Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Plivački klub Sveti Nikola

  • Andrija Petković plivač

    Zlata za niške plivače na dva međunarodna mitinga

    Nastupajući u Beogradu, zvanično najbolji mladi sportista Niša Andrija Petković osvojio je 3 zlatne medalje u apsolutnoj kategoriji. Sa druge strane, njegovi klupski drugovi plivali su u Boru, na takmičenju koje je takođe imalo međunarodni karakter i osvojili 8 medalja.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivanje

    Niškom plivaču medalja u Švedskoj

    Zvanično najbolji mladi sportista Niša Andrija Petković uspešno je otvorio i 2018. godinu, s obzirom na to da je na Gran priju u Švedskoj, plivačkom takmičenju na kome su nastupili i osvajači evropskih i svetskih prvenstava, došao do bronzane medalje.

    detaljnije
  • Bazen Čair plivanje

    Miting na "Čairu" okupio 370 plivača, Vojvođani najbolji [foto]

    Poklapanje sa nekoliko takmičenja uticalo je na to da broj učesnika na tradicionalnom plivačkom mitingu “Sveti Nikola” bude malo manji u odnosu na prethodnih godina. Tako je na bazenu “Čair” nastupilo 370 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije i Srbije, a zapažene rezultate ostvarili su i niški plivači.

    detaljnije
  • Plivanje ilustracija

    Preko 400 plivača na međunarodnom mitingu na “Čairu”

    Među takmičarima Plivačkog mitinga “Sveti Nikola”, kako najavljuju organizatori, biće i učesnika evropskih i svetskih prvenstava, a klubovi iz 7 zemalja najavili su svoj dolazak. Tako će Nišlije imati prilike da ovog vikenda, 16. i 17. decembra, na bazenu “Čair” vide veliki broj trka, na kojima će učestvovati preko 400 plivača.

    (1) detaljnije
  • Andrija Petković plivač Sveti Nikola

    Nišlija osvojio srebro na prvenstvu centralne Evrope u plivanju

    Najbolji mlađi juniori iz 6 zemalja centralne Evrope takmičili su se u Rumuniji, a Srbiju je predstavljala 3 plivača, među kojima se našao i Nišlija Andrija Petković. Takmičar kluba Sveti Nikola na ovom prvenstvu okitio se srebrnom medaljom i postavio novi rekord grada Niša.

    detaljnije
  • Plivanje

    Plivač iz Niša odneo 4 zlata sa Zimskog prvenstva Srbije

    Da je jedan od najperspektivnijih mladih plivača, Andrija Petković je još jednom dokazao na Zimskom državnom prvenstvu Srbije, gde se okitio sa 4 zlatne i 1 srebrnom medaljom, postavljajući i novi rekord Niša u disciplini 100 m kraul stilom. Osim njega, još 3 plivača kluba Sveti Nikola okitila su se odličjima.

    detaljnije
  • Plivanje ilustracija bazen

    Leskovčanin oborio državni rekord, Nišlijka najbolja u Kragujevcu

    Na međunarodnom plivačkom mitingu u Kragujevcu, Bratislav Pešić iz Leskovca postavio je novi državni rekord za plivače do 14 godina, dok je Nišlijka Jovana Mitić proglašena za najbolju plivačicu, zbog osvojena 4 zlatna odličja. Sva četiri kluba sa juga Srbije Dubočica, Leskovac, Niš i Sveti Nikola imaju zbog čega da se vrate kućama zadovoljni, s obzirom na to da su doneli pregršt medalja.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivač Sveti Nikola

    Nišlija izjednačio državni rekord koji je svojevremeno postavio Stjepanović

    Pre 8 godina, evropski šampion Velimir Stjepanović postavio je državni rekord u konkurenciji dečaka do 16 godina, u disciplini 50 m leđnim stilom, a sada je Nišlija Andrija Petković uspeo da se izjednači sa njim. On je to uspeo na velikom mitingu u Skoplju, gde je, kako kažu u njegovom klubu Sveti Nikola, proglašen i za najboljeg plivača na čitavom takmičenju.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivač Sveti Nikola

    Žetvu medalja niški i leskovački plivači nastavili i u Zrenjaninu

    Kako su svoje sugrađane već navikli da ih predstavljaju u najboljem svetlu gde god da nastupe, tako su se i sada, sa velikog plivačkog mitinga u Zrenjaninu, Nišlija Andrija Petković i Leskovčanka Nina Stanisavljević vratili sa pregršt medalja, a ovog puta u tome im se pridružio još jedan Leskovčanin Bratislav Pešić.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivač Sveti Nikola

    Nišlija i Leskovčanka najbolji na mitingu u Makedoniji

    Čak 16 medalja, od čega 9 zlatnih, na mitingu u Skoplju osvojila je Nina Stanisavljević, dok je Nišlija Andrija Petković “pokupio” 9 odličja, 6 puta bio je najbolji, a ovi rezultati pozicionirali su ih kao najuspešnije među preko 300 plivača iz 11 zemalja na ovom mitingu. Što se tiče klubova sa juga Srbije, niški Sveti Nikola osvojio je 12 medalja, Leskovac 3, a Dubočica čak 22.

    detaljnije
  • Andrija Petković

    Niški plivač najbolji u Prištini

    Reprezentativac Srbije i državni prvak Andrija Petković trijumfalno je otpočeo novu sezonu. Plivač niškog kluba Sveti Nikola ovoga puta osvojio je 5 medalja na prvenstvu u Prištini, zbog čega je proglašen za najboljeg takmičara na mitingu.

    (4) detaljnije
  • Vaterpolo klub Nais bazen Čair

    Humanitarne vaterpolo utakmice na “Čairu”

    Nais, niški klub sa kratkom, ali bogatom istorijom, proslaviće svoj 6. rođendan revijalnim utakmicama u petak, 25. avgusta od 20:30. Rezultat dva meča biće u drugom planu, jer je glavni cilj prikupljanje novca za lečenje plivača Aleksandra Jovanovića.

    detaljnije
  • Vuk Milošević Svetsko master prvenstvo u Budimpešti

    Nišlija među 10 najboljih master plivača na svetu

    Oko 9.500 plivača starijih od 25 godina takmičilo se u Budimpešti na master Svetskom prvenstvu, a Nišlija Vuk Milošević zauzeo je 9. mesto u svojoj kategoriji. O tome koliko je ovo veliki uspeh, govori to što su na ovom takmičenju učestvovali brojni nagrađivani plivači, a iz godine u godinu je sve popularnije.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivač Sveti Nikola

    Dvojica Nišlija postala državni prvaci u plivanju

    Gotovo 350 plivača iz 45 srpskih klubova želelo je ovog vikenda da se okiti titulom prvaka Srbije, ali je samo nekolicini to i pošlo za rukom. Među njima se nalaze i dvojica Nišlija. Sem šampiona Andrije Petkovića i Luke Vukotića, još petoro plivača vratilo se sa medaljama u Niš.

    detaljnije
  • Plivanje ilustracija

    Preko 90 medalja za niške i leskovačke plivače u Kragujevcu

    Najbolji klub u prvom kolu letnjeg prvenstva Centralne Srbije bila je Dubočica iz Leskovca, dok je 2. mesto osvojio Niš 2005. Takmičenje održano u Kragujevcu bilo je uspešno i za ostale južnjake, pa je tako klub Sveti Nikola osvojio 21 medalju i tako se pozicionirao kao 4. najbolji, dok je Leskovac bio 9.

    detaljnije
  • Andrija Petković i Jovana Mitić osvojili trofeje Car Konstantin na bazenu Čair

    Dvoje Nišlija osvojilo Trofej Cara Konstantina

    Skoro 200 plivača iz Srbije, Bugarske i Makedonije takmičilo se na bazenu “Čair”, a najuspešnije bile su Nišlije Andrija Petković i Jovana Mitić. Što se tiče ekipnog plasmana, ubedljivo najviše medalja odneli su plivači leskovačke Dubočice - njih 43.

    detaljnije
  • Plivanje ilustracija bazen

    Turniri u plivanju, košarci i fudbalu povodom gradske slave

    Nišlije će ovog vikenda moći da na prijateljskim turnirima vide na delu mlade nade domaće košarke i fudbala, bodre niške predstavnike na plivačkim trkama ili da se oprobaju u gađanju lukom i strelom.

    detaljnije
  • Ilustracija plivanje flickr

    Brojne medalje za plivače iz Leskovca i Niša na međunarodnom takmičenju

    U Banjaluci je održan prestižni međunarodni miting, a plivači klubova Niš, Sveti Nikola i Dubočica osvojili su ukupno 48 medalja. Ovaj uspeh još i više dobija na težini, kada se zna da su na takmičenju nastupila velika imena ovog sporta, poput olimpijaca Čabe Silađija i Velimira Stjepanovića.

    (1) detaljnije
  • Leskovac, Dubočica i Niš zauzeli su od 6. do 8. mesta; foto: Dimitrije Didić

    Leskovčani i Nišlije osvojili medalje na međunarodnom plivačkom mitingu

    Oko 450 plivača se ovog vikenda takmičilo na internacionalnom mitingu u Kragujevcu, a među njima i članovi 4 kluba sa juga Srbije: Dubočica i Leskovac iz istoimenog grada, kao i Sveti Nikola i Niš, a osvojili su ukopno 50 medalja.

    (3) detaljnije
  • Andrija Petković

    Uspešan debitantski nastup niškog plivača za reprezentaciju Srbije

    U Banja Luci je održan susret plivačkih reprezentacija 4 balkanske zemlje, a među odabranima u reprezentaciji Srbije po prvi put se našao i Nišlija Andrija Petković, koji je zabelžio odlične rezultate osvojivši jedno prvo i tri druga mesta.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: