Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 16. 8. 2016.

| Društvo

Ulice smrde zbog dotrajalih kamiona "Mediane"

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Kontejneri
Posle pražnjenja kontejnera širi se neprijatan miris ispred obdaništa; Foto: V. Z.

Smrad oko kontejnera je uobičajena pojava tokom leta u niškim kvartovima, a neprijatan miris ulicama šire i kamioni Javno-komunalnog preduzeća “Mediana” iz kojih se cedi smeće. U ovom preduzeću kažu da je razlog stari vozni park. 

Građani sa Bulevara Nemanjića koji stanuju iza Zone 3 požalili su se na ovakvu situaciju ispred vrtića “Cvrčak” gde se nalaze kontejneri. Kako kažu, smrad je nesnosan, naročito posle odvoženja đubreta. Ulica Tečnost koja se cedi iz kamiona za odvoz smeća; Foto: V. Z.

U “Mediani” kažu da ceđenje smeća ne može da se izbegne, jer su kamioni dotrajali, a za potpuno obnavljanje voznog parka nema para.

To je uobičajena stvar, mi to ne možemo da sprečimo jer su kamioni stari. Menjamo zaptivne gumice na njima, ali tečnost uvek iscuri jer kamioni funkcionišu tako što potiskuju đubre da bi stalo što više i tečnost negde mora da izađe – kaže direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković.

Kontejneri ispred zgrade Jedino rešenje je češće pranje ulica; Foto: V. Z. On dodaje da su ove godine kupili 3 nova kamiona za pražnjenje kontejnera i odvoz smeća za šta je utrošeno oko 30 miliona dinara. Do kraja godine planiraju da kupe još nekoliko novih ili “mlađih” polovnih kamiona. Za odvoz smeća, dodaje, vozila mogu da se koriste maksimalno deset godina, a duže od toga nije ekonomično ulagati u njih.

Naš vozni park je star u proseku 15-20 godina. Ta vozila iziskuju i veće troškove popravke – dodaje Vučković.

Jedina mera koju preduzimaju tokom leta, naročito pred početak jeseni kada ima najviše otpada koji se cedi, je pranje ulica. Kako tvrdi, radnici “Mediane” u ovom periodu češće peru ulice, čak i sporedne koje nisu u redovnom programu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radivoje milenković

    13:26 // 17. 8. 2016.

    ne znamm šta je strašnije: dotrajali kamioni za odvoz smeće, ali bar ih ima, ili ulice, gde nema kontejnera. U pojedinim ulicama ne postoje kontejneri, pa stanari đubre slažu u korpama za otpatke??? A otpadaka, ne pitaj: M. Lešjanina, Vardarska, J. Ristića...

  • Bubanjac

    00:51 // 17. 8. 2016.

    Ovo je strasno, ali najstrasnije od svega sto SVI kamioni za odvoz smeca prolaze kroz ulicu Vojvode Putnika, koja vodi ka deponiji, gde em ima semafor na kome stoje, em ima prodavnica gde radnici i vozaci staju da kupe svoj obrok, pa kad tako krene da curi iz punih kamiona, to je neizdrzivo. A jos kad se to spekne od vrucine. Inace ne pamtim da je ta ulica skoro oprana, a trebalo bi SVAKOG DANA!!!

  • snezana

    21:10 // 16. 8. 2016.

    Do juce nam je gradonacelnik bio profesor Medicinskog fakulteta i nije mu smetalo. Sada takodje na celu grada intelektualna elita i koliko vidim ne smeta im. Verovatno da taj smrad u stvari mirise samo mi prosta raja to ne znamo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: