Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:54, 28. 3. 2012.

| Politika

Još jedna promena stranke u Nišu

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
slavisa-djordjevic
Slaviša Đorđević; foto: TV5

Odbornik u Skupštini grada Slaviša Đorđević napustio je Ujedinjene regione Srbije i vratio se među Radikale.

Đorđević kaže da je iz SRS u URS otišao "iz radoznalosti", ali da je "uvideo da je pogrešio".

- Ja sam skoro od početka bio u Srpsku radikalnu stranku i onda sam, pre nekih godinu i po dana hteo da vidim malo kako je i kod drugih stranaka. Ali, onda sam video da tamo nema ni Programa, ni ideologije i zahvaljujem se Srpskoj radikalnoj stranci što mi je dozvolila da makar malo spasim dušu - izjavio je Đorđević.

Tako se za samo 2 nedelje u SRS vratilo dvoje odbornika. Pre Đorđevića to je već učinila i Ljiljana Stanojević, koja je okrenula leđa Srpskoj naprednoj stranci, čiji je bila i jedini odbornik u gradskom parlamentu.

U SRS kažu da očekuju povratak još dvoje odbornika, ne precizirajući kojih.

Ova stranka na poslednjim lokalnim izborima, 2008. godine, osvojila je 18 mandata u Skupštini grada, ali je nakon rascepa 8 odbornika prešlo u druge partije, najvećim delom u G17, odnosno URS.

Trenutno u gradskom parlamentu najveći broj članova ima DS - 18, URS ima 14, SRS je treći sa 12, koalicija oko SPS 7, DSS 5, a LDP 4, dok Nova Srbija ima 1 mandat.


Podsetimo, stranački dres pre desetak dana "svukao" je i gradski Većnik Miroslav Đorđević koji je takođe napustio URS, ali za sada nije poznato da li je prešao u drugu stranku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • abc

    10:39 // 3. 4. 2012.

    osipa se clanstvo g17 (urs) ... brinem za bananu ...

  • Predrag Milačić

    22:53 // 29. 3. 2012.

    Moram samo da malo ispravim novinarski tekst po pitanju broja odbornika. Naime, DS nema 18 odbornika u skupštini grada, već to ima lista "Za evropsku Srbiju" koja je na lokalnim izborima u Nišu nastupila kao koalicija DS, SPO i SDP. Tačno je da je DS bila okosnica te koalicije (po koalicionom sporazumu DS-90%, SPO-8%, SDP-2%), ali ipak, tačno je reći da je od 18 odbornika iz DS-a njih 17-oro, dok je jedan odbornik, u skladu sa koalicionim sporazumom, predstavnik SPO. Inače, ova odbornička grupa nije menjala svoj sastav i broj (bez "preletača" u oba smera).

    • Mateja

      04:49 // 30. 3. 2012.

      Koga to interesuje?
      Upropastili ste grad u svakom slucaju.

  • bojan zivkovic

    20:46 // 29. 3. 2012.

    SLAVISA-KRALJU,,,,,,,Jesi li ostavio cigarete.Znate li da je Slavisa NAJLEPŠE LEPIO STRANACKE POSTERE U Durlanu i SAM STANE NA RAZDALJINU OD 1m,,,i GLEDA I GLEDA I SAM SE SEBI DIVI KAKO JE TO LEPO ZALEPIO, ponekad se malo izgubi ,,,,pa pocne nuditi pristupnice SRS,pa malo nudi pristupnice stranke Maje Gojkovic,pa malo puši,malo diskutuje sa gradjanima koji dolaze na pijacu Durlan i obavestava kako je vise nakupaca nego seljaka i obecava kada on postane ŠEF PIJACE U DURLANU da ce sve biti drugacije---ma lepi Slaviško je neuništiv i da ga nema TREBA GA IZMISLITI...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: