Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 27. 5. 2013.

| Ekonomija

“Simpo” ne plaća grejanje u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Narodne novine
simpo.jpg
Logo

Gradski većnik Miloš Banđur tvrdi da vranjski “Simpo” desetak godina nije plaćao grejanje u svojim prostorijama u Nišu.

Specijalna komisija koja ispituje rad Toplane, kako kaže Banđur, utvrdila je da računi “Simpu” nisu fakturisani desetak godina.

- Kompanija “Simpo”, za svoj prostor na Bulevaru Zorana Đinđića nikada nije plaćala grejanje, pošto se isporuka, iz nepoznatih razloga, ne fakturiše - rekao je Banđur.

Banđur je pojasnio da je isporuka toplotne energije evidentirana na podstanici u podrumu objekta ove kuće nameštaja u Nišu, i to za period od juna 2005. do februara 2013. godine.

bandjur Miloš Banđur, arhivska fotografija- Pitanje je da li je reč o nemaru ili namernoj radnji, ali ovo svakako nije dobro za imidž Toplane. Želim da potenciram odgovornost onih koji su rukovodili Toplanom i dozvolili da se ovo desi i da to nije odgovornost korisnika usluge - rekao je Banđur.

Iako je većnik skinuo odgovornost sa “Simpa”, u ovoj kompaniji nismo mogli da dobijemo komentar. Kako je pojašnjeno novinarima, finansijska direktorka je na odmoru, na telefon Službe za odnose sa javnošću se niko nije javljao, a niko drugi nije želeo da komentariše.

Ipak, kako je rekao Banđur predlog je da Toplana fakturiše Simpu potrošnju za period od poslednje tri godine. 

"Simpo" dužan 100 miliona evra

Kako u poslednjem broju pišu novine “Vranjske”, kompanija “Simpo” na Beogradskoj berzi, prema broju akcija, vredi 137.761.000 miliona dinara, a dugovanja su višestruko veća.

Izražena u evrima, ona iznose Fondu za razvoj 17 miliona, Ministarstvu finansija 12 miliona, bankama za kredite 17,5 miliona, Poreskoj upravi 50 miliona, Prema četiri banke ugašene posle 5. oktobra, otpisan mu je dug od oko 100 miliona evra.

Na  snazi je odluka Vlade Srbije iz februara 2010. da se Kompaniji otpišu dugovanja prema državi od 2004. godine do momenta prodaje u iznosu od oko 80 miliona evra, uz klauzulu da do tada nema  poreske i druge obaveze.

U Agenciji za privredne registre „Simpo“ se vodi kao kao kompanija u restruktuiranju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • tmujo

    10:28 // 30. 5. 2013.

    ocigledno dA je do NASLEDJENIHsada vazilo cuveno pravilo u gradu'ne zameraj se'zato smo i stigli do ovde gospodo draga.Vecniku svaka cast i pitanje sta je sa vodovodom koji ima 1200000000mil.gubitka.

  • Milić Vujadin

    01:51 // 28. 5. 2013.

    Da li da pogledamo koju garnituru u dnevnoj sobi ima bivši direktor toplane pa da malo porazmislimo o celoj priči? Većnik je ukazao na propust, a sada neka finansijska policija malo češlja!

  • Real Sa Nisave

    13:39 // 27. 5. 2013.

    Zar ovaj Bandjur nije u zatvoru?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: