Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:12, 30. 11. 2022.

Direktorka Niškog simfonijskog orkestra honorarno angažovala sina, pravnicima sporna procedura

simfonijski Svom sinu fagotisti platila da svira na premijernom koncertu; foto: JV/V. Milić

Nova direktorka Niškog simfonijskog orkestra Tatjana Veličković Minčić je za premijerni koncert ustanove čiji je direktor angažovala svog sina, fagotistu Tadiju Minčića, a za to mu je isplaćen i honorar od 30.000 dinara. Kaže da nema sukoba interesa, jer je htela da iskoristi priliku što je njen sin u Nišu da poboljša kvalitet orkestra, a ne da zaradi, jer mu taj novac ne znači ništa. Pravnici pak smatraju da je o njegovom nastupu trebalo da odlučuje nezavisna komisija, a ne direktorka, kako bi utvrdili objektivno situaciju, pa tek onda predložili baš njenog sina za učešće na koncertu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Tadija

    18:49 // 30. 11. 2022.

    Zena nije direktorka ni 3 meseca a vec pocela da puni dzepove familiji..smena sto pre!

  • Врати Паре

    20:02 // 30. 11. 2022.

    Пошто њему паре не значе ништа - врати паре.Иако нису у питању никакве паре,неко за толике паре ради МЕСЕЦ дана,шест дана у недељи,од 7 до 19 сати.Врати паре а директорка за исте лично да иде да купи 3 држача за нотне записе испред извођача.

  • Luka Mihajlovic

    20:51 // 30. 11. 2022.

    Ako neko vredi to ke taj decko tj. covek Tadija, kvalitetnijeg i boljeg fagotistu ova zemlja videla nije toliko od mene. Samo znate da blatite gde ne treba pravnicima krivo uuuhhhh

  • Prva violina

    21:00 // 30. 11. 2022.

    Ako je mamino tol'ko uspešan izvođač, zbog mame i simfonijskog neka radi besplatno. Nemaju ni sram ni obraz

  • Srba

    22:49 // 30. 11. 2022.

    Daj čoveku/ženi vlast i položaj- i vrlo brzo će se videti njihov pravi karakter i ličnost.

  • Marina S.

    23:41 // 30. 11. 2022.

    Nije li vas vise sramota ovih groznih komemtara sugradjani moji dragi. Ceo zivot se ova deca skoluju van o licnom roditeljsk trosku! Umesto da se ponosite sto jedno nisko uspesno dete nastupa u svom rodnom gradu vi blatite pljujete i prozivate za neku sicu. Pokradose vam milione pred nosem i vi nista! A ovu muziclu porodicu godinama cerecite dok im se ne smuci i odluce da odu sto dalje odavde.

    • Srba Vrba

      08:40 // 1. 12. 2022.

      Podržavam svaku umetnost. Ali, nije me sramota da primetim, ja, koji preskače dva dnevna obroka: Školovana van o svom trošku. Znači, u pitanju je ,, puka sirotinja''. Bolje da ste izostavili ovaj podatak.

    • Aca

      08:53 // 1. 12. 2022.

      Ne cerecimo mi nikoga, decko je mogao da svira i besplatno kad je vec bio u Nisu i nije placao prevoz a ni smestaj. Vama i direktorki je 30.000 sica a za nekoga je to cela mesecna plata, treba da vas je sramota... A milione krade tamna materija koja imenuje direktore javnih ustanova vec 10 godina. Doticna direktorka je tek pocela tj nastavlja gde je stala prethodna zato i nema 60 muzicara

  • Honorarac

    00:11 // 1. 12. 2022.

    Pravnici bi trebali da uporede iznos honorara sa visinom honorara ostalih honorarno angažovanih u orkestru, uključujući trajanje angažmana, titulu, umetničku ostvarenost....nepotizam, naravno.

  • M.S

    07:38 // 1. 12. 2022.

    mama uci od gradonacelnice

  • Srba Vrba

    08:45 // 1. 12. 2022.

    Več sam odgovorio Marini. Umetnost, da! Javašluk, ne! Školovana van Srbije, o trošku roditelja. U redu, može to sirotinja. Lično, preskačem dva obroka dnevno. Ima se, može se! ALI, da li roditelji svojoj deci nanose štetu?! Lokalna vlast u Nišu je najgora u istoriji ovog grada, i... to POSTAVLJENE vuče u ... lično mišljenje, blato. Sve je prolazno, obraz je nešto drugo.

  • Dragan Niš

    08:52 // 1. 12. 2022.

    Nepotizma ima svuda,tačnije protekcionizma , i ne može neko da mi kaže da su sva deca i u sportu i u drugim oblastima baš genetski predodređena da budu lekari,advokati,profesori,direktori....??? Ali u ovoj vrsti umetnosti se valjda odmah vidi da li neko zna da svira ili ne.Ako je taj instrument,muzičar na njemu,deficitaran kakve veze ima čije je dete valjda ima neku probu, audiciju ?!

  • Манулаћ

    09:45 // 1. 12. 2022.

    Нормално, у овој ситуацији, као и у прегршт претходних, на интернетима полемику воде они који никад у симфонијски нису зашли (ваљда да се не просвете, не дао Бог). Не видим проблем да дете музичара или доктора буде музичар или доктор и да се тако и ангажује, макар и од родитеља. Поготово ако је име породице "неукаљано", као у овом случају. Али гаврани морају да гракћу...

  • Petar SNS

    09:49 // 1. 12. 2022.

    To su dobri momci . Znam lično starijeg brata . Andrija brat član Blekberi benda . Uživam u toj muzici . Poznati saksofonista i ljubitelj dobrih vina provoda i moram da priznam lepih žena . Ne vidim problem . Momci su sam vrh u svom poslu .

  • DedaR

    10:28 // 1. 12. 2022.

    Opet muljaža u Simfonijskom, a šta bi sa onim klavirom!?

  • Robin Hud

    10:35 // 1. 12. 2022.

    Kao sto znate u ovoj vlasti napreduju samo oni koji ZNAJU I DOKAZU SE KAO MUVATORI. Ovo je samo pocetak "dokazivanja" da moze da napreduje direktorka

  • Dirigent

    16:51 // 1. 12. 2022.

    Pošto sam iz ovog grada i kolege smo, znam kakav je umetnik Tadija i to se ne dovodi u pitanje uopšte, znaju to i kolege, ali bilo bi lepo da se neko od honoraraca javi i kaže da li prima 30.000 din. za dva dana angažovanja i po kojim (čijim) kriterijumima se angažuju kao i da li i oni za samo dva angažmana (4 dana sviranja) zarade skoro CELU platu muzičara u NSO?
    Ovo je, najblaže rećeno, MUTNO!

  • Ms777

    18:29 // 1. 12. 2022.

    Sta bese sa Milenom Injac i cuvenim klavirom u Simfonijskom?

  • Tanja Mincic Markovic

    19:30 // 3. 12. 2022.

    Neki pravnik Rade Djuric , pominje neku proceduru, koja ne postoji., jer takva procedura nije propisana zakonom, niti je predvidjena aktima orkestra. Diskreciono je pravo direktora da odlucuje o tome ko ce popuniti prazno mesto u orkestru. Rade Djuric pominje utvrdjivanje kvaliteta muzicara, fagotiste, po principu , ko je najbolji. Pitam se koji je to kriterijum koji bi potvrdio ko je najbolji.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: