Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 25. 11. 2012.

| Sport

Car Konstantin savladao Moravu na kraju polusezone

Autor:Milena PavlovićIzvor:Južne vesti
Car-Morava.jpg

U poslednjem 15. kolu polusezone Srpske lige "Istok" fudbaleri Cara Konstantina savladali su na Bubnju nedovoljno uigranu ekipu Morave rezultatom 2:0. Strelci na utakmici bili su Milan Lazarević i Miodrag Todorović.

Nakon poraza u prošlom kolu od ekipe Radničkog u Pirotu, izabranici Dobrivoja Đurđevića su ovoga puta spremni dočekali Ćuprijance i Nišlijama doneli dodatnih 3 boda.

Još na samom početku utakmice fudbaleri Car Konstantina loptu su držali u svojim nogama. Iako su domaći još na startu preuzeli inicijativu, prvu šansu za goste u 4. minutu propušta Đurić, koji na asistenciju Dimitrova šutira van gola. Nisu dozvoljavale Nišlije gostima da se približe golu Milanovića.

Razigrani Milan Lazarević je više puta pripretio čuvaru mreže gostujuće ekipe. Naime, on je u 12. minutu, nakon slobodnog udarca uputio loptu mladjem bratu Draganu Lazareviću, koji šalje istu preko gola, a potom je u 27. minutu Milan Lazarević šutem po zemlji uputio u okvir gola, ali se golman Ćuprijanaca našao na pravom mestu.

Poslednju šansu u prvom poluvremenu da domaćoj ekipi donese pogodak imao je Stefan Marković, posle centaršuta Milana Lazarevića u 41. minutu, ali ni njega sreća ovoga puta nije poslužila. Rezultat na kraju prve deonice ostaje 0:0.

Iako se još na početku meča primećivala dezorganizacija u timu Radiše Jovičić, u drugom poluvremenu agresivniji u napadu, fudbaleri Car konstantina znali su to da iskoriste.

Odličan je bio na svojoj poziciji na startu druge deonice i golman gostujuće ekipe Milošević. Naime, on je za 2 minuta imao 2 odbrane. Najpre je u 52. minutu mrežu Ćuprijanaca pokušao da načne Uroš Stevanović, ali se golman gostiju nije dao savladati, a samo 2 minuta kasnije Milošević je imao nešto lakši posao, kada mu je Marko Jovanović, nepreciznim šutem loptu uputio pravo u ruke.

Sav trud Nišlija je konačno golom krunisao u 59. minutu Todorović, kada je na asistenciju kapitena Ristića sa leve strane maestralnim šutem zatresao mrežu Ćuprijanaca i time doneo radost niškoj publici, za rezultat 1:0.

Pokušavali su gosti u nastavku meča da se približe golu "Carića", ali bezuspešno. I dalje je dominirala fantastična igra domaćih fudbalera.

U 66. minutu Milan Lazarević razrešava sve dileme oko pitanja pobednika u ovom meču, nakon što se preciznim šutem iz penala upisao u listu strelaca i doneo Car Konstantinu vođstvo od 2:0. Pokušavali su gosti u preostalom delu igre da smanje razliku u golovima i donesu svom timu bar jedan pogodak, ali ih sreća nije pratila.

- Utakmica poslednjeg kola je bila korektna. Išli smo na to da završimo ovu polusezonu i da budemo na sredini tabele, to smo i uspeli. Sada idemo na zasluženi odmor pa se vracamo - izjavio je najefikasniji igrač Nišlija Milan Lazarević.

Car Konstantin će polusezonu završiti sa 20 bodova i na 9. mestu Srpske lige Istok.

CAR KONSTANTIN - MORAVA 2:0 (0:0)

Stadion: Bubanj, Niš

Glavni sudija: Nikola Miljković (Aleksandrovac), prvi pomoćni sudija: Miloš Janković (Negotin), drugi pomoćni sudija: Miodrag Zdravković (Ražanj)

Žuti kartoni: Saša Radenković (66. minut)- Morava, Miodrag Todorović (72. minut)- Car Konstantin.

Car Konstantin: Milanović Ivan, Marko Jovanović, Stefan Stanković, Saša Marković, Stefan Marković, Marko Stevanović, Dragan Lazarević (Ivan Jović od 66. minuta), Nikola Mladenovič, Milan Lazarević, Igor Ristić, Miodrag Todorović (Nikola Petković od 73. minuta )

Morava: Nikola Milošević, Krstić Marko, Lazar Todorović, Vladimir Radojević, saša Radenković, Saša Tanić, Đorđe Dimitrov (Nenad Todorović od 70. minuta), Denis Ramić, Danilo Đurić, Slavko Savić, Nemanja Milovanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    00:33 // 26. 11. 2012.

    Sve pohvale za danasnju igru i za ovaj izvestaj,ja 30 godina pratim Car Konstantin i ne mogu da verujem da jedan klub iz istog ranga takmicenja-Sindjelic dobije novac iz budzeta,a drugi Car Konstantin ne dobije nista,evo za novinare zadatak da ispitaju kako je to moguce...

  • Nikola

    18:03 // 25. 11. 2012.

    Zamalo makac da postigne go. :D

  • Careva simpatizer

    16:57 // 25. 11. 2012.

    Pohvala novinarki i celoj ekipi Juznih vesti, koji su poceli da se interesuju za ostale niske klubove a ne samo za Radnicki.
    Jedan savet - ne bi bilo lose da se uz izvestaj sa utakmice uvek prilozi tabela i parovi sledeceg kola, koji god da je sport u pitanju.
    Pozdrav

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: