Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 30. 1. 2013.

Zabuna zbog parkiranja u Nišu

f foto: Boža Nikolić

U Ulici Pariske komune još stoji znak o zabrani parkiranja, ali su ispred njega iscrtana nova parking mesta.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • predry

    12:44 // 30. 1. 2013.

    A sto su nam isctrali parking na trotoaru ispred zgrade Pariske Komune 13, 15 i 17, a nisu ispred brojeva 1,3, pa do 11 to nema veze. A i taj sto ga crtao nije bas cist, cim ga je iscrtao pod pravim uglom u odnosu na ulicu.

  • Jelena Djordjevic

    13:42 // 30. 1. 2013.

    Možda zbog toga što nisam vožač, ali mene ovo malo zbunjuje. Dakle, na parkingu ispred zgrade može besplatno da se parkira svako ko tu stanuje. A pošto je parking mali a vozila puno, ako okasne s posla pa na parkingu nema mesta, ostaje im ulica koju moraju da plate... Jel tako nekako ispada?

    • Ivan Milovanovic

      15:53 // 30. 1. 2013.

      Upravo tako Jelena. A za 350 dinara mesecno mogu po ceo dan da stoje parkirani na obelezenom mestu. Sada se Vi pitate - zar ne treba prvo obezbediti dovoljno mesta za stanare pa onda visak naplacivati? Eeeee, treba. Kao sto treba prvo obezbediti mesta za stanare pa onda sve okolne ulice u nekom kvartu proglasiti zonom zabranjenog parkiranja na trotoaru. Ali ko nas pita..

  • Ovidije

    14:19 // 30. 1. 2013.

    A jel nekom palo na pamet da pogleda Ustav? Dakle Ustavom je yabranjena bilo kakva i po bilo kom osnovu diskriminacija. Ako stanar zgrade moze da parkira za 300 i kusur dinara mesecno a ja iz drugog dela grada, na odnosnom mestu parkiranja ne,.... to je...?

  • Dejan

    15:17 // 30. 1. 2013.

    Za ovakve promene ja nisam glasao...

  • Vozač

    15:23 // 30. 1. 2013.

    Ovo što radi grad je kontradiktorno.
    Trebalo bi da građani zajedno maksimalno izbojkotuju parking servis.
    Zašto se PRE SVEGA ne reguliše saobraćaj u krajnjoj desnoj kolovoznoj traci na Bul. Nemanjića, kod parka, nego se prvo kreće u naplatu parking mesta???

  • Perko

    15:49 // 30. 1. 2013.

    POTPUNO neiskreno! Znaju da je tu pijaca i kafici u parku i da je uvek guzva i da ce lova samo kapljati.Nisu sposobni da regulisu zabranjeno parkiranje duz Bulevara N., uz sam park, i tu ce se i dalje parkirati ko kako hoce, a posten narod ce da placa parking ispred svoje zgrade. Skoro ste pisali o Ribarnici , koja je postavljena tu blizu i zauzela 3-4 parking mesta namenjena i zgradi u ul Pariske Komune, naravno opet u saglasnost neke od Direkcija. Njih u upravama i direkcijama boli uvo za gradjane i njihove potrebe. Bitno je da lova kaplje.

  • kera

    16:34 // 30. 1. 2013.

    idite u sela iz kojih ste se dovukli i okupirali Nis , tamo na livadi parkirajte gde vam je volja , nema pauka , nema placanja i uzivajte i cuvajte, obradjujte i sirite svoju dedovinu umesto sto vas eksploatisu u Juri za 20000 pa kad platite kiriju naravno da nemate para za parking , ja platim godisnju i ne bunim se, bolje da se placa i da uvek ima slobodnih parking mesta a ne ovo... i kuso i repato selo u kola

    • m

      21:36 // 30. 1. 2013.

      Izvini molim te, ja u ovoj zgradi zivim 30 godina! I zbog cega ovakav ton.... "dovukli se iz sela, okupirali Nis...". I jos nesto...nije pitanje para uopste, promasio si poentu.

    • Nemanja Stojanovic

      23:49 // 30. 1. 2013.

      Pa vidis, ne mogu bas svi da se pohvale da mogu tek tako za svakojake gluposti placati. Mnogi ne mogu to da priuste! Evo ja ti navodim za sebe niti zivim u zoni gde se placa, niti sam sa sela, jer i ja i jos dosta generacija pre mene su rodjeni bas u Nisu pa mi ipak smeta sto tu naplacuju. A to sto mislis da se time smanjuje guzva ti nisi normalan, jer ako se cesce kreces ulicom Nikole Pasica mozes da primetis da je i sad kad se naplacuje parking nemoguce naci mesto za parkiranje kao sto nije bilo moguce ni pre naplate! Tako da jednom u zivotu bi mogli mi Srbi da budemo slozni oko necega, ali ce uvek postojati takvi kao sto si ti, koji ce se uvek podredjivati nekom drugom, samo zato sto misle da ce im biti bolje nego sad!

    • predry

      08:07 // 31. 1. 2013.

      Zadrzi malo dostojanstva prijatelju. A odakle su tvoji dosli u grad. Da nisu iz Beča slučajno. Pa nisu, verovatno si iz stare niške porodice iz Malošište!

    • tera

      09:12 // 1. 2. 2013.

      Po recniku bih rekao stari Nislija.

    • igor

      16:19 // 13. 2. 2013.

      predstavi se molim te, ti gradski liku !

  • Ananga

    18:38 // 30. 1. 2013.

    Potrebno je zakonom obavezati da zgrada ima svoj parking i bar po jedno parking mesto po stanu. Potpuna je glupost da stanari zgrade placaju mesecni parking zato sto parkiraju ispred svoje zgrade bilo to za velike ili male pare. Sto se slucaja u clanku tice, ta ulica nikada nije imala dve trake jer je jedna uvek sluzila za parking. Drugo, ovi iz parking servisa su iscrtali parking mesta ispred privatnih kuca (kod gimazije 9.maj) pa kad dodju gosti, vi razmisljajte gde ce da parkiraju. Meni je pauk podigao auto na obelezenom parking mestu u 21.02h jer je, kako su mi kasnije rekli, "to jos odavno obelezen parking a danas vise ne vazi"... Parking Servis je najobicnija pljacka naroda. Kada su poceli i zelene povrsine da asfaltiraju da bi stavili jos par mesta za prikupljanje haraca nema potrebe vise pricati o tome

  • Младен Стојановић

    19:19 // 30. 1. 2013.

    Joj, da mi je da popričam malo sa ovog što je sagledao moje potrebe...

  • Младен Стојановић

    19:31 // 30. 1. 2013.

    Evo da kažem još nešto. Očigledno je da će ljudi se parkirati svi na našem malom parkiralištu ispred zgrade, gde je besplatno, a ne na ulici gde se plaća. Kakvo je to onda sagledavanje naših potreba?
    Stvarno sramotna izjava i opšte ruganje sa narodom koji ovde živi.
    Saniranje gubitaškog J.P. se vrši smanjivanjem broja upošljenih i troškova poslovanja, a ne dodatnim tarifiranjem gradjana.

  • mile

    20:26 // 30. 1. 2013.

    A prava ironija je sto duz celog Bul. Nemanjica naparkirana vozila "na prodaju", tj. neko koristi biciklisticku stazu da zaradjuje pare, umesto da otvori auto-plac pa da placa drzavi...a neko iz saobracajne (ili komunalne) policije mu ocigledno to sve dozvoljava, nekaznjeno!! Pored garaze Nis-ekspresa, zatim od OS Sveti Sava ka Merkatoru, itd. Mogle bi malo novine da pisu o tim novim trendovima....dok naravno, neko placa parking ispred ulaza u svoju zgradu!

  • Nemanja Stojanovic

    23:41 // 30. 1. 2013.

    Koj lopovluk! Upravo me je sa ovog mesta prosle godine odneo pauk, jer kao sto se vidi stoji zabranjeno parkiranje i ok ja sam bio kriv. A sad na tom istom mestu je dozvoljeno kad treba da se plati i sad nikom nece smetati ako se parkiramo jer ce da im kaplju dobre pare, jer je tu uvek guzva! I po kom osnovu naplacuju tu praking kad nije cenar grada? To je vazilo samo za centralne delove, bar je tako nastala ova lopovska firma!

  • Aleksandar

    08:05 // 31. 1. 2013.

    http://www.mycity.rs/Pravo/Ne-placanje-parkiranja-na-javnom-parkingu-i-doplatne-dnevne-karte-Park.html

  • Братислав Свиларов

    08:22 // 31. 1. 2013.

    Parking servis je potvrda onog što mi reče jedan da mu neko rek'o - džukelizam vlada!

  • KOS

    09:44 // 31. 1. 2013.

    Licemeri i lopovi!
    Banana drzava, korumpirana i lopovska!
    Bitange i barabe!
    Obezbedili su gradjanima poslove, podigli standard, vise ne zivimo kao crvi, pa shodno tome treba i da platimo!

  • Novica Zivkovic-Stiv

    18:59 // 31. 1. 2013.

    Kakav je kadar u ovoj upravi i ovo je mnogo od njih, pogotovo ovaj Igor. Dobro glavu nisu zaboravili negde a ne znak. Raspustiti ovakvu upravu zbog raznih zlodela koja su njeni zaposleni naneli Nislijama.

  • Podstanar

    19:53 // 31. 1. 2013.

    Problem nastaje kad neko ko nije prijavljen na adresi na kojoj parkira auto treba da kupi kartu. Može samo ako su i lična karta i saobraćajna dozvola na toj adresi. Ako imate vozilo sa ovlašćenjem, možete da se slikate! Ili da platite 2600 mesečno! Ali dok svi ćute i prave se ludi ima da nas zoniraju i u krevetu!

    • predry

      10:58 // 1. 2. 2013.

      Ja sam taj prijatelju. Stanujem kod žene u stanu, ali ona ne želi da me prijevi na adresi na kojoj je inače ona prijavljena. Kola se vode na mene i ja ga d*vam za mesečnu kartu!

  • Super Mario

    08:17 // 1. 2. 2013.

    Niko da se seti da popuni "Mlađinu rupu " između zgrada u Pariske komune i obdaništa i iskoristi za parking. Rupa je inače trebala da bude temeljna jama za zgradu Uprave prihoda čije je gradilište "svečano" otvoreno pred neke izbore od Banane i Mlađe i- ništa već jedno 8-9 godina. A dušu dalo za parking.

  • Doktor Zli

    08:54 // 1. 2. 2013.

    @Super Mario, dobro bre, dal mislis da Perisic sme da pokrene inicijativu da se sredi "Mladjina" rupa ;) Uh, pardon, njemu je ukinuto to formalno pravo po koalicionom sporazumu. A sto se tice Banane, njega specijalno zabole da to resi, nije dovoljno profitabilno. PERISIC VEZE NEMA, ON JE SAMO BANANINA MARIONETA :p

  • logičar

    12:56 // 2. 2. 2013.

    Pa dobro bre majku mu, zar nije poenta parking servisa da obezbedi dovoljno mesta za parkiranje u samom centru grada da bi svako imao tih sat ili dva da isplata račune i pozavršava svoje obaveze? Šta se onda koji moji (da prostite) šire i van centra ako nije sušti i jedino interes u pitanju? Pa s koje pare ja da koristim kola prijatelju? Povećavaju cene autobusa, povećavaju naplatu parkinga, proširuju zone i bukvalno uslovljava građane na kućni pritvor ili bezosećajni harač. Ja razumem da gradu fale radna mesta ali da plaćamo jedni drugima za svakodnevne aktivnosti parkiranja pa čak i na Bulevaru, to stvarno nema smisla...

  • Nemanja Ilic

    11:38 // 6. 2. 2013.

    U subotu protest stanara ulice Pariske komune ispred zgrade opstine Medijana od 12h zbog uvodjenja naplate parkiranja!

  • hmm

    15:16 // 15. 2. 2013.

    Kupim kantu boje,obelezim mesta za parking i otvorim javno preduzece za surenje gradjana.Pri tom ne cistim sneg,i nikakve obaveze nemam?Parking servis i policija treba da reaguju kad vide nepropisno parkirane automobile van propisanog mesta za parkiranje,a narocito na pesackom i u blizini skole.Konkretno,ulica Pariske komune se nalazi neposredno uz skolu i park,i tu treba ZABRANITI parkiranje,jer:
    1)ugrozava bezbednost dece
    2)zasto prave ulice bulevarskog tipa kad jeednu traku ostave kao parking prostor?
    Sledeci problem je razvaljena ograda skole Sveti Sava,u cije dvoriste nesmetano ulaze kolima.Takodjre je problem i parkiranje u zutoj traci na Bulevaru.To nikoo ne sankcionise.Tako da,Parking servis,policija i grad imaju preca posla-a to je da se dogovore sta je cija nadlleznost,a ne da pljackaju narod.

  • gradjanin

    22:54 // 16. 3. 2013.

    mislim da je glavniu zadatak parking servisa da dere gradjane. U vecini gradova koji drze do sebe imaju garaze podzemne, montazne,zidane kako god. U Nisu se svaki slobodan prostor koristi za zidanje zgrada bez parkinga a ostali mogu i pesice

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: