Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 1. 11. 2015.

| Politika

Bradić: Tražio sam izmene 5 zakona

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bradic
Bradić tražio izmene, ali da li će one biti usvojene?; foto: ZZS

Zbog toga što, kako kaže narodni poslanik “Zajedno za Srbiju” iz Niša Blagoje Bradić, aktuelni zakoni nisu dobri za građane Niša, on je zatražio od Skupštine njihovu izmenu po hitnom postupku.

Bradić kaže da je predložio izmene Zakona o informisanju i medijima, Zakona o javnim medijskim servisima, zatim Zakona o zdravstvenom osiguranju, Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i Zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije izdavanja građeviske dozvole radi realizacije projekta “Beograd na vodi”.

To je čuveni “Beograd na vodi” koji je omča oko vrata svih građana Srbije, jer ceo sistem koji je zamišljen da se uradi u Beogradu će se finansirati iz republičkog budžeta umesto iz gradskog budžeta kao što to radimo mi u Nišu, a ako je on mali onda iz samodoprinosa - objašnjava Bradić.

Anketa
Ovaj niški političar, koji je i nekoliko godina bio direktor niške filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, predložio je izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju kojima bi se građanima omogućila besplatna popravka zuba.

Reč je o izmeni Člana 41. Zakona i jako mi je žao što svi lekari i svi poslanici koji pričaju i deklarativno se zalažu za boljitak građana ne žele da prihvate nešto što je za boljitak građana Srbije, a to je da svi građani Srbije imaju pravo na besplatnu popravku zuba i lečenje bolesti usta preko sredstava Republičkog fonda - kaže Bradić.

On je ponovio da ne odustaje od ideje da i uža Srbija ima svoj medijski servis kao što ga ima i Vojvodina i da bi deo novca od pretplate trebalo da idem tom servisu, a deo RTS-u.

Podsetimo, Bradić je u republičkom parlamentu od 2014. godine, a prema statistikama “Otvorenog parlamenta” jedan je od najaktivnijih poslanika uopšte i samo za prvih 6 meseci ove godine imao je 146 obraćanja i čak 257 amandmana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Una

    15:51 // 4. 11. 2015.

    Доставио сам Вам иницијативу да се неки чланови предложеног Закона о БЗнР измене, нисте ни реч проговорили. Шта ће те рећи људима који сада не буду могли да обнове лиценце, колико ће таквих радњи, агенција (углавном породичних са два запослена) остати без посла. Да је у питањеу дато образложење повећање кометентности и пооштравање услова, зашто само та два чл. 37а и 56 нису усклађена са законом ЕУ

  • Sale

    09:05 // 3. 11. 2015.

    Bradić je NAJAKTIVNI narodni poslanik iz južne Srbije koji diskutuje u Skupštini Srbije.Nema drugih poslanika ni kada se govori o Nišu.Gde su ostali miševi sa juga?Ajde sledite primer Bradića, stisnite petlju i DIGNITE RUKU ZA NIŠ.Samo napred Bradiću, pa makar bio jedini iz Niša za Niš

  • bulevarac

    00:15 // 3. 11. 2015.

    Koj bese ovaj Bradic? Niski poslanici su dno dna. Novi i mladi ljudi su spas za nas grad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: