Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 24. 12. 2021.

U Nišu preko 33.000 nezaposlenih, najviše se traže radnici u industriji i doktori

1640345630013 Posao najlakše dobijaju inženjeri; foto: T. T.

U odnosu na prethodnu godinu stopa nezaposlenosti u Nišu smanjena je za 8%, podaci su Nacionalne službe za zapošljavanje. Najveća potražnja radnika je u oblastima industrije, trgovine, turizma i građevine, dok do posla najlakše dolaze inženjeri tehnike, IT stručnjaci, profesori matematike, fizike i doktori, pa ljudi sa ovim zanimanjima gotovo da nema na listi nezaposlenih.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Des - pot

    13:26 // 24. 12. 2021.

    NSZ, je izgubila svaki smisao postojanja, osim za udomljavanje stranačkih poslušnika i njihove bliže i dalje rodbne, što znači hitno je treba ukinuti!

    • Ђраган Дилас

      14:15 // 24. 12. 2021.

      Него, видЕ ли ти њиову матаматику - најпрво ни са Златно доба испразну Србију, а онда повећау проценат запослени (смању незапослени) такО што је исти или чак и мањи број запослени у односу на број несрећници што не побегоше из Сбрбију (Suburb of normal world)!

    • Des - pot

      16:14 // 24. 12. 2021.

      Vidim be bate i napréd i od pozadi, al što baš ja i ti da isprávljamo na magare...kad si mlozína ćutí, gleda svojú rabótu i čeka da se desi čudo samó?

  • Pera

    13:59 // 24. 12. 2021.

    Taj zavod za zapošljavanje treba ukinuti zaključno sa 31.12.2021. godine i raspustiti sve koji su tu radili a bespotrebno troše narodne pare. Sve partijski zapošljen kadar sa kalemarkim školama.

    • Amin

      19:14 // 24. 12. 2021.

      Apsolutno je tako, uopšte ne rade, presede radno vreme, ruckaju, pijuckaju kafice, overavaju prijave, milinka... Poslovene konkurse daju preko veza i vezica... jedva čekam da se raspuste za sva vremena. A hoće sigurno, ako ništa drugo onda će pametne mašine da reše i taj problem...

  • Zanimljivosti

    15:04 // 24. 12. 2021.

    Broj lekara na evidenciji samo u Nišu je oko 150. Zapošljeno je navodno oko 50 (neki su otišli za inostranstvo, neki u Vojvodinu). Mnoge lekare koje znam niko već dve godine nije ni pozvao, a na sva zvona se priča da su potrebni zbog celokupne situacije. Realnost je daleko drukčija od toga sta pojedinci ili društvo misli. Znamo svi ko ima prednost -knjižica partije pa može posao i bez staža itd.

  • nisliski mohikanac

    15:56 // 24. 12. 2021.

    Prvo aktivno proveriti rad na crno, ima mnogo njih na evidenciji koji primaju socijalu a rade.Zatim sve poslove koji se traze nuditi ko odbije 3 leti.

  • jeste smanjena

    23:01 // 24. 12. 2021.

    od mladež preko a ovi ih izbrišu sa evidencije lol

  • B.Petrović, dipl.srpski izdajnik

    16:34 // 25. 12. 2021.

    Industrijski radnici i, valjda LEKARI¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿??????.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: