Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 8. 2. 2013.

| Ekonomija

Tržnica dobija novog direktora

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
trznica.jpg
JKP "Tržnica" Niš, arhivska fotografija

Ljubomir Kostić, aktuelni v.d. direktor JKP “Tržnica” Niš, više nema podršku svoje stranke da i ubuduće ostane na tom mestu. Kako Južne vesti saznaju razlog je veliki broj funkcija.

Prema nezvaničnim informacijama niške pijace dobiće novog upravnika. Iako je aktuelni v.d. direktor Ljubomir Kostić danas javnosti prezentovao poboljšanje poslovanja u periodu od kada je on preuzeo upravljanje, po svemu sudeći izgubio je podršku svoje stranke (DSS) kako bi ostao na toj funkciji.

Kako Južne vesti saznaju, za subotu prepodne po hitnom postupku je zakazana sednica skupštinskog Odbora za imenovanja. Prema nezvaničnim informacijama razlog za hitnost je insistiranje upravo DSS. Ukoliko predlog bude usvojen, o Kostićevoj smeni i imenovanju novog V.D. direktora odbornici bi mogli da se izjasne već od ponedeljka.

Sam Ljubomir Kostić ove informacije nije želeo da komentariše, jer su, kako je rekao, to pitanja za stranku.

U telefonskoj izjavi predsednik niškog odbora DSS-a Milan Lapčević rekao je da je podrška izostala zbog velikog broja funkcija koje Kostić paralelno obavlja. Lapčević je za bliže informacije novinare uputio na svog zamenika u stranci Sašu Ilića.

Ipak, Ilić je potvrdio da je sinoć održan Gradski odbor ove stranke, ali nije želeo da kaže ništa više.

kostic Ljubomir Kostić, arhivska fotografija

Međutim, i pored svega, Kostić kaže da će se prijaviti na konkurs za izbor direktora niških javnih preduzeća koji bi prema ranijim najavama gradonačelnika Zorana Perišića, trebalo da bude raspisan do kraja februara.

- Ja u svakom slučaju mislim da izađem na konkurs, a to da li ću imati podršku stranke ili ne to su hipotetička pitanja - kaže Kostić.

Podsetimo, Kostić je za v.d. direktora u “Tržnici” imenovan 19. septembra na predlog DSS-a. Javnosti je ubrzo postao poznat kao rekorder po broju funkcija koje obavlja. Kao direktor Tržnice bio je istovremeno direktor svoje privatne firme i stečajni upravnik u čak 16 preduzeća, kao i predsednik Udruženja stečajnih upravnika jugoistočne Srbije. 

Poboljšano poslovanje

Od kada je preuzeo funkciju direktora Kostić je, sudeći prema izveštaju koji je prezentovao, u znatnoj meri poboljšao poslovanje “Tržnice”.

Po tom izveštaju, prihodi ostvareni od kada je on direktor veći su za 25 odsto nego prošle godine u isto vreme. Takođe, kako se navodi, u istom periodu naplaćena su potraživanja od oko 14 miliona dinara, dok je lane bilo 11 miliona.

- Ono što je najvažnije i zarade radnika se isplaćuju po planu, što nije bio slučaj pre mog dolaska. Počeli smo i sa vraćanjem dugova, pre svega prema Robnim rezervama i vodovodu - kaže Kostić.

Veći pomak je, kako kaže Kostić, učinjen u pijačnom poslovanju, posebno na niškom buvljaku.

- Zaključeni su protokoli sa zakupcima, ranije taj ugovorni odnos nije postojao. Sada je to uređeno, oni izmiruju svoje zaostale obaveze i plaćaju redovno - zaključio je Kostić.

Rađeno je i na infrastrukturi pa je tako dograđen mokri čvor na pijaci “Palilula”, a urađena je i sanacija glavne razvodne table na niškom buvljaku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Srboljub Ninkovic

    01:28 // 11. 2. 2013.

    Ovde se postavlja sustinsko pitanje:Zasto se sadasnji Direktor koji ima svoj privatni biznis i vodi stecajeve u 20 firmi i mnoge radnike u tim firmama zavio u crno,bori da ostane u Trznici.
    Nije valjda da se sekira za radnike u Trznici?
    Da mu nije mozda cilj da i Trznicu odvede u stecaj???????

  • Срђан Голубовић

    18:36 // 9. 2. 2013.

    Радован Милојевић је изузетно искусан пословни човек, био је директор у више фирми и то веома успешан. Доказао се како у земљи, тако и у иностранству. Одличан избор!
    ПУНО СРЕЋЕ!

  • mentalni gimnasticar

    13:51 // 9. 2. 2013.

    @nebojsa mitic
    Kao prvo, ako si ti zaista Nebojša Mitić i radiš u Tržnici, ja sam onda Chuk Noris.. ?!
    Kao drugo, kada STVARNO saznaš dali u tih 20 preduzeca u kojima je u ulozi stecajnog "upravnika" postuje bar osnovna nacela Zakona o stecajnom postupku, onda piši ovde o njegovom postenju i "sposobnosti" !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: