Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 6. 4. 2017.

| Istražujemo

Kako je zbog korupcije uhapšena majka direktora niškog Vodovoda

Autor:S. Marković i P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
policija
Sada se pravda da boluje od demencije; foto: JV

Među dokazima protiv Vere Andrejević, majke direktora niškog Vodovoda koja je optužena da je tražila novac da bi preko sina zaposlila ljude u tom preduzeću, nalaze se i audio snimci, jer je policija ozvučila osobu koja je trebalo da joj preda novac.

Andrejevićeva (68) je, piše u optužnici, oktobra 2015. od dve osobe tražila po 100 evra da bi njihovi rođaci, koji su već nekoliko meseci radili u Vodovodu na određeno vreme, dobili u tom preduzeću ugovor za stalno.

Ali ni to nije bilo dovoljno, pa je par meseci kasnije, navodi se u optužnici, tražila još po 2.000 evra.

Ljuta jer je Andrejevićeva, njena dugogodišnja prijateljica, tražila taj novac da bi joj zaposlila unuka, R. M. je upitala zbog čega je taj novac potreban, a ova joj je navodno odgovorila "za Gradsku kuću, bliže se izbori, pa su im potrebne pare".

R. M. je nakon toga slučaj prijavila policiji i tužilaštvu. Tamo je dobila obeležene novčanice i ozvučena je, da bi policajci snimili razgovor kada novac bude predavan Andrejevićevoj.


Drama prilikom predaje novca

Po ranijem dogovoru, sa obeleženim novčanicama i ozvučena, R. M. je, zajedno sa ocem drugog mladića koji je trebalo da preda novac, otišla u kuću Andrejevićeve u Donjem Matejevcu.

Međutim, majka direktora Vodovoda je bila sumnjičava i nije želela da uzme novčanice, već je predložila da žena pare stavi u kovertu i da dođe sutra, uz napomenu da će primopredaja da se desi u podrumu.

Sagovornici Južnih vesti ne veruju da su zahtevi za koverat i odlazak u podrum bili slučajni.

Kada bi preuzela novac, tu bi sve bilo jasno. Ali ako je novac u koverti, sutra može da se pravda da zapravo nije znala šta je u njoj, da su tu možda neka dokumenta. A vrlo je moguće da je insistirala na podrumu za slučaj da je osoba koja predaje novac ozvučena, pa da se tako spreči da policija sluša razgovor - kaže sagovornik Južnih vesti.

Prema podacima iz istrage Andrejevićeve, policajci su upali pre nego što je novac predat. Zbog toga je Vera Andrejević optužena samo za "trgovinu uticajem", što dokazuju snimci ozvučene R. M, ali ne i za primanje mita.

Inače, za krivično delo “trgovina uticajem” predviđena je kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora, a javni tužilac predložio je da Andrejevićeva odsluži godinu dana iza rešetaka.


Andrejevićeva mesecima odlaže suđenje

Majka direktora Vodovoda se mesecima ne pojavljuje na glavnom pretresu, a kao opravdanje za to, njeni pravni zastupnici iz advokatske kancelarije Irene Đorđević, navodili su da je optužena prehlađena ili da ne prima pozive.

Na pretposlednjem neodržanom glavnom pretresu, odbrana je kazala kako Andrejevićeva boluje od Alchajmera, nakon čega je sudija Ivana Milovanović tražila sudsko veštačenje neuropsihijatara.

Kako bi se izbeglo dalje odlaganje, sudija je naložila da se Andrejevićeva na sledeće ročište, zakazano za 26. april, dovede prinudno uz pratnju policije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Baba Stamena

    14:42 // 7. 4. 2017.

    Epa strinke, ti ga sa cifru zapuca baš

  • Milivoj

    11:49 // 7. 4. 2017.

    Da se što pre uhapsi prestupnik, a sin da se sasluša i da mu Gradonačelnik uruči otkaz zbog moralnih razloga!

  • ***

    10:36 // 7. 4. 2017.

    Ko je osoba,koja ih je zaposljavala-zna se,pa sta cekate,nije baba sama?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: