Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 11. 7. 2016.

| Politika

Bulatović novi gradonačelnik Niša, Banđur zamenik

Autor:M. V, A. S.Izvor:Južne vesti
bulatovic
Novi gradonačelnik Niša; foto: JV

Sa 46 glasova “za” i 8 glasova “protiv”, za novog gradonačelnika Niša izabran je Darko Bulatović (SNS), nekadašnji predsednik Opštine Crveni Krst i v. d. direktor "Jugoistoka". Njegov zamenik biće dosadašnji gradski većnik Miloš Banđur.

Posle funkcije predsednika Opštine Crveni Krst, direktora niške Elektrodistribucije i višegodišnje vojne službe, Bulatović je preuzeo funkciju gradonačelnika Niša.

U svom ekspozeu, čije je čitanje trajalo skoro pola sata, naveo je kao ključne stvari reorganizaciju uprave, dolazak stranih investitora i izbor kadrovskih rešenje za koja, kako kaže, neće uvek presudna da bude stranačka pripadnost.

Ispravan odnos, komunikacija, saradnja, podrška - sve ono što radi Vlada Srbije. Priprema i obezbeđivanje zemljišta. Rešavanje svega neophodnog kako bi se prihvatili investitori koje ovaj grad toliko čeka. To je nešto što je prioritet i na šta ne može da se čeka ni jedan dan - rekao je Bulatović.

Kaže da će se puno raditi i na komunalnoj infrastrukturi. Na projektima koji su započeti, ali i na izgradnji novih kanalizacionih sistema, vodovoda i velikih bulevara.

Ipak, najveći interes Grada je, kako je rekao novi gradonačelnik, da najstručniji ljudi “preuzmu rukovođenje najbitnijim sistemima u ovom gradu”.

Svi će imati prilike da predlože najbolja rešenja, a od tih rešenja najbolji kandidati će preuzeti ta mesta - rekao je Bulatović.

bulatovic-i-vecnici-JV U prvom redu deo Gradskog veća sa novim gradonačelnikom i njegovim zamenikom; foto: JVU svom izlaganju stalno je isticao da treba gledati u budućnost, pa je, kako pojašnjava, zato i izabrao mlado Gradsko veće sa minimalnim radnim iskustvom.

Za nove članove gradske vlade izabrani su Branislav Kačar, Tijana Đorđević Ilić, Miloš Milošević, Mihajlo Zdravković, Igor Vojinović, Bojan Krstić, Jelena Mitrovski, Saša Živić i Svetozar Aleksov.


Ko je Darko Bulatović?

490x370-Darko-Bulatovic-arhiva-JV Darko Bulatović; foto: arhiva JVDarko Bulatović rođen je 1967. godine. U Nišu je završio gimnaziju i Pravni fakultet, ali nije poznato koje godine je diplomirao.

Dugo godina je bio funkcioner Srpske radikalne stranke, da bi nakon rascepa u toj partiji prešao u Srpsku naprednu stranku.

Od jula 2012. fodine do maja 2014. godine bio je predsednik Gradske opštine Crveni Krst, kada je podneo ostavku na tu funkciju jer je dva meseca ranije postavljen za v. d. direktora “Jugoistoka”.

Učesnik ratova od 1991. do 1999. godine. Dva puta ranjavan, zbog čega je, kako sam kaže, 2004. godine proglašen nesposobnim za rad u vojsci i penzionisan i to sa mesta vršioca dužnosti upravnika Centralnog zatvora Vojske Srbije.

Detaljnu biografiju novog gradonačelnika možete pogledati u rubrici “Ko je ko”.


“Novokomponovani fensi političar”

O predloženom gradonačelniku Niša, njegovom zameniku i predloženim većnicima govorili su i odbornici opozicije. Dok su predstavnici Demokratske stranke ukazivali na previše političkih podataka u biografijama, a Branislav Jovanović iz Narodnog pokreta Srbije dao 100 dana novom gradonačelniku “da se vidi šta zna”, odbornici “Dosta je bilo” su kritikovali, kako oni kažu neiskusne većnike.

Ipak, najoštriji u svojim kritikama bio je donedavni odbornik SNS, a sada lider Grupe građana “Iskerno za Niš” Momir Stojanović koji je rekao da su predloženi kandidati za glavne gradske funkcije “kombinacija nekoherentne i nekompetentne politike”.

Ovakvim predlogom se u političkom i javnom životu našeg grada promoviše nesposobnost, neznanje, jeftina demagogija, prevara, obmana, partijsko idolopoklonstvo i siva zona uticaja. Ovakvim predlogom se ide u pravcu slepe poslušnosti Beogradu i dominaciji partijske nad opštim interesima - rekao je Stojanović.

On je i za Bulatovića rekao da je primer “tipičnog novokomponovanog fensi političara”.

Gospodin Bulatović nema stručnog obrazovanja da bi vodio naš grad. Kao bivši podoficir završio je Višu vojnu školu i to je ona večernja, trudnička škola koja je postojala u sistemu vojnog školstva. Ostaje nejasno kako mu je uprava Pravnog fakulteta, nakon penzionisanja, priznala dve godine vojne škole i omogućila da završi treću i četvrtu godinu studija - kaže Stojanović.

bulatovic-i-skupstina-JV Bulatović ćita ekspoze; foto: JVSam Bulatović tokom sednice Skupštine Grada nije odgovarao Stojanoviću, a jedino se oglasio šef Odborničke grupe SNS Zoran Perišić koji je rekao da je ovakve lične prepirke između Stojanovića i Bulatovića slušao i prethodnih 5 godina na stranačkim skupovima.

Nakon izbora za gradonačelnika NIša Bulatović je rekao da je završio 3 škole i dva državna fakulteta.

Još kao pitomac završio sam školovanje na Vojnoj akademiji kao treći u klasi. Imao sam čast da u 21. godini budem najmlađi oficir JNA. Na kraju krajeva moja oficirska karijera treba da služi meni na čast i nje se nikada neću odreći. U borbi sam dva puta ranjavan i jednom zarobljavan - kaže Bulatović.

Ipak, Bulatović danas nije odgovorio na pitanje kada je tačno diplomirao na Pravnom fakultetu i rekao je da će već sutra dostaviti odgovor novinarima “Južnih vesti”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tezak

    22:08 // 12. 7. 2016.

    Bulat gradonacelnik Bandjur zamenik, tesko nama

  • jt

    00:13 // 12. 7. 2016.

    Laku noc Srbijo...za sva vremena.

    • shaft

      06:36 // 12. 7. 2016.

      Iliti,ko zadnji izadje,nek ugasi svetlo!

  • Srđan

    19:29 // 11. 7. 2016.

    Poštovni g.Bulatoviću ovom gradu ne trebaju 5 opština, 5 predsednika opština, 5 zamenika predsednika opština, 5 predsednika Skupština opština, 5 zamenika predsednika Skupština opština.

    • Boki

      22:21 // 11. 7. 2016.

      Slažem se da ne treba 5 opština,ali sam protiv da to bude jedna opština.U tom slučaju,šta će nam gradonačelnik,trebalo bi tad ukinuti i status grada.To propagiraju oni koji pojma nemaju o društvenim zajednicama.Zašto ne dozvole da Niška banja bude samostalna opština?Veću korist bi imao i Niš i Banja.

    • Cvetko 101

      02:10 // 12. 7. 2016.

      Postovani G-in Bulatovic bi izazvao eksploziju partijskih parazita kada bi tako nesto POMISLIO DA PREDLOZI, pa gde cete svu tu boraniju koja nista na realnom trzistu ne zna da radi? Njihovo jedino razmisljanje je kako sto duze produziti opstanak parazitskog sistema gde ce oni da "muzu" a mi budemo "muzeni". Upravo to i partijama odgovara, prirodna simbioza parazita i interesa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: