Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:03, 11. 3. 2014.

| Politika

Đilas: Srbija se gasi

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti

Srbija će sledeće godine neminovno bankrotirati na odgovornost trenutne vlasti, rekao je u emisiji "15 minuta" predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas.

On je objasnio zašto se prema kreditnom nivou trenutno nalazimo "na nivou Burkine Faso".

- Država nije bila pred bankrotom pre dve godine. Nju su sve vlade zadužile za 15 milijardi evra. Petog oktobra je zaduženost bila oko 13 milijardi. Znači, za 10 godina samo dve milijarde, a ovde su se za 18 meseci zadužili 5 milijardi evra - naveo je Đilas.

Iako priznaje da je i Demokratska stranka, kao nekadašnji stožer Vlade, činila greške, Đilas ističe da su dve poslednje godine bile "kataklizmične i katastrofalne", kada je reč o ekonomiji, ljudskim pravima i medijskim slobodama.

- Zemlja se gasi. Neko može da kaže: "Ja to ne vidim", ali to je tako. U budžetu države Srbije za ovu godinu, da bi pokrili samo troškove za penzije, plate lekara, profesora, policajaca, fali 5 milijardi. Stigao je kredit od 700 miliona evra iz Emirata gde ministar finansija i svi ponavljaju: "Dobro da smo uzeli zajam jer bismo morali da se zadužimo". Pa šta je uzimanje zajma, nego zaduživanje? - pita Đilas.

Zato je, kaže, njegova stranka izričita u tome da posle izbora neće u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

U emisiji "15 minuta" možete čuti kako je postupak Đilasovog sadašnjeg "političkog protivnika" Tadića da formira Novu demokratsku stranku uticao na sadašnju političku scenu, na čemu građani sa juga Srbije najviše zameraju demokratama i zašto je, prema mišljenju Đilasa, "realna Srbija - Srbija na zemlji, a ne na vodi". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ilic Lazar

    22:50 // 12. 8. 2014.

    Moguce da bankrotira vi to dobro znate koliko je novca ostalo a koliko je uzeto.
    Djilasu nemas poverenja a simpetije su iskljucene kod naroda Srbije.

  • Slavica

    11:36 // 12. 3. 2014.

    Ne zna se ko je gori,da li vi ili ti koje kritikujete,propascemo ako ostanete vi koji nas jasete punih 25g. Unististe nam mladost i zivote. Ja cu svoj glas dati za DVERI.

  • Igor Razvigor

    09:09 // 12. 3. 2014.

    A ko nas je pre naprdnjaka zaduživao? Svi kojima MMF kroji ekonomski program gasili su, gase i ugasiće Srbiju.Puna su vam usta investitora, a šta ako niko neće doći? Možemo li mi nešto sami da uradimo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: