Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 6. 7. 2016.

| Sport

Paraglajderi leteli iznad Niške Banje uprkos gromovima

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Paraglajding---Vazduhoplovni-savez-Srbije.jpg
Gromovi i gradonosni oblaci ometali takmičenje; foto: Vazduhoplovni savez Srbije

Puno vlage u vazduhu, grad, gromovi i najavljene vrućine nisu sprečile 28 pilota iz Srbije, Bugarske i Bosne i Hercegovine da se nadmeću u preletu paraglajderima na nebu od Niške Banje do Pirota tokom tri dana takmičenja "Sićevo open".

Najbolji u ukupnom pojedinačnom plasmanu u ovom takmičenju, koje je organizovao Paraglajding klub Grunf iz Niša, bio je Zoran Petrović iz PK Golija iz Raške, dok su srebro i bronzu uzeli kolege iz Kluba slobodnog letenja Ares Miloš Gagić i Željko Ovuka.

U sport klasi su prvo i treće mesto takođe osvojili paraglajderi Aresa Božidar Marunić i Nebojša Rosić, a drugo mesto je pripalo Srđanu Kesiću iz Aero kluba Kumulus.

Prva dva dana, od ukupno tri koliko je takmičenje trajalo, takmičari su imali problema sa vremenom. Prvog dana su gradonosni oblaci sprečili takmičare da trku završe u Leskovcu, dok su drugog dana gromovi omeli paraglajdere blizu Sićevačke klisure, kaže Željko Okuka, član komisije za postavljanje zadataka.

Shvativši da smo na planini na kojoj nema zaklona, piloti beže ka selu Oreovac, kako ne bi pokisli. U tom “stampedu” gromovi su udarali jako blizu, negde i po 30 metara od pilota, sevalo je iz zemlje i vazduha. Ličilo je na naučnu fantastiku i puka je sreća što nije došlo do neke nesreće - opisuje on.

Paraglajding Pobednički trio; foto: Vazduhoplovni savez Srbije

Poslednji dan takmičenja, iako je vremenska prognoza dva dana ranije prognozirala da neće biti dobar, ispostavio se kao najbolji. U izuzetno uzbudljivoj trci, Petrović je uspeo da pobedi dvojac iz Aresa Gagića i Ovuku i zasluženo trijmfuje sa 7 minuta prednosti u odnosu na Gagića.

Za najbolje klubove proglašeni su Klub slobodnog letenja Ares, Paraglajding klub Golija i Air037.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: