Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 18. 10. 2010.

| Politika

Krivična prijava protiv Simonovića

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
Milos Simonovic
Miloš Simonović

NIŠ - Gradski odbor Nove Srbije podneo je krivičku prijavu protiv gradonačelnika Niša, Miloša Simonovića, zbog sumnje da je prekršio Zakon o javnim nabavkama.

U Novoj Srbiji kažu da su došli do ugovora sa Italijanskom kompanijom Vind džet, za koji Bojan Avramović, prvi čovek ove stranke u Nišu, tvrdi da je štetan jer je potpisan neposrednom pogodbom, odnosno bez prethodno objavljenog tendera.

U međuvremenu ova italijanska kompanija je prestala da prevozi putnike, iako je ugovor važio do 18. decembra.

- Simonović je potpisao ugovor vredan 1.250.000 evra po kome građani Niša zakupljuju 100 mesta na svakom letu na relaciji “Niš-Forli (Bolonja, Italija) i u suprotnom smeru, bez obzira da li putnika u tom avionu ima ili ne. Forli je mesto u Italiji, a građani juga Srbije uopšte nemaju nikakvu potrebu tamo da putuju. Ugovor do sada nije objavljivan u javnosti, a posle tri meseca čekanja, dobio sam ga preko Rodoljuba Šabića, poverenika za informacije od javnog značaja. I to je stigao nekompletan jer nigde nisu navedene tabele cena po kojima će “Vind džet” prevoziti putnike. Po tom ugovoru, Niš je bio dužan da uplati depozit od 230.000 evra bez prava vraćanja, a ta sredstva bi se koristila ako grad nema da plati neki od letova - kaže Avramović.

On napominje da sada ne zna ko je prekinuo kontakt sa Italijanima, ali se boji da će Niš plaćati “penale”.

- Za nesuglasice se u ugovoru navodi da je sud u Katanji nadležan. Ukoliko nas tuže za naknadu štete što je ugovor naprsno prestao da važi, “odraće nam kožu”. U celom ugovoru nigde se ne navode obaveze “Vind džeta”, tako da Niš plaća i letove kada se avion ne otisne u vazduh zbog magle, oluje, nevremena. To je nečuveno! Kada gradskoj vlasti nije bilo dovoljno što je potpisala ovako štetan ugovor, oni su iz gradske kase izdvojili 500.000 evra za razvoj turizma u Nišu kojim se podrazumeva pomoć aerodromu “Konstantin veliki”. Sumnjamo da su tim novcem zadovoljeni samo stranački apetiti jer od letova nema ništa u Nišu, a turistička ponuda je na istom nivou kao i ranije - kaže Avramović.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, kaže da je sve bilo po zakonu I da od plaćanja “penala” neće biti ništa.

- Opozicija u Nišu ima pravo da podnosi krivične prijave, pa i Nova Srbija. Od njih ne očekujem kreativne predloge već isključivo opstrukciju svega što je dobro u gradu. Vind džet je kompanija koja je prekinula letove zbog, kako su nam naveli, tehničkih razloga jer imaju najavu da će sada u narednom periodu imati manje putnika na ovoj liniji, a da ćemo nastaviti saradnju marta meseca sledeće godine - kaže Simonović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    01:37 // 27. 10. 2010.

    Sve istina sto ljudi rekli... dok god se u nisu vodi BUGARSKA politika tako nam i treba. Beee Beee Beee...

  • Mr.

    09:23 // 21. 10. 2010.

    Sta prica ovaj Simonovic ako boga zna pa jel lepo jos pre godinu dana opzicija ukazivala na stetnost i bezveznost ovog ugovora sa Italijanima.Sto nije slusao tada nego sad prosipa cistu demagogiju on kao i nije ocekivao da neko pohvali PA STA DA SE POHVALI gradonacelnice jel to sto si procerdaqo pare iz budzeta dok ti javna preduzeca tonu dok toplana trazi poskupljenje grejanja sto nisi subvencionirao gradjane Nisa da das pola od cene grejanja da pomognes svojim sugradjanima ! To ti nije palo na pame zasto....pa tu nema procenta za tebe jel tako gosp.gradonacelnice!!! GORI SI I OD SMILJKA onaj bar imao pare na kraju godine u budzetu a tebe cemo tek da vidimo kad dodje decembar!!!!!!!!!!!!

  • mali perica

    13:30 // 20. 10. 2010.

    sine Milose, pa hteo si u prosloj vlasti /kad si bio opozicija da smenis Bananu bas zbog javnih nabavki, a gle sda si se ugledao na njega.
    Nekad si bio njegov protivnik a sada si se ugledao na njega.BRAVO takvi kadrovi nas vode u EU.
    evropa ceka takve kadrove da je unapredite , molim vas posaljite vas CV, jedva cekaju da vas prime

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: