Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 8. 10. 2013.

| Politika

DS kritikuje izbor vranjskih direktora

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Untitled-1.jpg

Vranjski odbor Demokratske stranke kritikovao je u saopštenju izbor direktora javnih preduzeća navodeći postupak kao „farsu koja još uvek nije okončana“.

Demokrate podsećaju da je izbor direktora, u skladu sa novim Zakonom o javnim preduzećima, najavljivan kao depolitizacija.

- 25. juna 2013. godine raspisan je konkurs za direktore svih osam javnih preduzeća u gradu. Tri meseca kasnije, samo četiri preduzeća su dobila direktore. U ''Zavodu za urbanizam'' niko ne ispunjava uslove konkursa, pa je i razumljivo da će se konkurs ponoviti - kaže se u saopštenju.

U DS-u navode da su u ''Komradu'', ''Vodovodu'', ''Skijalištu Besna kobila'' i ''Direkciji za razvoj i izgradnju grada'' izabrani oni koji su i pre takozvane ''depolitizacije'' bili na čelu tih preduzeća, kao stranački kadrovi.

- Peti je novi, do sada uglavnom van politike, a zamenio je direktora koji je prošao nekoliko stranaka ne bi li ostao na svom mestu. Reč je o direktoru JP ''Uprava Banje'' čije su smenjivanje, kako mediji javljaju, slavili predstavnici svih stranaka u Vranjskoj Banji. Taj isti direktor, inače, ispunjavao je uslove konkursa – navodi se u saopštenju, koje potpisao predsednik gradskog odbora DS-a u Vranju Slobodan Stamenković, koji je bio i član mandatsko imunitetske komisije.

Demokrate kažu da je još veća farsa izbor direktora preostala dva preduzeća.

- U ''Novom domu'' konkurs je poništen, iako je bilo kandidata koji su ispunjavali uslove - sve osim stranačke podrške. Toliko o depolitizaciji. Obesmišljena je tako institucija konkursa i ismejana Skupština kao najviša lokalna vlast. Na sastanku mandatno-imunitetske komisije pre sednice Skupštine postignut je u zadnji čas dogovor vladajuće koalicije po tom pitanju, ali ne u poptunosti. Članovi komisije iz redova Demokratske stranke glasali su protiv te farse – stoji u saopštenju.

U Demokratskoj stranci objašnjavaju da nisu želeli da učestvuju u glasanju za nove-stare direktore na sednici Skupštine grada.

- Inače, na toj sednici Skupštine grada je (bivši i budući) direktor Radio televizije Vranje predložio da se o njegovom izboru ne glasa, do donošenja seta medijskih zakona. Vladajuća koalicija je i to prihvatila, pa je ostalo nejasno da li ovo preduzeće sada uopšte ima direktora – pišu demokrate u saopštenju.

Na kraju navode da „Demokratska stranka nije nikada do sada i neće ni od sada učestvovati u ovakvom ismevanju institucija sistema“ .

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lena Vicic

    18:34 // 13. 10. 2013.

    DS kritikuje i spominje "farsu"?! Ne znam da li ima vece "farse" od njih samih!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: