Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 30. 4. 2015.

| Politika

Ćirković se zaposlio u "Jugoistoku"

Autor:Predrag Blagojević, Sanja JanačkovićIzvor:Južne vesti
Dragoslav Ćirković
Nekada na suprotstavljenim stranama sa SNS; Dragoslav Ćirković na glasanju 2012. godine

Bivši predsednik niških demokrata i dugogodišnji predsednik centralne gradske Opštine Medijana Dragoslav Ćirković od prekjuče je službenik niške elektrodistribucije.

Ćirković od utorka radi u "Jugoistoku" na poziciji samostalnog savetnika za investicije i nadzor na kojoj je, kako tvrdi, radio i do sada.

Ipak, tvrdi da to nije "zaposlenje", već "premeštaj" jer je i do sada radio "u istom privrednom društvu".

Ja sam samo na osnovu zakona, po ukazanoj potrebi i interno raspisanom konkursu ovde, u mojoj struci, preuzet jer je iracionalno da mi firma plaća put do Paraćina i tako dalje. Znači, to je čista racionalizacija - kaže Ćirković.

V. D. direktor "Jugoistoka" Darko Bulatović kaže da je on lično doneo odluku o "preuzimanju" Ćirkovića i to iz "moralnih razloga".

To je moja odluka. Čovek je bio radnik EPS-a od ranije i smatrao sam da je moralno i ljudski da čovek radi u Nišu pošto je iz Niša - kaže Bulatović.

Podsetimo, Dragoslav Ćirković je bio predsednik Opštine Medijana od njenog osnivanja 2004. do lokalnih izbora 2012. godine. Nakon toga se zaposlio u elektrodistribuciji u Paraćinu.

Na izborima 2012. bio je kandidat DS za gradonačelnika Niša, a od septembra naredne godine i predsednik Gradskog odbora. Ipak, nepunih 6 meseci kasnije je napustio tu stranku i prešao u novoformiranu Novu demokratsku stranku Borisa Tadića.

Detaljniju biografiju Dragoslava Ćirkovića možete pogledati u rubrici "Ko je ko?".

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikad vise

    13:49 // 4. 5. 2015.

    Nikad ali nikad vise necu glasati za ovu stranku, dovoljno je dokaza da oni iz BG nemaju pojma sta rade njihove filijale i koga zaposljavaju i koga primaju u stranku. Juce oponent na izborima a danas

  • žao mi je SNS a

    12:18 // 4. 5. 2015.

    članovi SNS nije to ništa u gradskoj upravi na mestima načel. i šef. ljudi iz DS I URS KOJI SU prešli u SNS zdržali fun. a mi glasali za SNS da bi smenili DS setite se SLAVKOVIĆ njegova ĆERKAjugoistok

  • Goran

    08:53 // 4. 5. 2015.

    Zaposlio ga SPS, a u Niš ga prebacio SNS. Živela opoziciona SDS.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: