Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 4. 4. 2017.

| Kultura

Portreti istaknutih umetnika na izložbi u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Fotografije nastale tokom dugogodišnjeg druženja sa umetnicima; foto: Web pozivnica GSLU
Fotografije nastale tokom dugogodišnjeg druženja sa umetnicima; foto: Web pozivnica GSLU

Fotografije Dragiše Radulovića, nastale tokom dugogodišnjeg portretisanja umetnika i uvaženih ljudi srpske kulture, naći će se na izložbi “55 godina sa umetnicima”. Svečano otvaranje izložbe je 4. aprila od 19 sati u niškoj Galeriji “Srbija”, a Nišlije će moći da je pogledaju do 23. aprila.

Poseban segment izložbe, najavljuju organizatori, čine fotografije koje je autor zabeležio na kulturnim događajima. Kuriozitet su i porterti pojedinih istaknutih niških umetnika, dodaju, koje je autor fotografisao za ovu priliku.

Portreti umetnika i celina, poetski naslovljena „Susreti“, svedoče o Raduloviću kao vrsnom dokumentatoru ovog istorijskog perioda u nacionalnoj kulturi. Više tematske obrade u portetisanju su razlog da kotinuirana praksa autora zauzima posebno mesto u domaćoj fotografiji - kažu organizatori.

Autor izložbe Dragiša Radulović rođen je 1936. godine u Čačku, diplomirani je inženjer elektrotehnike i time se bavio do penzionisanja. Fotografijom je počeo da se bavi kao gimnazijalac, a od 1959. godine izlaže svoje radove samostalno i u okviru svog kluba “Elektromašinac” i Foto-kino saveza Jugoslavije i Srbije.

Učestvovao je na više od 150 izložbi i salona fotografije u zemlji i inostranstvu i na njima dobio 44 nagrade i pohvale za pojedinačne radove i kolekcije. Realizovao je 17 samostalnih izložbi - navodi se u biografiji.

Nagrađen je bronzanom plaketom “Boris Kidrič” i brojnim diplomama, za višegodišnji rad na širenju fotografije, kao predavač i instruktor, organizator izložbi, akcija i predavanja. Ima zvanje Majstor jugoslovenske i srpske fotografije, a član je ULUPUDS-a po pozivu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: