Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 6. 8. 2013.

| Politika

Formiran spisak za smenu funkcionera u Nišu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
igor-novakovic.jpg
Igor Novaković, arhivska fotografija

Predsednik Okružnog odbora SPS u Nišu Igor Novaković kaže da je u dogovoru sa prvim čovekom niškog SNS-a Zoranom Perišićem sastavljena lista pojedinaca koji moraju da napuste gradsku vlast.

Novaković nije hteo da licitira sa imenima, niti da navodi njihove trenutne funkcije, ali je naglasio da dolaze iz svih stranaka koji čine trenutnu vlast u gradu.

- Ti pojedinci pretvaraju nišku političku scenu u rijaliti šou. Na kraju će ti pojedinci morati da napuste kuću Velikog brata ko god da su i koliko god visoku funkciju vršili u svojoj partiji - bio je slikovit Novaković.

Na listi onih koji bi trebalo da napuste gradsku vlast, prema rečima Novakovića, ima desetak imena, ali na novinarsko pitanje da li je među njima i lider niškog URS-a Branislav Jovanović nije bilo konkretnog odgovora.

- Ja sam rekao da neću licitirati sa imenima. To što imam da kažem reći ću URS-u i Branislavu Jovanoviću, prvo ću reći njima, pa ću onda izaći u javnost. Što se mene tiče grupa tih pojedinaca je usaglašena sa gradonačelnikom Niša - rekao je Novaković.

Ukoliko se taj dogovor ne ispoštuje i ukoliko svi sa spiska ne izađu iz vlasti, kako je rekao Novaković, to će učiniti SPS. Iako je SPS važan stožer aktuelne koalicije prvi čovek niških socijalista u tome ne vidi uslovljavanje koalicionih partnera.

- Može da se formira koalicija SNS, DS i URS, može DS, SNS, DSS i Niška priča...nemojte da me terate da prebrojavam. Postoji mogućnost da se napravi koalicija bez Socijalističke partije Srbije. Ja sam vam rekao mi nećemo ići pred građane na sledeće izbore bez rezultata. U ovoj atmosferi nema prostora za rezultate. Mi smo spremni da odemo u opoziciju, ali da kršimo predizborna obećanja nećemo - bio je jasan Novaković.

Konačan rasplet ovog političkog rijaliti šoua, kako ga je nazvao sam Novaković, prema njegovim rečima može da se očekuje tek posle rekonstrukcije republičke Vlade, što bi trebalo da se desi nakon 20. avgusta.

SPS se već rekonstruisao

sps logoKako je rekao Igor Novaković predsednik Okružnog odbora ove stranke nakon 23 godine postojanja niški SPS je pretrpeo unutrašnje promene koje su za javnost bile neprimetne.

- Mi smo se već rekonstruisali, a vi to niste ni osetili. Podmladili smo se, a nismo tresli nišku političku scenu. U ovom trenutku u izvršnoj vlasti Zoran Radovanović i ja smo najstariji. Ovog trenutka iza nas je jedna armija mladih ljudi i mi smo spremni sa tom armijom da idemo i u opoziciju, jer mi kao mladi, pred nama je dugačak politički život i spremni smo da se borimo kao mladi da se jednog dana, zahvaljujući rezultatima, vratimo u vlast - rekao je Novaković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milojko

    13:48 // 13. 8. 2013.

    kao na bubanj da će da ih vode,pa formiraju spisak.

  • milojko

    13:38 // 13. 8. 2013.

    prvi trebaš ti da budeš na tom spisku!

  • Pera pisar

    16:59 // 10. 8. 2013.

    ljudi,njemu je i deda bio na vlasti!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: