Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 14. 11. 2016.

| Kultura

Brojne aktivnosti povodom proslave godišnjice gimnazije „Stevan Sremac“

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Godišnjica gimnazije "Stevan Sremac"
Program proslave 138. godišnjice gimnazije Foto: JV

Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“ slavi 138. godišnjicu, a tim povodom biće organizovan „Školski bioskop“, takmičenje u besedništvu i javni čas književnosti.

U okviru „Školskog bioskopa“ će, kako kažu organizatori, biti prikazana filmska ostvarenja na engleskom, ruskom, nemačkom, francuskom, španskom i italijanskom jeziku.

Poznato je da se u Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“ uči više stranih jezika, a kao jedno od sredstava u nastavi poslednjih godina često se koristi film – navode organizatori.

Na repertoaru će biti filmovi „Piter FM“ koji će biti prikazan 14. novembra u 19 sati. Sutradan će biti prikazano ostvarenje „Good Will Hunting“ od 19 i 15 sati. Narednog dana, 16. novembra, od 19 sati je na repertoaru film „Kein System ist sicher“.  

U nastavku proslave godišnjice škole, 17. novembra, biće održano tradicionalno Takmičenje u besedništvu koje će početi u 14 sati. Tog dana će od 19 sati biti prikazan film „Les Visiteurs“.

Tema beseda inspirisana je rečima Patrijarha Pavla “Nije vreme ono koje nas čini ljudima ili neljudima, nego smo to mi sami”. Na otvaranju Takmičenja nastupiće hor Gimnazije, koji će doprineti svečarskoj atmosferi – dodaju organizatori.

Multimedijalna prezentacija o geometriji prirode, koju organizuje matematička sekcija škole će, prema najavama, biti održana 18. novembra od 18 sati. Nakon toga, od 19 sati, sledi film „Il Mostro“.

Nastavak proslave godišnjice gimnazije očekuje se 22. novembra od 13 i 15 sati kada će u okviru „Školskog bioskopa“ biti prikazan film „Ocho apellidos vascos“.

Za poslednji dan proslave, 23. novembar, kada je Dan niške gimnazije, rezervisan je Javni čas književnosti koji će početi u 12 sati. Učenici gimnazije moći će da se druže sa bivšim učenikom ove škole, niškim piscem Branislavom Jankovićem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    17:54 // 14. 11. 2016.

    Srecan jubilej Sremcu od bivseg djaka najstarije gimnazije na jugu Srbije, Aleksinacke gimnazije, koja je pre par godina proslavila 150 godina postojanja.

  • Nikola

    17:48 // 14. 11. 2016.

    Srecna godisnjica Sremcu od bivseg djaka najstarije gimnazije na jugu Srbije, Aleksinacke gimnazije, koja je prosle godine slavila 150 godina postojanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: