Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 9. 5. 2017.

| Sport

Prva pobeda za Mašinac u plej-ofu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nakon debakla u 1. utakmici plej-ofa, Nišlijke su se razigrale, upisavši remi i pobedu; foto: Vanja Keser
Nakon debakla u 1. utakmici plej-ofa, Nišlijke su se razigrale, upisavši remi i pobedu; foto: Vanja Keser

Da su u uzlaznoj formi, fudbalerke niškog Mašinca pokazale su i novom pobedom nad zemunskom ekipom Sloga Radnički, u gostima, a krajnji rezultat bio je 0:2. Uspeh u 3. kolu plej-ofa Superlige još više dobija na značaju kada se uzme u obzir da su Nišlijke nastupile bez nekoliko važnih igračica.

Meč su propustile Mima Stanković i Milena Trnavac, fudbalerke koje su u četvrtfinalu Kupa, koji su ovi timovi odigrali pre svega 8 dana, jedine uspele da savladaju jednu od najboljih srpskih golmanki Ljiljanu Gardijan.

Ipak, njihove uloge preuzela je na sebe Viktorija Mišeljić, koja je u samo 6 minuta uspela da postigne dva gola i tako reši utakmicu, koja će najverovatnije biti ključna za osvajanje 3. mesta na tabeli.

Prvo je, nakon izvođenja kornera Mišeljić bila najviša u skoku, nakon čega se, po ivici, na protivničku stranu probila Isidora Vučković i asistirala Viktoriji, koja je ponovo pogodila.

U sledećoj utakmici, koja je na programu ovog vikenda, Nišlijke će na Delijskom visu dočekati Spartak, ekipu koja je već obezbediila titulu državnog šampiona i koja ih je već tri puta pobedila ove sezone, a najubedljivije je bilo u poslednjem duelu.


Nišlijke dobile protivnice u polufinalu Kupa

Nakon što su uspešno savladale sve prepreke i svoje mesto među najbolje 4 ekipe potvrdile i u Kupu, fudbalerke Mašinca dobile su protivnice i u polufinalu. One će 17. maja igrati u Beogradu protiv Crvene zvezde.

Ovaj duel biće 4. koji će ove sezone odigrati ova dva tima. Zvezda je pobeđivala dva puta, dok je na Delijskom visu pre dvadesetak dana, u poslednjem meču koji su odigrale, bilo nerešeno.

Verovatno da to nije bilo najsrećnije rešenje, jer je još jedna mogućnost bila Vojvodina, koja se takmiči u plej-autu, ali svakako nije ni najgora, imajući u vidu da je poslednja opcija bio Spartak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: