Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 14. 8. 2019.

| Sport

Poverenik niškog SNS-a protivno Zakonu na čelu fudbalskog kluba

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Zvezdan Milovanović
Tvrdi da je najčistiji čovek u Nišu od kad postoji politika; foto: JV/A.S.

Iako Zakon o sportu zabranjuje da članovi sportske organizacije budu stranački funkcioneri, poverenik Srpske napredne stranke za Niš Zvezdan Milovanović ujedno je i predsednik niškog Fudbalskog kluba koji se bavi mlađim kategorijama Železničar Kopernikus. On tvdi da nije znao da su prema Zakonu ove dve funkcije nespojive, a kada su ga novinari obavestili o tome rekao je da će podneti ostavku.

Milovanović je, prema podacima Agencije za privredne registre, na čelu Železničara od njegovog osnivanja 2014. godine, dok je poverenik je postao dve godine kasnije, baš kada su usvojene izmene Zakona o sportu koje se tiču javnih funkcionera i funkcionera političkih stranaka.

Nisam znao da je to protivno Zakonu o sportu i kriv sam zbog toga i drago mi je da je to najveća krivica koju ste mi našli. Jako sam srećan zbog toga i neću više biti, nisam znao. Ja nemam nikakve koristi, već samo pomažem ljudima i voleo bih da ti koji vas plaćaju pomažu ljude, a ne ovo što radite. Ja pomažem deci da se bave sportom, ali ako je to problem, neću više biti predsednik tog kluba, budite sigurni - kaže Milovanović.

Da Milovanović ne može biti na čelu ovog kluba govori član Zakona u kome se navodi da članovi uprave sportske organizacije ne mogu biti, između ostalog, oni koji vrše funkciju u organu političke stranke. Prema Statutu SNS, jedan od organa stranke je Glavni odbor, čiji su članovi svi poverenici gradova i opština.

To je mnogo pre toga i to je beznačajna funkcija, mali sportski klub kome pomažem. Ako je to problem, ne znam kako je zakonska regulativa, u najkraćem roku neću biti predsednik tog malog kluba - rekao je Milovanović.

Iako su Južne vesti u više navrata pisale o onima koji krše Član 33 Zakona o sportu, kao i onima koji su se na različite načine dovijali u pokušajima da ga prenebregnu, Milovanović pisanje Južnih vesti o ovoj temi vidi kao čin direktno usmeren protiv njega.

Vi iz Južnih vesti, ako ne shvatite da sam Nišlija, koji je napravio biznis na drugom mestu i da sve radim da bih pomogao ovom gradu, ako mene još oterate iz Niša, ko će vam ovde ostati. Ne postoji čistiji čovek u ovom gradu od kad postoji politika - tvrdi poverenik niškog SNS.

Inače, Fudbalski klub Železničar Kopernikus ove godine nije dobio novac iz budžeta Grada za godišnje programe.


Neki funkcioneri još u klupskim foteljama

Još 2016. godine Zakon o sportu je izmenjen, a godina je data funkcionerima da se odluče hoće li se odreći političke i javne ili sportske funkcije. I pored toga, neki od njih su i dalje tu.

Tako je vršilac dužnosti Turističke organizacije Niš Uroš Parlić krajem prošle godine izabran za člana Upravnog odbora Košarkaškog kluba Konstantin. Baš kao Milovanović, i Parlić je rekao da nije znao da se na njega Zakon odnosi, kao i da će predložiti klubu da to razmotri. Iako je od tada prošlo 8 meseci, novinari još nisu dobili nikakvo obaveštenja o izmeni u Upravnom odboru kluba.

Predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije Novica Tončev rešio da pre potencijalne ostavke ispita da li je ovaj zakon ustavan, a njegov brat Ivica Tončev "zamrzao" je svoju funkciju predsednika Radničkog, mada većini medija redovno daje izjave u svojstvu prvog čoveka kluba.

Nekadašnji predsednik Opštine Medijana i Vaterpolo kluba Nais Milan Krstić zamenio se sa dotadašnjim predsednikom Skupštine kluba. Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i odbornik u Skupštini Beograda Slaviša Mićanović, nakon pisanja Južnih vesti, podneo je ostavku u Rukometnom klubu Naisa.

I na mesto predsednika Železničara, po njegovom povratku na domaću rukometnu scenu, odabran je javni funkcioner - direktor Vodovoda Igor Vučić. Nakon naloga Agencije za borbu protiv korupcije Vučić je podneo ostavku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • potera

    16:58 // 15. 8. 2019.

    Ma idi bre odavde
    niko te ne zadrzava
    koj ces nam kompiri

  • semenka

    16:09 // 15. 8. 2019.

    I Zveki ima da zvekne u corku jednog dana...dace Bog

  • zvezda

    13:50 // 15. 8. 2019.

    Pa dajte da najpostenijeg,najsposobnijeg,najboljeg,uh...samo da ne sazna Vucic, ubacimo u murale,mozaike,ikone pa da nas gleda sa svih strana

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: