

    10:18 // 5. 9. 2012.

    Prezirem oruzije, ali u tim pasivnim krajevima je ono neophodno, prvo blizina Kosova, u zadnje vreme vise puta su sumokradice upadale preko administrativne granice i cak pucali na policiju, drugo veliki broj divljih zivotinja koje napadaju ne samo domace zivotinje vec i ljude, su dovoljni razlozi da se stanovnistvo ovih pasivnih krajeva oslobodi tih poreza!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: