Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:29, 24. 3. 2014.

| Kultura

Masimo Savić pevao za Nišlije

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Masimo-5
Koncert Massima Savića u Nišu, foto: Marko Pekić

Dugonajavljivani koncert Masima Savića juče je održan u gotovo prepunoj sali Doma vojske. Zagrebački pevač, muzičar i kantautor iskoristio je priliku da u prve prolećne dane publiku uvede objedinjujući sav svoj trodecenijski rad.

Grad Niš i auditorijum u njemu još jednom su potvrdili rečenicu koju je Masimo svojevremeno izgovorio, a iza koje se krije možda i najbolji opis publike u ovom gradu. Naime, Nišlije su ponovo pokazale da je reč o "gradu koji voli glazbu". To se svakako može zaključiti i iz reakcija prisutnih koji nisu krili oduševljenje prilikom izvođenja velikih hitova ovog specifičnog vokala.

Masimo-4-3 Koncert Massima Savića u Nišu, foto: Marko Pekić

Koncert je počeo pesmom "Sjaj u tami", koja je najavila dvočasovnu zabavu i interakciju publike sa bendom i pevačem.

Može se zaključiti i to da je već po navici Masimo bio naklonjeniji ženskoj publici koja je činila većinu.

- Žene su oduvijek kanda vječna inspiracija svim umjetnicima, tako da i sam volim raditi sa ženama. Na pojedinim pesmama su radile samo žene pa su tako one i pravile glazbu napravile tekst - poručio je Masimo.

On je objasnio kako je ponekad teško oceniti kvalitet pesme pri prvom slušanju, pa je vrlo često potrebno da neko ko je “svježe uho“ oceni pesmu nakon rada u studiju.

Masimo-11 Koncert Massima Savića u Nišu, foto: Marko Pekić

Ostavljena za bis, da akumulira energiju prisutnih bila je pesma "Zamisli život u ritmu muzike za ples" koja je podigla na noge gotovo sve prisutne. "Krug u žitu" je i formalno bila pesma za finale večeri u kojoj su svoje muzičke sposobnosti, osim Masima, pokazali i veoma usvirani instrumentalisti.

Masimo Savić je poznati hrvatski pop pevač koji se proslavio u toku osamdesetih godina kada je nastupao sa bendom "Dorian Gray". Iza sebe ima veliki broj albuma kao i brojne nagrade za razne vokalne izvedbe.

Massimo Savić - Sretan put

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: