Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 7. 8. 2023.

Ćele-kula zatvorena u sred "Nišvila" i naleta turista

cele kuca Ćele-kula samo "sa vrata"; foto: Narodni muzej Niš

Jedan od najposećenijih kulturno-istorijskih spomenika koji turisti žele da posete u Nišu je, prema rečima turističkih vodiča, uvek bila Ćele-kula. Jedinstven spomenik koji pokazuje svirepu osvetu Turaka Srbima nakon Čegarske bitke turisti će moći da posete samo "sa vrata" ove nedelje, kažu iz Narodnog muzeja u Nišu jer se obavljaju završni radovi na sanaciji kapele. Rekonstrukcija se poklapa sa glavnim programom Nišvila kada brojni turisti posete Niš, a direktor festivala Ivan Blagojević ističe da bi bilo bolje da se rekonstrukcija pomerila za period posle Nišvila i Filmskih susreta.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • jx

    15:13 // 7. 8. 2023.

    dal ima nesto da odgovara ovim ljudima

  • Pera

    16:17 // 7. 8. 2023.

    Kupljene diplome, nepotizam, stranačka zapošljenost, nestručnost, ne znanje rada posla. Dolazi na naplatu gore navedeno!

  • Qgo

    16:33 // 7. 8. 2023.

    Pre dvadesetak godina kod ulaza u Cele Kulu je u Gabrovackoj bila deponija smeca. Otisao sam do direktora muzeja i rekao da hocu kupim Cele Kulu i ocistim svo to djubre kod ulaza. Ponudio sam mu 10000 dem uz objasnjenje da njima ona verovatno i ne vredi vise jer je ne odrzavaju kako treba. Sutradan su kamionima odvozili djubre. Mada, mozda je bilo bolje da sam je ipak kupio?

  • Tajanstveni Alan

    19:05 // 7. 8. 2023.

    Plata iz budzeta ! Nije neka u poredjenju sa Beogradom i Novim Sadom ! Dobro je ,sto je na vreme ! Koga briga za istoriju, kulturu i umetnost, sve je odavno propalo, menadzment i Upravni odbor ,politicki postavljeni, da ih pitas, jel su nekad bili na Cegru ili Cele kuli, tesko da je bilo ,par njih, makar poslovno ! Partijsko saopstenje, sturo, Blagojevicev odgovor( lego na rudu) jos gori ! Bravo !

  • Milena

    19:25 // 7. 8. 2023.

    Bože, kakve gluposti u komentarima.Ta Ćele kula je nekada morala da bude zatvorena zbog radova na očuvanju - valjda je to dobro? Da su zatvorili septembra ili oktobra bilo bi ''zar sada u jeku ekskurzija''.Rade ljudi kad imaju para.

    • mb

      16:04 // 8. 8. 2023.

      Nedopustivo. Ćele Kula zatvorena, postavqene skele a danima se ništa ne radi. Potpuna dezorganizacija u radu nadležnih organa.

  • Z. Mitic

    19:31 // 7. 8. 2023.

    Ivan je potpino u pravu, muzej je ostao bez strategije i kulturne funkcije.

  • Онима

    20:24 // 7. 8. 2023.

    Онима који посећују нишвиле посета Ћеле Кулиније у зони инетесовања, јер је то споменик који је подигао један дивљи народ да би заплашио други дивљи народ , а џез је музика љубави.

  • Milorad

    21:12 // 7. 8. 2023.

    Ako su finansije i izvođač u pitanju, dobelle se i može razumeli. U svemu ostalom, gorak ukus nečijeg nedoraslog i neodgovornog ponašanja prema Svetinji našoj.

  • JUG

    22:03 // 7. 8. 2023.

    Ћеле кула је настала далеко пре Нишвила и стајаће на истом месту и у време када нико за Нишвил неће ни знати. Да би то било тако овај споменик од националног значаја мора да се одржава. То не може да ради било ко и било кад. Не треба бити априори негативан. Нека џезери погледају Медијану, Логор, сталну поставку Музеја... Има шта да се види и научи.

    • Var tehnolog

      19:04 // 8. 8. 2023.

      Ce padne oval i albanska ! I,treba, sendvice nek zljuvaju obicni, koji i ne znaju gde je Cele kula !

  • Smiljka Čvorović

    09:27 // 8. 8. 2023.

    -Gde si do sad? -Pola grada raskopano, ne može da se prodje! -E Smiljka, kako si ti naivna!Pa to je sve zbog Nišvila!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: