Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:28, 7. 4. 2015.

| Sport

Atletski savez pomaže Nišu da rekonstruiše atletsku stazu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-atletika-ilustracija.jpg
Izlivanje tartan staze košta oko 250.000 evra;

Preko svoje fondacije Atletski savez Srbije (ASS) pomoći će Nišu da posle 14 godina obnovi atletsku stazu na stadionu Čair da bi mogla da se organizuju takmičenja, rekao je Slobodan Branković, generalni sekretar ASS-a.

Niš ima jedan od retkih stadiona sa atletskom stazom na kom su se ranijih godina održavala velika takmičenja. Rekonstrukcijom stadiona Čair osma traka atletske staze je oštećena, pa atletičari mogu samo da treniraju, ne i da budu domaćini turnira.

Nećemo da čekamo da se završi rekonstrukcija stadiona, samo razmišljamo o atletskoj stazi. Atletski savez Srbije ne može sam, ali uz pomoć svoje fondacije da učini da se tartan podloga izlije u Nišu - kazao je Slobodan Branković, generalni sekretar ASS-a.

Prema njegovim rečima, ta investicija je vredna oko 250.000 evra.

Savez će se potruditi da odradi izlivanje podloge. Verujem da to može biti vrlo brzo i da će se u Nišu organizovati pripreme reprezentativaca i neka takmičenja - dodaje Branković.

Nakon obilaska stadiona Branković je očekivao da zatekne stazu u gorem stanju, kaže Milan Pešić, gradski većnik za sport.

Deveta staza je skraćena samo na istočnoj tribini. Po celoj dužini ima osme staze i to je dovoljno da bi se organizovala atletska takmičenja - dodao je Pešić.

Prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića, u budžetu postoji pozicija za sportske objekte i tamo Grad ima 10 miliona dinara.

Atletske staze traju deset godina i toliko ide garancija na njih. Ova staza ima 14 godina, a nije rađena reparacija do sada - priča Perišić.

atletika Nakon rekonstrukcije stadiona Čair oštećena je osma staza

On očekuje da će “rekonstrukcija atletske staze biti gotova do ove jeseni”.

Prvi rok je jun, ali mislim da je to nerealno. Bitno je da u sklopu stadiona Čair dobijemo mogućnost da gledamo atletska takmičenja, kao i da ugostimo najbolje atletičare i obezbedimo im pripreme - kaže Perišić.

Ova vest je obradovala niške atletičare.

Mnogo bi nam značilo da dobijemo atletski stadion. Mi se borimo da nabavimo i atletsku opremu za taj stadion - kaže Marko Antić, jedan od najboljih niških trkača na 60, 100 i 200 metara.

Posle uskršnjih praznika Atletski savez Srbije će poslati projektanta da pregleda stazu i vidi koji su radovi potrebni da bi se napravio atletski stadion, kao i koliko će da košta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djole

    10:26 // 9. 4. 2015.

    Ma kakva atletika,Nis je grad propalog fudbala, muskog rukometa.Niko od politicara da shvati zasto je to tako. Jednostavno nasi( ne samo niski) sportisti NE UMEJU ni da hodaju ...

  • sssss

    19:59 // 7. 4. 2015.

    Inace 9 staza na stadionu ne postoje sto se tice punog kruga a po evropskim propozicijama zid je preblizu staze I bacaliste za koplje je skraceno tako da ko zna sta ce od svega ovoga ispasti

  • Juznjak

    14:52 // 7. 4. 2015.

    Kako je moguce da su ostetili i skrati atletsku stazu????
    Logican zakljucak je da projekt rekonstrukcije stadiona nije izpostovan u potpunosti, cim ima odstupanja kao sto je atletska staza/

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: