Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 5. 4. 2023.

Urolog vikao i vređao pacijentkinju u Vranju

Zdravstveni centar Vranje Iz ZC ponašanje pravdaju time da lekar radi preko svojih mogućnosti; foto: M. D.

Sa preporukom interniste da uradi i urološki pregled, 72-godišnju Gordanu Zlatanović iz Vranjske Banje na odeljenju Urologije vranjske Opšte bolnice dočekao je nervozni načelnik, a na snimku koji je zabeležen u čekaonici čuje se kako lekar psuje pacijentkinju i drugog kolegu doktora koji je tu poslao. Iz Zdravstvenog centra kažu da ne opravdavaju ponašanje lekara, ali da nema medicinskih propusta.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ivan

    08:43 // 5. 4. 2023.

    Možda je ušla preko reda "samo da pita nešto"?

    • Zare

      09:01 // 5. 4. 2023.

      Bez obzira vratiš je... Ne psuješ, ne vredjaš kao da si čoban a ne doktor....

  • Ujka

    08:44 // 5. 4. 2023.

    Ma bre podnesite privatnu tužbu, snimci su tu, svedoci... Bitangu treba odrati na sudu novčano...

  • dinić

    10:14 // 5. 4. 2023.

    Isto je i na urološki kliniku u Nišu. ne primaju pacijente treba ti 1000 do 2000evra za operaciju. sto puta te vrati urolog dok mu ne iskeširaš pare .

  • Зоран Васиљевић

    11:33 // 5. 4. 2023.

    Недопустиво понашање лекара.
    Али да вас питам, ви који пљујете по лекарима, да ли знате да је стање у нашем здравству очајно. Да недостаје огроман број лекара и медицинског особља (сестара и браће) и да је њихово радно оптерећење и до три пута веће од медицинских норматива (број прегледа, интервенција, анализа). Да ли би ви радили код свог послодавца три пута више од норме за исте паре?

    • Aca

      12:09 // 5. 4. 2023.

      Ja se ne secam da su lekari skoro strajkovali zbog uslova rada i plata. To sto su lekari navikli da trpe i sprovode procedure koje idu na stetu pacijenata za to pacijenti nisu krivi. Trpeli su Tomicu, Slavicu, Loncara a sad i Danicu, ako mu je tesko neka da otkaz. Ima direktora i ministarku pa neka njima vice, a ne da se izivljava nad pacijentima. Lekari su dali nekakvu zakletvu ako se toga secaju

    • Marko

      13:22 // 5. 4. 2023.

      Ne bih radio za iste pare tri puta veći posao, dao bih OTKAZ. Sigurno se ne bih iživljavao nad onima koji s tim nemaju nikakve veze.
      I gle čuda, njima to radno opterećenje očigledno ne smeta da istovremeno rade i u privatnim klinikama. Tamo su izuzetno ljubazni, predusetljivi i profesionalni.

    • B. R.

      16:11 // 5. 4. 2023.

      Imate pravo. Građani Srbije se dosta muče da povežu posledice sa uzrokom i obrnuto. Na primer, ako glasate za vlast koja truje vazduh i vodu, razbolećete se. Ili: ako glasate za vlast koja urušava zdravstvo, lekari i bolničari će bežati iz zemlje pa će se ovakve scene često dešavati. A bes usmeravamo na lekare, nastavnike, policjalce, penzionere itd. umesto na one koji su zaslužni za takvo stanje.

    • Како онда

      23:41 // 9. 4. 2023.

      имају, ти лекари, времена и снаге да трче од приватне клинике до клинике? Мислим, ако већ морају да раде три пута више у односу на норматив. Говедарство, рекло би се, нема везе са медицинским нормативима.

    • Слажем се

      23:49 // 9. 4. 2023.

      Блага је реч "очајно" за здравство у земљи Србији. Систем је и више него очајан. Кад се на њега дода и много, много очајних појединаца мед. радника, онда је то катастрофа. Потпуна. Пре свега за пацијента.

  • Vranjanac

    14:04 // 5. 4. 2023.

    Udarila ga para u glavu od privatnih pregleda.

  • Marijata

    16:51 // 5. 4. 2023.

    Nas zdravstvo je u haosu, lekari su postali bezosecajni, neprofesionalni..Jedini motiv su novci.Rade privatno u 90% slucajeva i onda im pada tesko dolazak na posao u drzavnu ustavu u kojoj primaju solidne plate i ide im radni staz..Zaboravili davno na Hipokrata..Mladje generacije lekara su sa puno rupa u znanju..medicinske sestre kursadzije, latinkse nazive cule nisu..inekcij ne znaju da daju..

  • Ivančica

    08:24 // 6. 4. 2023.

    Mogu vam navesti bar desetak lekara u Pirotu koji svakodnevno vređaju i pcuju pacijente. I nikom ništa. Ako ustanova u Vranje opravdava ponašanje lekara neka ga bar disciplinski sankcionišu.

  • Marko

    08:46 // 6. 4. 2023.

    Ovakvo je stanje i u Leskovcu. Ljudi se suzdrzavaju da im ne polome njuske jer su uvek pacijenti krivi a za njih ne postoji kontrola jer u manjim mestima postoji svega 1 doktor po zdravstvenoj ustanovi. Evo i ovde vidimo odgovor "ALI" ne postoji ali za ovakvo ponasanje, ako ti se ne svidjaju uslovi daj otkaz a ne da pacijenti trpe tvoje frustracije, a trpe jer nemaju para da plate privatno.

  • Dragan Petrovic

    07:23 // 7. 4. 2023.

    Hipokrat je davno umro,pa ko ga se jos seca...dobro je prosla,mogla je i batine da dobija...sram bilo internistu Milana da babu salje na uroloski pregled...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: