Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 27. 4. 2012.

| Politika

Peticija Ženske mreže URS-a u Prokuplju

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
urs, prokuplje

Uz podršku omladine i rukovodstva stranke, Ženska mreža URS-a predala je peticiju sa preko 7.000 potpisa građana Prokuplja koji su podržali inicijativu za poboljšanje materijalnog položaja trudnica, nezaposlenih porodilja i naših najstarijih sugrađana sredstvima iz budžeta opštine.

Akciju kojom je peticija i zvanično ušla u skupštinsku proceduru URS je nazvao "Zašto NE, predsedniče".

Žene predlažu da se iz budžeta opštine trudnicama bolovanje sa 65 odsto nadoknadi na iznos do pune plate, da sve nezaposlene porodilje dobijaju po 20.000 dinara dok im beba ne napuni godinu dana i da naši najstariji sugrađani, kao i porodilje imaju basplatan gradski prevoz.

Ovaj predlog ranije je dva puta odbacivan od strane skupštinske većine.

- Pitali smo "Zašto NE, predsedniče" jer je ne rečeno borbi protiv bele kuge u Toplici jer je ne rečeno budućnosti i opstanku Prokuplja i Toplice jer je ne rečeno trudnicama i porodiljama u Prokuplju - rekao je nakon predavanja peticije opštinskim organima predsednik prokupačkog URS dr Dragan Dinić. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kompanije pobratimi

    00:03 // 30. 4. 2012.

    Stvarno mi je zao sto na ovaj nacin stranke koriste ljude koji su se skolovali da bi radili u bolnici mozda i celog zivota a ne na po 6 meseci.Kako iskoriscavaju zenski deo na jeftine fore i stranacke fazone.Sva obnova se radi da bi se napunio sopstveni dzep prvo pa se na jeftinijem materijalu i ko zna kakvim forama odradudi bilo koji posao.Dosta toga ljudi.Svi su isti, prezvrljajte listic

  • Dragan Dinic

    23:42 // 28. 4. 2012.

    Tako je URS-ovci moji , samo napred i zaokružite broj 3.
    Do pobede!

  • Gordana

    22:31 // 27. 4. 2012.

    Ne razumem kako neko NEĆE da podrži ovakve predloge? Bez obzira na sve partije i izbore, ovo je za dobrobit svih nas. Ne razumem takođe ove neke što komentarišu da je ovo glupost. Hoćete da mi kažete da je upravu predsednik Milan Arsović i da ne treba da se ispoštuje zahtev 7000 prokupčana koji su potpisali peticiju ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: