Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 20. 9. 2016.

| Kultura

Nedelju dana norveških filmova za tinejdžere u “Kupini”

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
golman-liverpula-foto-kupina
"Golman Liverpula"; foto: kupinafilm.rs

Ljubitelji skandinavske kinematografije moći će da od 21. do 27. septembra svakog dana od 18 sati u niškom bioskopu “Kupina” pogledaju po jedan norveški film namenjen deci i mladima, i to besplatno.

Iz bioskopa kažu da je ovaj ciklus filmova posvećen svim tinejdžerima i tinejdžerkama u Nišu, njihovim potrebama, problemima, uspesima i sumnjama.

Filmovi su rađeni iz vizure onih kojima su namenjeni, sa modernim senzibilitetom i bez propagandne poučnosti koja izaziva kontraefekte, ali uvek sa ispravnim rešenjem na kraju filmskog zadatka - kažu iz “Kupine”.

Ovaj ciklus će 21. septembra započeti ostvarenjem “Golman Liverpula”, koji je na repertoaru i 26. septembra. Film prati devojčice i dečake koji igraju fudbal, obožavaju svoje idole, a nerviraju ih anskiozne majke i preterano ambiciozni treneri.

U centru dešavanja je dvanaestogodišnji Džo koji pokušava da izbegne i devojke i majke i trenere, ali očajnički pokušava da nađe vrlo retku karticu sa fudbalerom za koju veruje da će mu rešiti sve probleme - navodi se u sinopsisu.

Hrabri autić Plodi” biće prikazan 22. septembra. U njemu se govori o Plodiju, policijskom autu, koji treba da čuva najveću atrakciju u novom naselju - ugroženu majku orla i njeno jaje. Međutim, kada dve žene lopovi ukradu majku orla i jaje se izlegne ispod Plodijeve haube, on dobija više posla nego što je planirano, stoji u opisu ovog ostvarenja.

U petak 23. septembra, kao i poslednjeg dana festivala 27. septembra, publika će moći da pogleda i “Potpuno iskrenu ljubav” o devetogodišnjoj En koja se zaljubljuje u novog dečaka u razredu. Ali u njega se zaljubljuje i Elen, najlepša devojka u školi…

Za vikend, 23. i 24. septembra biće prikazivani kratki filmovi iz 2015. odnosno 2012. godine. U subotu će na repertoaru biti “Sisi”, “Sanjajući zlatnog orla”, “Poslednji norveški trol”, “Super otac i Pele” i “Magično vreme”.

Nedelja je rezervisana za ostvarenja “I dalje ptice”, “Saiva”, “Pistaći”, “Mala gospođica Ejeflap”, “Đubre”, “Putujuća polja”.

Svi filmovi su prevedeni na engleski, a ulaz na projekcije je besplatan.

"Potpuno iskrena ljubav" - trejler

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: