Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 25. 3. 2014.

| Politika

Zvanično: SNS najbolji na jugu Srbije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
rezultati-RIK.jpg
Republička izborna komisija prebrojala glasove

Prema zvaničnim podacima Republičke izborne komisije, najbolje rezultate u svim većim gradovima na jugu Srbije ostvarila je Srpska napredna stranka.

Nakon prebrojanih 100 odsto glasova građana, jedino u Vranju naprednjaci nisu osvojili više od 50 odsto glasova. Njihov rezultat u ovom gradu je 49,83 odsto osvojenih glasova.

glasanje 19 stranaka, koalicija i grupa građana na glasačkom listiću, foto: Vanja KeserNajveće poverenje SNS-u, prema podacima RIK-a, poklonili su građani Trgovišta. Tamo je lista koju je predvodio Aleksandar Vučić osvojila 66,91 odsto glasova birača. Ova stranka odličan rezultat imala je u Svrljigu, ali i u Doljevcu, gde su ranijih godina neprikosnoveni bili Ujedinjeni regioni Srbije.

Socijalisti su, kao i u celoj državi, i na jugu Srbije poneli drugo mesto, osim u Surdulici gde su ubedljivo prvi sa 50,32 odsto osvojenih glasova. Najbolji drugi rezultat osvojili su u Vranju, 25,14 odsto, Gadžinom Hanu 29,53 odsto, Merošini 28,47 odsto i Medveđi 28,68 odsto.

Iako su na republičkom nivou prešli cenzus demokrate na jugu Srbije ne mogu da se pohvale dobrim rezultatima. Ni u jednom od 5 najvećih gradova i opština sa juga Srbije lista, koju je predvodio Dragan Đilas, nije prešla cenzus.

glas Građani najveće poverenje ukazali SNS-u, foto: Vanja KeserNajbliži su bili u Leskovcu 4,21 odsto glasova, a najgori rezultat ostvarili su u Pirotu 2,44 odsto. “Iznad crte” je DS bio u Blacu 8,85 odsto, Vladičinom Hanu 11,83 odsto i trgovištu 7,70 odsto osvojenih glasova.

Nešto bolje je prošla lista koju je predvodio Boris Tadić. Nova demokratska stranka je prešla cenzus u Leskovcu i Prokuplju, a blizu cenzusa su “tadićevci” bili i u Vranju 4,92 odsto i Nišu 4,49 odsto.

Odlične rezultate NDS je ostvario u Beloj Palanci 24,10 odsto, Žitorađi 18,61 odsto i Dimitrovgradu 14,82 odsto.

mandati Najviše mesta predviđeno za SNSUjedinjeni regioni Srbije ostali su ispod cenzusa na republičkom nivou, ali su zato u Nišu treći sa 6,29 odsto osvojenih glasova. Treći rezultat je zabeležen i u Pirotu, Dimitrovgradu i Doljevcu.

Inače, najveća izlaznost na nivou cele Srbije bila je u tri okruga sa juga zemlje, Jablaničkom, Pirotskom i Topličkom, a preliminarni i konačni rezultati se razlikuju u zanemarljivom broju procenata.

Na kraju najviše mandata osvojio je SNS 158, zatim SPS 44, DS 19, Nova demokratska stranka 18, Savez vojvođanskih Mađara 6, stranka Sulejmana Ugljanina 3, a Rize Halimija 2 mandata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nn

    12:39 // 28. 3. 2014.

    ma sve je to lepo ali gde su nase dnevnice za dezurstvo na izborima...

  • Sociološkinja

    14:11 // 27. 3. 2014.

    Zato je jug najsiromašniji jer uvek za pogrešne glasa.Agonija se nastavlja,umesto da bude prekinuta!

  • mile

    12:51 // 26. 3. 2014.

    Na jugu srbije kosovari su u vrhu SnS... nazalost... A narod nema koga da glasa...

    • miletov brat

      23:05 // 30. 3. 2014.

      Do sad nisu bili "kosovari" pa nije mirisalo cvece bas,slozices se bata Mile...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: