Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:06, 23. 5. 2023.

Snimanje smeća i građana niška "Mediana" platila skoro 17 miliona

Kamere JKP Mediana4; foto: Grad Niš Nije poznato kako će i kada prestati sa snimanjem; foto: Grad Niš

Još sredinom 2021. godine je niška JKP "Mediana" potpisala ugovor o video-nadzoru vredan skoro 17 miliona dinara, a kojim osim pražnjenja smeća i radnika na terenu nezakonito snimaju i građane i tablice njihovih automobila. I dalje nije poznato kako će rešiti taj problem, što im je naložio Poverenik za zaštitu podataka, jer na pitanja upućena zvaničnim zahtevom nisu odgovorili u potpunosti, pa su se novinari na to žalili.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Veliki brat

    09:44 // 23. 5. 2023.

    Upravo sada dok kucam ovaj koment cia, bia, kgb, mosad, kinezi, google znaju sadrzaj mog komentara i pre nego kliknem "posalji komentar". Pricam sa zenom da nam treba nova ves masina i odma pocinju reklame za ves masine da mi iskacu. Sa svake kuce me snima nelegalno postavljen video nadzor. Platis karticom i odma svi znaju sta si kupio. Pa kad mogu svi, neka me snima i medijana.

  • Gagi

    11:10 // 23. 5. 2023.

    Ja isto želim od poverenika za zaštitu podataka da nas, građane, zaštiti od silnih kamera po gradu, postavljenih na privatnim kućama, lokalima, zgradama, poslovnim objektima... koje nezakonito snimaju na ulicu, javnu površinu gde prolaze građani i automobili i nezakonito snimaju i naša dvorišta od kamera komšija i naše domove.

    • Dule Kadirov

      12:05 // 23. 5. 2023.

      Javna povrsina se tako zove jer nije privatna i ne treba da ima privatnosti tu

    • Aca

      13:33 // 23. 5. 2023.

      Gagi, javi mi slobodno ko ti ugrozava privatnost u tvom dvoristu da ga prijavim. A mozes i ti da slikas, snimis i posaljes svim gradskim sluzbama pa mozda neko i odreaguje, mozda se taj "voajer" nekom zamerio...

  • Domaćinsko poslovanje

    11:11 // 23. 5. 2023.

    Pa u principu je najbolje da ga ukinu.
    Bilo je bitno da se uzmu pare.
    Pare su uzeli i sad mogu da gase mašinu.

  • Samo problemi

    11:37 // 23. 5. 2023.

    Pa tako je nek se to snima a kad cete bacite pogled na zelene povrsine, kako da se borimo sa alergijama, gde psi da setaju, gde deca da potrce, prostori izmenju zgrada su kao divljina, trava ni jednom nije pokosena...

  • Komendija

    14:25 // 23. 5. 2023.

    Snimaju djubre. Svasta.

  • Jova1245

    15:31 // 23. 5. 2023.

    Kako medijana krsi zakon snimanjem tablica a komunalna milicija ne!? Obe su gradaka preduzeca! Komunalna milicija se samo tako zove ali nije pri ministarstvu unutrašnjih poslova! Gde je sudstvo ovde! Bez sudskog naloga niko nema prava da snima druge i njihovu imovinu! Nek policija radi svoj posao a ne da okrecu glave na dzipove i besna kola i zaprege!

  • Bb

    17:26 // 23. 5. 2023.

    Zašto da prestanu naprotiv treba svuda postaviti kamere zna se de se baca djubre a ne istovariti šut kome je de zgodno!

  • Tajanstveni Alan

    20:06 // 23. 5. 2023.

    Direktore, ima li za tebe neka mrvica od ovih para ? Ja, mislim tesko, vd. si, kao i ostali direktori gradskih firmi, iz misije rupe gledas kako uzimaju narodne pare ,moras da slusas,inace ce zglazas ! I,kad znas da je nesto nepotrebno i lose,moras da hvalis!

  • Гага

    14:01 // 24. 5. 2023.

    "Медијана снима површину из своје надлежности...ко ту паркира,разбацује шут и ђубре,ван судова...нека сноси последице!!!

  • Vladanis

    06:09 // 25. 5. 2023.

    Jednu dobru stvar su uradili a ví i tu nadjite zamerku!!!!! Vidí se koliko smo blesav národ i koliko své gledate kroz politiku!!!!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: