Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 10. 3. 2015.

| Istražujemo

Perišić krivi građanskog nadzornika za štetu na tenderu

Autor:P. Blagojević, M. VučićIzvor:Južne vesti
audobus

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić optužio je građanskog nadzornika da je kriv za štetu od 120 miliona dinara na tenderu za gradski prevoz. "To je teška neistina", tvrdi građanski nadzornik.

U izjavi za TV Zona plus Perišić je pojasnio da je reč o šteti nastaloj nakon poruke koju je putem e-maila Direkciji za javni prevoz poslao Dragan Dobrašinović koji je u ime Republičke uprave za javne nabavke nadgledao tender.

- Od gospodina Dobrašinovića smo dobili mejl u kome kaže da će tužiti ukoliko bude zatvoreni a ne otvoreni postupak - kaže Perišić.

Zoran Perišić SNS Niš Nismo mi krivi; Zoran PerišićPerišić je pojasnio da je zbog toga Direkcija promenila način na koji je sprovela finalni deo procesa, a to zatim dovelo do toga da Grad mora prevozniku da plati 120 miliona dinara više.

Međutim, u veoma oštrom saopštenju koje je usledilo, iz Topličkog centra su gradonačelnika optužili za "laž".

- Građanski nadzornik nikada nije uputio mejl u kojem je rečeno da će tužiti Direkciju za javni prevoz ili Grad Niš ukoliko bude primenjena određena vrsta postupka - piše u saopštenju.

U saopštenju potvrđuju da je predsedniku tenderske komisije poslat "samo jedan mejl koji je se odnosi na vrstu postupka", ali da je u njemu upravo upozoren da je "dužan da obezbedi konkurenciju i pribavi uslugu koja je predmet javne nabavke pod najpovoljnijim uslovima”.


Dobrašnović: Neka Perišić pokaže taj mejl

Dragan Dobrašinović Neka gradonačelnik dokaže svoje optužbe; Dragan DobrašinovićIz Topličkog centra pozivaju gradonačelnika da objavi mejl na koji se poziva.

- Od gradonačelnika tražimo samo da ga pokaže, ako već tvrdi da ga ima - kaže Dragan Dobrašinović.

Dobrašinović pojašnjava da građanski nadzornik "kako i samo ime kaže i zakon propisuje" samo nadgleda postupak nabavke, iznosi mišljenja i ukazuje na eventualne propuste, a da o svemu odlučuje onaj ko je tender i raspisao.

Inače, reč je o ponovljenom delu ogromnog tendera za izbor gradskih prevoznika u Nišu koji je sproveden u drugoj polovini prošle godine.

Građanski nadzornik je ukazivao da će gradski budžet biti ozbiljno "oštećen" ukoliko tender bude sproveden po metodi koju je predlagala Direkcija. Zbog toga je zatražio i od republičke Komisije za zaštitu prava da poništi ceo proces.

Komisija za zaštitu prava je prošlog meseca odbila prigovor građanskog nadzornika. Međutim, Dobrašinović kaže da će u postupku pred Upravnim sudom pokušati da "obori" odluku Komisije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladica

    07:44 // 1. 4. 2015.

    Molim da ne dirate Perišića: Kakvi su ostali iz njegove stranke, on je zlatan.

  • mile lopove

    14:23 // 15. 3. 2015.

    Gradonacelnik broj 1 je u Nisu a prebacuje krivicu na drugog nazalost..... svi u politiku zbog svojih interesa....

  • AntiPA

    09:45 // 11. 3. 2015.

    Gradonacelnik nanosi stetu budzetu grada tako sto prima platu, a nista ne ume da uradi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: