Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 3. 12. 2011.

| Sport

Kinezis u plej ofu Superlige

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kinezis u plej ofu

Džudisti Kinezisa plasirali su se u plej of Superlige gde će se boriti za titulu prvaka Srbije. U poslednjem kolu niški džudisti pobedili Zemun, izgubili od Zvezde.

Odluka o učesnicima plej ofa Superlige bila je doneta u poslednjem kolu, a među četiri najbolje ekipe zasluženo se nalaze i džudisti niškog Kinezisa.

Poslednje kolo je bilo na programu u Zemunu, a Kinezis se sastao sa Crvenom zvezdom i Zemunom. U prvom susretu Zvezda je savladala niški tim sa 7:3. U kategoriji do 66kg Uroš Kostadinović je izgubio sa 2:0 od Darka Ivančika, a zatim je Bojan Ivezić završio meč sa Markovićem rezultatom 1:1. Dva boda Kinezisu doneo je Stevan Stamenković (do 81kg) protiv Ostojića, a u kategoriji do 90kg Aleksandar Stamenković je izgubio od Gerasimenka sa 2:0. U poslednjem meču, u kategoriji preko 90kg, Nikola Milošević je iponom izgubio od Božinovića.

- Taj ipon dosuđen protivniku je ogromna sudijska greška. Bila je to reakcija na moju akciju. Borio sam se protiv takmičara koji je 40 kilograma teži od mene - rekao je Nikola Milošević, takmičar Kinezisa.

Nakon ovog susreta, usledio je meč sa Zemunom koji su niški džudisti morali da dobiju za plej of. Zemun do sada nije upisao pobedu, a na sreću nije to učinio ni u poslednjem kolu. Prvo je u kategoriji do 66kg Uroš Kostadinović savladao Miloša Ilića, potom su u kategoriji do 73kg Nemanji Kostadinoviću upisani poeni bez borbe jer nije imao protivnika. Stevan Stamenković je u kategoriji do 81kg savladao Vladisavljevića, a Nikola Milošević (do 90kg) Stankovića. U poslednjem susretu (preko 90kg) Janko Raičić je izgubio od Ješića. I to je bilo dovoljno da Kinezis prođe u plej of.

- Učinak pojedinačnih borbi nije bitan sada, najbitniji je učinak kluba a to je plasman u plej of. Ispunili smo naš cilj, plasirali smo se u borbu među četiri najbolje ekipe - dodao je Milošević.

U polufinalu Superlige čeka ih prvoplasirani tim na tabeli posle 4 kola Crvena zvezda, a u drugom polufinalu se sastaju Partizan i ODžK Beograd. Plej of je na programu u subotu, 10. decembra u sali "Šumice" u Beogradu.

Prvi cilj je ispunjen, ali kako je rekao i sportski direktor Kinezisa Mateja Cvetković, ambicije su porasle i u plej of niški džudisti idu da napadnu vrh sprskog džudoa i naprave možda najveći uspeh u klupskom takmičenju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: