Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:55, 14. 8. 2016.

| Sport

Crvena zvezda “osvojila” Čair

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnicki---Zvezda---Vanja-Keser.jpg
Crveno-beli rešili pitanje pobednika za 3 minuta; foto: Vanja Keser

Pred skoro krcatim trbinima stadiona Čair fudbaleri niškog Radničkog poraženi su od Crvene zvezde rezultatom 3:0 (2:0) zahvaljujući dvostrukom strelcu Aleksandru Kataiu, koji je golove postigao u 19. i 53. minutu, i Ugu Vieiri strelcu prvog gola u 16. minutu.

Aktuelni šampion Srbije je pokazao zašto je u ovom trenutku najkvalitetniji tim u državi i odlično iskoristio individualne kvalitete ofanzivnih igrača. Nišlije su na momente parirale beogradskom timu, posebno na sredini terena, ali je crveni karton Radoša Bulatovića na isteku prvih 45 minuta u mnogome unazadio igru tima Milana Rastavca.


Crveno-beli za 3 minuta do 2:0

Zvezda je od starta bila ofanzivnija, pritiskala poslednju liniju tima domaćih, ali je odbrana niškog tima vešto neutralisala napade gostiju. Prvu ozbiljniju šansu imao je Radnički.

U 9. minutu je Caki Stojanović oteo loptu nesigurnom Renduliću, snimio da je Kahriman daleko od gol-linije, no pokušaj loba bio je zamalo prejak.

U 16. minutu crveno-beli su poveli. Ristić je probio po levom boku, poslao loptu na peterac gde je sam između dva štopera bio Ugo Vieira i grudima poslao loptu iza leđa golmana Konovalova - 1:0.

Tri minuta kasnije aktuelni šampion je duplirao prednost. Katai je primio loptu na ivici kaznenog prostora i posle nekoliko kontakta sa loptom preciznim udarcem pogodio desni ugao gola Radničkog, a lopta je od stative završila u mreži - 2:0.

Između dva pogotka mogli su gosti do još jednog, ali je Vieira zbog nonšalantnosti promašio priliku, koju je teže promašiti nego dati. Posle asistencije Poletanovića, Zvezdin Portugalac imao je zicer, ali je pokušaj loba Konovalov osujetio.

Nije bilo lako Nišlijama da se posle duplog šoka oporave, ali su brzo povezale redove. Pretili su fudbaleri Radničkog preko kapitena Jovanovića, Arsića i Stojanovića, ali bezuspešno.

Otvorenija igra domaće ekipe davala je više prostora gostima, koji su pretili iz kontri, a u poslednjim trenucima prvog dela iz jednog takvog napada štoper Radničkog Radoš Bulatović je oborio Ruiza, a sudija Glođović mu je pokazao drugi žuti karton, što je dodatno otežalo šanse niškog sastava u nastavku.


Katai potvrdio trijumf

U 53. minutu crveno-beli su rešili pitanje pobednika, a niška publika još jednom je na delu videla trenutno najboljeg fudbalera šampionata. Aleksandar Katai je na asistenciju Petkovića nanizao dvojicu protivničkih fudbalera i po drugi put matirao Konovalova - 3:0.

Brojčano nadmoćni gost sigurno je kontrolisao igru i nakon 3. pogotka, a prednost je mogla biti i ubedljivija da su Vieira i Plavšić bili prisebniji pri završnim udarcima.

Na drugoj strani, Radnički je s vremena na vreme uspevao da težište igre prebaci na protivničku polovinu, ali osim duplog pasa Stojanovića i Dušana Živkovića, kada je popularni Caki oklevao sa udarcem i dozvolio Kahrimanu da interveniše, nije bilo ozbiljnijih prilika za domaće.

Jedino vredno pomena do kraja meča jeste crveni karton štopera Zvezde Fibela u poslednjim minutima meča i još jedna neiskorišćena prilika za crveno-bele preko Slavoljuba Srnića.

RADNIČKI - CRVENA ZVEZDA 3:0 (2:0)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Vlado Glođović (Vrbas)

Žuti kartoni: Bulatović (Radnički), Petković, Fibel (Crvena zvezda)

Crveni karton: Bulatović (Radnički), Fibel (Crvena zvezda)

Radnički: Ivan Konovalov, Nikola Stanković, Radoš Bulatović, Miloš Petrović, Aleksandar Jovanović, Pavle Popara (od 81. Aleksa Jovanović), Lazar Arsić, Saša Stojanović, Andreja Apostolović (od 46. Miloš Živković), Marko Mrkić, Milan Pavkov (od 53. Dušan Živković)

Crvena zvezda: Damir Kahriman, Mihailo Ristić, Tomas Fibel, Zoran Rendulić, Marko Petković, Damien Le Talek (od 46. Srđan Plavšić), Marko Poletanović, Gelor Kanga, Džon Ruiz (od 60. Slavoljub Srnić), Aleksandar Katai, Ugo Vieira (od 77. Predrag Sikimić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roki

    16:47 // 17. 8. 2016.

    LUDOGOREC!!!!!

  • Saki

    21:37 // 15. 8. 2016.

    Sto se tice Radnickog olako primljena prva dva gola zahvaljujici veoma slaboj odbrani prvi gol i Aca i Mrkic dozvoljavaju centarsut golman takodje slabo reaguje drugi gol Katai se pusta da sutira sporo se izlazi na blok treci gol ne bih komentarisao cist kao suza i tehnicki odradjen perfektno!
    Neke pozicije u timu pretumbane sto mi se ne dopada fali jedan stoper pored Bulatovica

  • ahaft

    16:29 // 15. 8. 2016.

    ...i docekase AV!Videcemo kako ce u Evropi,tamo im ledja drzave ne pomazu.Radnicki mora dalje,glavu gore!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: