Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 3. 8. 2011.

| Sport

Džudisti Kinezisa počeli sa pripremama

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
dzudisti kinezisa
Džudisti Kinezisa; foto: judokinezis.com

NIŠ - Džudisti Kinezisa počeli su pripreme za drugi deo takmičarske sezone. Prvi deo sezone završen sa dosta medalja i uspeha. 

U prvom delu godine džudisti ovog niškog kluba osvojili su brojne državne medalje u konkurenciji seniora, juniora, kadeta, starijih i mlađih pionira. Takođe, Kinezis je bio veoma uspešan i na međunarodnim takmičenjima.

Pioniri i kadeti osvajali su ove godine medalje na Balkanijadi, a senior Uroš Kostadinović je doneo srebro sa Univerzitetskog prvenstva Evrope. Uroš je učestvovao i na Svetskom kupu, kao i Nikola Milošević koji je ove godine osvojio jedno treće, jedno peto i jedno sedmo mesto na Svetskim kupovima.

Seniorska ekipa Kinezisa će se i ove sezone boriti u Superligi, gde se očekuju borbe za najviši plasman.

Sporstki direktor kluba Mateja Cvetković kaže da će ekipa deo priprema raditi u Nišu.

- Prve nedelje ekipa će raditi u Nišu pod vođstvom trenera prvog tima Nenada Vračara, zatim se seli 6. avgusta na Vlasinsko jezero na sedmodnevne bazične pripreme. Posle toga će ponovo uslediti period rada u Nišu. Tada će se ekipi prikljuciti i gostujući trener Jovica Jovanović, trenutno jedan od najboljih džudo trenera u zemlji. Od 22. avgusta kreću turniri u zemlji i inostranstvu koje ćemo iskoristiti kao kontrolne tačke za brušenje forme za Super Judo Ligu Srbije u kojoj ove sezone imamo velike ambicije - rekao je Mateja Cvetković.

Ekipu Kinezisa će ove sezone pojačati i Bojan Ivezić iz Brusa i Dejan Tomac iz Sombora.

- U pregovorima smo sa još nekim takmičarima u većim težinskim kategorijama kako bi obezbedili zdravu konkurenciju za prvi tim i mogućnost različitih postavki ekipe u ligaškom delu takmičenja - dodaje Cvetković.

Pored klupskih obaveza, takmičari Kinezisa će imati obaveza i u nacionalnim selekcijama. Od 10. avgusta dr Milovan Baratić će predvoditi univerzitetsku džudo selekciju Srbije na 26. letnjoj Univerzijadi u kineskom Shenzenu u kojoj će, između ostalih, biti i najbolji takmičar Kinezisa Nikola Milošević koji će nastupati u kategoriji do 90kg.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: