Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 17. 12. 2013.

| Politika

Političke igre u Panteleju

Autor:P. Blagojević, A. StankovIzvor:Južne vesti
Opština Pantelej
Moguće i kreativno tumačenje zakona

Iako je pre 3 meseca, po nalogu Agencije za borbu protiv korupcije, bila primorana da podnese ostavku na funkciju zamenika predsednika Skupštine Opštine, Verica Radenković je ponovo kandidat za istu funkciju. Verica Radenković Moral po nalogu Agencije za borbu protiv korupcije

Odbornici Skupštine niške Opštine Pantelej sutra bi trebalo da se izjasne o predlogu SNS da Verica Radenković, dugogodišnja direktorka Osnovne škole "Bubanjski heroji", ponovo bude izabrana za zamenika predsednika tog tela.

Predsednik Skupštine Opštine Bratimir Vasiljević (SNS) u tome ne vidi problem, ali tvrdi da ceo slučaj nema veze sa Agencijom za borbu protiv korupcije.

- Ona je ostavku podnela jer je na tu funkciju bila izabrana kao član URS, a nije htela tamo da ostane i prešla je u SNS. Nikakvog tu sukoba interesa nema. Agencija je pokrenula postupak samo zato što Verica nije na vreme tražila saglasnost Agencije da obavlja drugu funkciju. Za to je imala rok od 3 dana, a ona to nije uradila. To je sve - kaže Vasiljević.

Verica Radenković takođe tvrdi da je njena ranija ostavka bila "lični čin" i da nije imala veze sa zaključkom Agencije za borbu protiv korupcije od 4. septembra da joj funkcija zamenika predsednika Skupštine Opštine "prestaje po sili zakona".

- To još uvek možda nije moralo da se desi. Ja sam mnogo pre tog Rešenja podnela ostavku - kaže Radenković.

Međutim, prema podacima iz delovodnika Opštine Pantelej, ostavka je zavedena 19. septembra, pune dve nedelje nakon što je Odbor Agencije za borbu protiv korupcije odbio njenu žalbu, čime je odluka o "prestanku funkcije po sili zakona" postala pravosnažna.

Rešenje Agencije za borbu protiv korupcije Prekršila zakon; Dopis Agencije za borbu protiv korupcijeSagovornik Južnih vesti iz Agencije za borbu protiv korupcije kaže da je reč o specifičnom slučaju koji predstavlja presedan, pojašnjavajući da se u dosadašnjoj praksi Agencije nije desilo da neko bude smenjen, jer je prekršio zakon, a da onda bude vraćen na istu funkciju.

Podsetimo, Verica Radenković smenjena je na sednici Skupštine Opštine 4. novembra "na lični zahtev", što je tada Južnim vestima rekao i Bratimir Vasiljević.

Kako je javnost u međuvremenu saznala, Agencija za borbu protiv korupcije je još 17. maja 2013. godine zaključila da je Verica Radenković prekršila Član 28. Zakona. Radenkovićeva se na tu odluku žalila, ali je Odbor Agencije 4. septembra odbio njenu žalbu.

Radenkovićeva je na prošlogodišnjim izborima bila kandidat URS-a, ali je u međuvremenu prešla u SNS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MILOŠ MILOŠEVIC

    13:01 // 19. 12. 2013.

    U Durlanu ima toliko obrazovanih ljudi a mi trpimo vasiljevica I kompaniju raznih profila npr-momak koji je lepio postere SPS a usput I pr.kluba americkog fudbala I usput zapošljen u EPSU-smešno

    • Darko Zarev

      11:06 // 25. 12. 2013.

      Druze, prvi savet za tebe je da se vratis kod uciteljice, da ti vrati novac, jer tvojoj nepismenosti nema kraja. Drugi savet ili uput je da je pomenuti predsednik kluba inzenjer elektrotehnike...

  • peki paki

    20:31 // 18. 12. 2013.

    Vasiljevicu Vasiljko, kojoj stranci pripadas kada zaposljavas URSovce. Moguce da si zavozao film kako si jak politicar pa smatras da bivsim URSovcima pojacas SNS, budjava ti je teorija

    • :)

      09:14 // 20. 12. 2013.

      Upravu si ovi URSovci ce kako su zeznuli URS koji im je omogucio ova mesta, sutra zeznuti i SNS, ali ako to su trazili.

  • Samo Svoj

    02:06 // 18. 12. 2013.

    Takodje ako krenemo logikom ja tebi ti meni, 80% srbije bi trebalo da ostane bez posla!Setimo se samo koliko ima primera "Ja cu u penziju,a ti mi zaposli dete" ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: