Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Staša Gejo

  • Staša Gejo pripreme za narednu godinu počinje već krajem ove; foto: printscreen YouTube

    Staša Gejo: Nadam se da ću ugrabiti prvu priliku za Olimpijske igre

    Osvajanjem bronzane medalje u bolderu i sedmog mesta u kombinaciji tri discipline na Svetskom prvenstvu, trećeg mesta na Svetskom kupu i petog na svetskoj rang-listi, Nišlijka Staša Gejo je pokazala da je u vrhu sportskog penjanja. Sledeće godine kreće u borbu za vizu za Olimpijske igre 2020. godine, a u emisiji "15 minuta" rekla je da se nada da će iskoristiti prvu šansu koja joj se pruži.

    (2) detaljnije
  • stasa-gejo,-stena,-foto-printscreen-youtube-ifsc

    Staša Gejo peta na svetskoj rang-listi

    Nakon završetka sezone u nadmetanjima na svetskim kupovima Nišlijka Staša Gejo zauzela je peto mesto na svetskoj rang-listi, što joj je najbolji plasman u karijeri. U disciplini bolder zauzela je šesto mesto na kraju takmičarske godine.

    (1) detaljnije
  • stasa-gejo-paek-nis,-svetsko-prvenstvo-foto-ifsc-youtube-printscreen

    Staša Gejo: Uspeh na Svetskom prvenstvu daje optimizam pred Olimpijske igre

    Osvajanjem bronze u disciplini bolder i sedmog mesta u kombinacijama na Svetskom prvenstvu u Insbruku Nišlijka Staša Gejo pokazala je zašto je u samom vrhu svetskog sportskog penjanja. Da je 2019. godina 20-godišnja članica PAEK Niš bi sa ovim rezultatima obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

    detaljnije
  • stasa-gejo-printskrin-ifsc

    Staša Gejo treća na svetu u bolderu

    Najveći uspeh u seniorskoj karijeri 20-godišnja Nišlijka Staša Gejo ostvarila je osvojivši bronzanu medalju u disciplini bolder na Svetskom prvenstvu u Insbruku. Staša je u finale ušla kao peta, ali je uspela da dođe do postolja.

    (1) detaljnije
  • stasa gejo, foto IFSC Climbing

    Staša Gejo u polufinalu Svetskog prvenstva u disciplini bolder

    Kao treća u kvalifikacijama penjačica iz Niša Staša Gejo plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Insbruku u disciplini bolder koje je očekuje u petak, 14. septembra. Pre toga, mlada takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš učestvovaće u kvalifikacijama u brzinskom penjanju.

    (2) detaljnije
  • stasa-gejo,-wolrd-cup,-foto-ifssc-printscreen

    Staša Gejo počinje borbu na Svetskom prvenstvu u Austriji

    Najvažnije takmičenje ove sezone za mladu nišku penjačicu Stašu Gejo počinje u četvrtak, 6. septembra, i trajaće deset dana tokom kojih će se članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš takmičiti u disciplinama lid, bolder i brzinsko penjanje, kao i u kombinaciji sve tri.

    (3) detaljnije
  • stasa gejo

    Staša Gejo u Minhenu završava sezonu svetskih kupova

    Poslednji svetski kup u disciplini bolder u ovoj sezoni biće održan 17. i 18. avgusta u Minhenu, a mlada niška penjačica Staša Gejo naći će se u konkurenciji preko 100 takmičarki. Ove godine ima jedno treće mesto, a dva puta je bila četvrta.

    detaljnije
  • Staša Gejo, foto Klaus Dell'Orto

    Staša Gejo se sprema za Svetski kup i Svetsko prvenstvo

    Nastupima na Rockmasters-u u Italiji i pripremama u Vrmdži blizu Niša Staša Gejo, članica Penjačko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, priprema se za dva velika takmičenja koja je očekuju u narednih mesec dana - Svetski kup u Minhenu i Svetsko prvenstvo u Insbruku.

    (2) detaljnije
  • stasa gejo

    Staša Gejo četvrta na Svetskom kupu u Japanu

    Na petom Svetskom kupu ove godine Nišlijka Staša Gejo osvojila je četvrto mesto u disciplini bolder. Ona se u finale plasirala kao treća, ali je na kraju završila na četvrtom mestu, drugi put u 2018. godini.

    (1) detaljnije
  • stasa-gejo,-printskrin-yt,-maj-2018,-svetski-kup-tajan

    Staša Gejo četvrta na Svetskom kupu u kineskom Tajanu

    Drugu nedelju zaredom Nišlijka Staša Gejo plasirala se u finale Svetskog kupa u bolderu, a pobedničko postolje u Tajanu joj je izmaklo zamalo i na kraju je završila kao četvrta, što joj je drugo najbolje ostvarenje ove godine.

    (2) detaljnije
  • stasa-gejo-na-vrhu-kina

    Staša Gejo osvojila prvu medalju na Svetskom kupu

    Prvi put u seniorskoj karijeri Nišlijka Staša Gejo osvojila je medalju na Svetskom kupu, pošto je odličnim nastupom došla do trećeg mesta u disciplini bolder na takmičenju u kineskom Čungkingu.

    (4) detaljnije
  • stasa-gejo4-foto-slobodan-gejo

    Staša Gejo na Svetskom kupu u Moskvi

    Nakon nastupa na Svetskom kupu u Švajcarskoj, Nišlijka Staša Gejo učestvovaće na Svetskom kupu u penjanju u glavnom gradu Rusije. Kvalifikacije su danas, a polufinale i finale dan kasnije.

    detaljnije
  • stasa-gejo3-foto-slobodan-gejo

    Staša Gejo spremna za prvi Svetski kup u sezoni

    Premijeru u ovoj takmičarskoj sezoni 20-godišnja Nišlijka Staša Gejo imaće na Svetskom kupu u Švajcarskoj u petak, 13. aprila gde će nastupati u disciplini bolder, a kako sama kaže, optimistična je pred početak nadmetanja u zemlji, u kojoj je prošle godine zauzela četvrto mesto.

    detaljnije
  • stasa gejo

    Niška sportiskinja u udžbeniku za matematiku

    Učenici petog razreda, ako bude odobren novi udžbenik BIGZ-a, učiće o razlomcima kroz primer evropske prvakinje u bolderu i najbolje sportiskinja Niša za prošlu godinu Staše Gejo, članice PAEK Niš.

    (2) detaljnije
  • Staša gejo

    Nišlijka i Piroćanac u Olimpijskom programu "Tokio 2020"

    Među "odabranim" sportistima, koje će Olimpijski komitet Srbije direktno finansirati do predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, nalaze se i dvoje južnjaka. Tako su, zahvaljujući osvajanju Evropskog prvenstva u sportskom penjanju tu Nišlijka Staša Gejo, kao i karatista iz Pirota Uroš Mijalković.

    detaljnije
  • stasa gejo

    Staša Gejo najbolji sportista Niša za 2017. godinu

    Prvakinja Evrope u disciplini bolder, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u kombinaciji sve tri discipline i šesta na svetskoj rang-listi Staša Gejo dobila je nagradu za najboljeg sportistu Niša. Najbolji sportski kolektiv je Džudo-klub Kinezis, a najbolji mladi sportista plivač Svetog Nikole Andrija Petković.

    detaljnije
  • Mihajlović, Paunović, Gejo

    Gejo, Paunović i Mihajlović u konkurenciji za sportistu Niša

    U najužu konkurenciju za najboljeg sportistu grada ušli su Staša Gejo, takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba "Niš", Miloš Paunović, takmičar Gimnastičkog kluba "Niš" i Milan Mihajlović, džudista "Kinezisa". "Naisa", "Kinezis" i Ski-klub "Niš" u konkurenciji za najbolji kolektiv, a za nagradu najboljeg mladog sportistu u najužem izboru su Aleksa Krstić, Nikola Stefanović i Andrija Petković.

    (4) detaljnije
  • gejo

    Staša Gejo na krovu Evrope

    Uspehe iz mlađih kategorija, 19-godišnja Nišlijka Staša Gejo nastavila je i u seniorskoj konkurenciji osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu u disciplini boldering i bronzane medalje iz kombinacije tri discipline.

    detaljnije
  • gejo

    Staša Gejo niže uspehe i u seniorskoj konkurenciji

    Osvajanjem četvrtog mesta u disciplini boldering na Svetskom kupu u Švajcarskoj 19-godišnja Nišlijka Staša Gejo je ostvarila najbolji plasman u seniorskoj karijeri.

    detaljnije
  • StasaGejo---Grimp.jpg

    Staša Gejo sedma seniorka na svetu

    U konkurenciji 87 seniorki iz 53 zemlje osamnaestogodišnja Nišlijka Staša Gejo zauzela je sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u bolderingu u Parizu čime je pokazala da može da se bori sa najboljima u sportskom penjanju, novom olimpijskom sportu.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: